Odpryski z przodu |
Autor |
Wiadomość |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2007, 21:32 Odpryski z przodu
|
|
|
Witam,
Jak w temacie u Was też pojawiają się delikatne odpryski na lakierze i takie dziurki?
Od kupna zrobiłem ( 3 tygodnie) 4 000 km i mam wrażenie, że przybywa takich malitkich punkcików, jestem przeczulony, czy rzeczywiście teraz lakiery są bardziej czułe?
Czy można jakoś w prosty sposób to maskować?
Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 04-04-2007, 11:59
|
|
|
Niestety teraz do produkcji farm nie można używać ołowiu - i lakiery są bardziej miękkie. A co do tego jak to maskować - zależy jaki masz kolor samochodu - jak czarny to niestety widoczne to jest bardziej niż na białym Można kupić zaprawki o takim samym numerze w małym pojemniczku z pędzelkiem - zawsze to lepsze niż biała kropka. Dobrze jest też woskować karoserię - lepsze zabezpieczenie tym głębszych odprysków. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-04-2007, 12:35
|
|
|
Niestety takie odpryski to sprawa naturalna, koszmarnie wygląda to przy ciemnych lakierach, można czasowo maskować kredkami lub woskiem koloryzującym, zaprawek nie polecam.Między innymi dlatego kupiłem srebrnego metalica, na ciemnych widać najmniejszą rysę. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:15
|
|
|
z ciemnymi lakierami tak jest nanich wszystko widac co jest bardzo drazniace,co do odpryskow to ja mam w małym pojemniczku dobranom komputerowo farbe i jak sie jakas nieprzyjemna kropeczka pojawia zaraz ja likwiduje i jest ok |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 04-04-2007, 23:26
|
|
|
Najgorsze w zaprawkach jest to że z bliska nie wygląda to ładnie. Po użyciu koloryzującej kredki z wyglądu jest lepiej, ale z trwałościa gorzej. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 23:34
|
|
|
MMC sprowadza oryginalny zestaw Mitsu do usuwania drobnych ubytków. Kosztuje koło 40zl, ale starcza na długo. Do lakieru metalik sa dwie buteleczki: kolor i lakier bezbarwny (zewnetrzny). Odpryski po kamieniach najczęściej obejmują tylko bezbarwny zewnetrzny. Jeśli "rana" jest do pokładu no to trzeba użyć obu. Ale faktycznie, najwiekszy problem to jak to nałożyć i nie zrobić "kleksa" |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 10:08
|
|
|
Czy do mojego Lancera 98r. mogę kupić oryginalny lakier do zaprwek po numerze lakieru, czy muszę dobierać lakier ? Czy na tabliczce znamionowej jest num lakieru?
Jeżeli tak to ja mam num. niebieski-T73 czy dostanę jeszcze taki lakier? |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 23:31
|
|
|
zapytaj dealera, ja kupiłem w Mitcar w Warszawie |
|
|
|
 |
xor
Mitsumaniak handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Paź 2006 Posty: 653 Skąd: Warszawa, Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-04-2007, 13:04
|
|
|
Na kropeczkę może ujdą zaprawki, ale jak coś więcej - to szczerze ODRADZAM kupowanie zaprawek. Im starsze auto, tym bardziej
Sam kupiłem - niby ten sam kolor (A71), a różnica gigantyczna. Zaprawka jest zdecydowanie ciemniejsza. Może przy innych kolorach - ciemniejszych - różnica będzie mniej widoczna, przy moim metaliku jest nieakceptowalna. |
_________________ Rekin bulwarowy |
|
|
|
 |
|