Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co dziś zrobiłeś dla swojego Hyundaia?
Autor Wiadomość
e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-04-2007, 11:00   Co dziś zrobiłeś dla swojego Hyundaia?

Nie sposób nie zauważyć, że wiosna już od kilku dni jest z nami;
gdy robi się ciepło, sucho i przyjemnie chętniej zaglądamy do naszych furek;
zapraszam do wywnętrzania się w temacie " co dziś zrobiłeś dla swojego Hyundaia?".

Karol208 
Forumowicz
Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Wysłany: 04-04-2007, 21:38   

Witam

Otorz ja na nadchodzaca wiosne pierwsze co to umylem dobrze auto zmienilem kapcie z zimowek na letnie

Zamontowalem zamiast tradycyjnego miksera do LPG BLOSA

Tak w polowie zimy regenerowalem odblysniki Reflektorow przedzich z TAKIE BYŁY ............ A TAKIE WYSZŁY

No i Sonatka dostala nowy KOMIN bo stary sie troszke posypal.

Wczoraj robilem przeglad instalacji elektrycznej pod maska (czyszczenie stykow, izolowanie rurka termokurczliwa, no i wyrzucenie starych kabli po alarmie)
Co do instalacji elektrycznej mojej sonaty to jest fatalna ( chyba koreancy za cienkie przewody zastosowali) gdzieniegdzie izolacja przewodu jest popekana i styki sa strasznie zasniedziale. ale slyszalem ze to hultaje tak maja.

e-gen 
moderator

Wysłany: 04-04-2007, 23:11   

Sonatka pięknie się prezentuje, rzadko widuje się tak ładne Sonaty z tego rocznika :)
Ile kosztowała regeneracja reflektorów i jakie koszty pociągnęła?

Karol208 
Forumowicz
Hose

Wysłany: 04-04-2007, 23:22   

Dzieki ;)
Odblysniki regenerowalem TU Musialem sam wyciagnac odblysniki kosz razem transportem (paczka) ok 80zl za 2szt. no jeszcze swoj czas i jakis klej do sklejenia klosza ze szklem
Mozna rowniez wyslac cale reflektory kwestia dogadania :) jestem zadowolony z tych swiatel mozna zbierac igly:)

e-gen 
moderator

Wysłany: 11-04-2007, 09:58   

Zafundowałem Lantrze nowe łączniki przedniego stabilizatora. Producent krajowy JGR, cena za komplet: 60PLN.
Wymiana prawego poszła całkiem sprawnie; pamiętać należy aby przytrzymać czymś trzpień bo inaczej będzie się obracać (płaska 17-ka odkręca nakrętkę a imbusem trzymamy trzpień, ew. płaską 15-ką). Przy zakładaniu warto postarać się o drugi podnośnik żeby podlewarować wahacz - wtedy wchodzi bez szarpania :roll:
Z lewej strony szło znacznie gorzej; skończyło się na tym że flexem uciąłem stary łącznik.

pa_pi 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: Galant 2.0 16 V + LPG
Wysłany: 24-04-2007, 10:02   

A ja pokazałem mojemu tatusiowi w Pony z 1991 r. rdze :? niestety, ale jak na 16 lat i pierwsza rdza to nieźle co ? Jak zakupię aparat to zamieszczę zdjęcia.

Pozdrawiam wszystkich.

Ursus - dziękuję :)

Mój Galant!

Robi
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2007, 14:31   

Karol208, witaj jesteś ogólnie zadowolony z tego silniczka ja też mam taką sonatke spod mam okropny i czeka mnie remoncik już zakładam taki silniczwek jak ty masz co można w nim doskonalic może dasz mi jakies pomysły z góry dzięki

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 28-04-2007, 21:06   

Atosik dostał nowe wszystkie płyny ustrojowe, oleje i paski . Nawet pokusiłem się o wymianę paska rozrządu i napinacza przy przejechanych 71 kkm.Ba świece też (NGK)
Pewnie będzie wdzięczna bestyjka :twisted:

Pozdrav

Karol208 
Forumowicz
Hose

Wysłany: 30-04-2007, 23:43   

Robi, Z silniczka jestem zadowolony mam przelatane na nim 130tys km. Z tego co sie orientuje to silnik 4G63 ma kilka koni wiecej niz orginalny sonaty (ale moze to sa bledy w broszurach informacyjnych) Niewiem jak twoja sonataka ale u mnie nie ma lambdy wiec Ecu zostaje orginalne. Inne czesci z osprzetu silnika pasuja. Jedyne co dodalem do silnika od siebie to BLOS (mam LPG II gen) i ceramizer. no i oczywiscie plyny i filtry eksploatacyjne. 4G63 maja w silniku czujnik spalania stukowego Sonata nie posiada owego. Jesli bedziesz potrzebowal jakis schematow zdjec lub czegos do porownania to tylko jak bede mogl sluze pomoca.

ozzy
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 21:56   

a moja Elantra dostala nowe felgi, zderzak tylni, blotnik prawy przedni, prawy przedni wahacz, no i to chyba na tyle ;)

e-gen 
moderator

Wysłany: 18-05-2007, 22:37   

Ten tydzień spędziłem na mierzeniu:
•czujnika temperatury cieczy chłodzącej √
•cewek w silniczku krokowym√
•TPS-a√
•IPS-a√
•czujnika temperatury zasysanego powietrza√
•akumulatora√

Przy okazji wyczyściłęm przepustnicę i krokowca :p

Następny przegląd przed zimą :)

Karol208 
Forumowicz
Hose

Wysłany: 20-07-2007, 22:08   

No ja na dzien dzisiejszy jestem po wymianie lozysk amortyzatorow przednich(naraszcie cisza juz nie stuka na nierownosciach) i gum na przegubach.
Przesmarowalem wszystkie zawiasy przeczyscilem kostki, styki,
Przepustnica lsni jak nowa regulacja wolnych obrotow
Generalne sprzatanie i pastowanie.

robson 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 21-07-2007, 21:36   

A ja swojego na allegro wystawiłem od złotówki i mi nalicytowali az 610.00 pln :(
A swoją droga stoi biedna Sonata juz ze 3 miesiące i podupada na ciele bo ruda ja pobiera :(

Hary01
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 21:10   

Witam niedawno skaczylem sie bawic z Sonia powymienialem paski napinacze,uszczelke pod glowica przy okazji dotarlem zawory i zalozylem nowe uszczelniacze,nowe swiece ale jakies lipne, nowe sprzeglo nowe tulejki na zawieszeniu zostaly tylko nowe przeguby :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 08-01-2008, 12:08   

Hary01 napisał/a:
nowe swiece ale jakies lipne,
:mrgreen: to po co takie założyłeś. Uśmiałem się. Wszystko ładne, nowe i nagle lipne świece :)

Odpowiedz do tematu