Jak straż miejska traktuje polityków |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2005, 08:34 Jak straż miejska traktuje polityków
|
|
|
Wieczorem pokazała to któraś z telewizji.
Oleksy wychodzi ze sprawy lustracyjnej i chce wsiąść do samochodu a tu blokada. Bo oczywiście zaparkował na miejscu dla inwalidów. Kamera pokazuje jak sobie żartuje ze swoimi prawnikami - prawnicy mówią, że oczywiście przyjmą mandat, ale kredytowy. A Oleksy się tłumaczy, że się bardzo spieszył na rozprawę a nie było miejsc...
Potem przyjeżdża straż miejska i służalczo mówi "Ależ panie premierze, oczywiście nie będzie żadnego mandatu". Po czym zdejmują mu blokadę i życzą szerokiej drogi, a służalczość aż kapie im po brodzie. Całość kończy się komentarzem dziennikarza, że premier tym razem dostał pouczenie.
Jak dla mnie to powinna się z tego zrobić porządna afera, a strażnik powinien wylecieć z roboty. Gdyby ktokolwiek inny zaparkował w tym miejscu i założyli mu blokadę, to chyba nikt nie ma wątpliwości, że o pouczeniu mógłby tylko marzyć.
Naprawdę wnerwiłem się patrząc na głupio uśmiechającego się spaślaka oleksego.
Widzę, że wyborcza już się tym zajęła
http://miasta.gazeta.pl/w...4.html?skad=rss |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2005, 08:42
|
|
|
hahha i mowili ze dostal upomnienie... nic tylko byc premierem:) tez to wczoraj ogladalem...
a teksty Oleksego w stylu "aco oznacza ta narysowana koperta" sa bezbledne!
pozdro |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
|
Wysłany: 15-10-2005, 11:15
|
|
|
Tez to ogladalem wczoraj.
Jak by ktos z nas tak zrobil to pewnie 100zl by trzeba bylo wybulic na mandat. |
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 15-10-2005, 11:41
|
|
|
Gdzie indziej to taki polityk pewnie dostał by jeszcze nagade partii i jakąs karę prócz mandatu - a u nas - a to Polska właśnie...
Są równi i równiejsi a sprawiedliwie to nie znaczy równo:) |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 15-10-2005, 21:13
|
|
|
Zdaje się, że niedawno któryś z naszych możnych wjechał sobie na wrocławski Rynek, chyba był to brązowy Jędruś i mandacik poszedł w ruch. Mandacik dla kierowcy. Potem była jeszcze utarczka słowna z kierową śmieciarki. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2005, 22:15
|
|
|
A mnie rozłożył tekst o immunitecie. Co to ma do rzeczy!?
Na miejscu Oleksego grzecznie bym przyjął mandat, pochwalił stróżów porządku za czujność i obiecał premię za odwagę. Mógł takim zachowaniem zrobić sobie bezpłatną (prawie) reklamę - przecież była przy tym TV, a on zachował się jak typowy kierowca próbujący wymigać się od płacenia. Rzygać się chce! |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2005, 07:44
|
|
|
Jest dalsza część tej historii. Powinna chyba mieć tytuł "Rozrzutny Premier"
Za GW, źródło http://wiadomosci.gazeta....00,2976240.html
Kod: |
Oleksy kaja się za złe parkowanie
Joanna Woźniczko, dziob 20-10-2005, ostatnia aktualizacja 20-10-2005 00:44
Do "Gazety" w środę wieczorem przysłał przeprosiny, a na konto Towarzystwa Opieki nad Ociemniałymi w Laskach przekaże 100 zł - tak Józef Oleksy zakończył incydent z parkowaniem na miejscu dla niepełnosprawnych
Sprawa zbulwersowała naszych czytelników. Józef Oleksy pod sądem lustracyjnym przy ul. Chopina zaparkował na miejscu dla niepełnosprawnych, bo, jak tłumaczył, bardzo mu się spieszyło. Z tarapatów szybko wybawili go jednak strażnicy miejscy, którzy, nie wręczając mandatu, szybko zdjęli blokadę z kół samochodu. Ich potulne "Pan premier jest wolny" wyemitowały tego wieczora "Wiadomości". Pisaliśmy w "Gazecie", że taka postawa polityka i strażników jest bulwersująca, a skarga na Oleksego trafiła do marszałka Sejmu. Straż miejska tłumaczyła, że nie mogła go ukarać mandatem, bo w piątek Oleksego chronił jeszcze immunitet poselski.
Przestał on obowiązywać dopiero wczoraj. Wieczorem Józef Oleksy wysłał do "Gazety" oświadczenie: "W związku z niefortunnym zaparkowaniem samochodu przed budynkiem Sądu Okręgowego w Warszawie, pragnę przeprosić wszystkie osoby, które mogły poczuć się urażone. Jednocześnie pragnę poinformować, że dokonałem symbolicznej wpłaty na rzecz Towarzystwa Opieki nad Ociemniałymi w Laskach".
|
|
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 20-10-2005, 08:21
|
|
|
Alek napisał/a: | A mnie rozłożył tekst o immunitecie. Co to ma do rzeczy!? |
Takie mamy prawo! Dlatego politycy pozwalają sobie na jazdę po paru głębszych, dlatego wali ich to co na drodze wyprawiają, dlatego nie przestrzegają przepisów, bo wszędzie zasłaniają się immunitetem. Nadużywanie władzy to się chyba nazywa... |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2005, 12:40
|
|
|
Ja się na immunitecie nie znam, ale do tej pory rozumiałem że chroni on przed występowaniem w roli oskarżonego przed sądem. Ale złe zaparkowanie to przecież tylko wykroczenie karane mandatem. Jeśli i na to działa immunitet, to Oleksy mógłby nawet obsikać samochód straży miejskiej w obecności strażników, a oni też grzecznie przeprosiliby Pana Byłego Premiera. Zgroza! |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 20-10-2005, 13:16
|
|
|
Immunitet jest takim wynalazkiem , który to chroni osoby tzw. mężów "zaufania" przed wszelką odpowiedzialnością karną i cywilną oraz są osobami nietykalnymi ( zresztą jak każda inna osoba , tylko teoretycznie ) Dopiero po uchyleniu immunitetu może być pociągnięta do odpoweidzialności za swe czyny . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Venom [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2005, 07:58
|
|
|
O co chodzi z tymi pozdrowieniami dla Venoma???!!! |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 02-11-2005, 08:28
|
|
|
Panowie o co chodzi z tymi pozdrowieniami i do kogo one są a może jestem komuś coś krewny o czym nie wiem, a może to nie Ja? |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Venom [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2005, 08:35
|
|
|
hahahhahahahahahahaha juz wiem! Dobre! Student mi wszytsko wyjasnil hehe |