Czujniki parkowania. |
Autor |
Wiadomość |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-11-2015, 11:26
|
|
|
Ja dołożyłem u siebie tylne na etapie zamawiania, bo obawiałem się, że sama kamera to za mało. Nie są spięte z fabrycznym wyświetlaczem. W tylnej części samochodu ukryty jest głośnik, który pika. IMHO działa ok, dobrze się uzupełnia z kamerą cofania. |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
r.barcinski
Forumowicz

Auto: OIII 2.2M Instyle Navi
|
Wysłany: 26-11-2015, 15:21
|
|
|
Grimm napisał/a: | Z przodu i z tyłu są po 4 czujniki |
Grimm napisał/a: | W oryginalnych czujnikach (sugerowanych przez Mitsubishi ) |
u mnie z przodu 2 |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 26-11-2015, 16:53
|
|
|
Ja wynegocjowałem zestaw multimedialny z kamerą cofania jako dodatek do już istniejących czujników z tyłu oraz czujniki z przodu (do których urządzenie wygląda na nieoryginalne i dość prostackie, ale swoją funkcję spełnia). Urządzenie to trzeba manualnie włączyć, aby zaczęły czujniki działać (np. przy parkowaniu). |
_________________ Pozdrowionka ! |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 26-11-2015, 18:53
|
|
|
r.barcinski napisał/a: | Grimm napisał/a: | Z przodu i z tyłu są po 4 czujniki |
Grimm napisał/a: | W oryginalnych czujnikach (sugerowanych przez Mitsubishi ) |
u mnie z przodu 2 |
To ktoś zarobił na Tobie kasę
 |
|
|
|
 |
jacekk
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D AT
|
Wysłany: 27-11-2015, 10:35
|
|
|
Gdy jest kamera to po co jeszcze czujniki? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 27-11-2015, 10:49
|
|
|
jacekk zapraszam Cię do mojej pracy to zobaczysz. Zwłaszcza jak przyjeżdżasz jako jeden z ostatnich . Czasami sam się sobie dziwie w jakie miejsca potrafię wjechać Outlanderem i jak na razie bez strat na aucie właśnie dzięki czujnikom i kamerze |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 27-11-2015, 15:08
|
|
|
syrena napisał/a: | Przecież kamera + czujniki to się świetnie sprawdza, bo czego oko nie zauważy to ucho usłyszy i odwrotnie. | też tak uważam. Zamiast pchać się w nieoryginalne by ASO chyba lepiej poszukać na ebay'u - też nieoryginalnych. Niedawno montowałem znajomemu tylne - stosunek jakości do ceny rewelacyjny - 13,29USD z przesyłką. A reklamacje, które mnie się zdarzyły przy innych zakupach - chciałbym, aby chociaż w połowie były tak dobrze rozpatrywane w PL. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 27-11-2015, 18:27
|
|
|
rezon z czujnikami jest jak z alarmem - Made by Mitsubishi, wiem bo dostałem pudełka po czujnikach i alarmie. Na jednym i drugim taki właśnie napis. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-11-2015, 19:30
|
|
|
Grimm napisał/a: | Made by Mitsubishi, wiem bo dostałem pudełka po czujnikach i alarmie. | to dlaczego nie są zintegrowane z resztą, tylko dokładany jest wyświetlacz? czyli jest to zupełnie odrębny układ. W Superbie mam wyświetlane wskazania czujników przód/tył na wyświetlaczu radia - to jest ori fabryczne rozwiązanie, nawet dokładane przez ASO ori Skody - działa dokładnie tak samo. A w Mitsu ori radio nie wyświetla wskazań ori czujników? Czyżby elektronika japońska była bardziej zacofana niż chińska czy czeska?
BTW dokładałem sobie sam niefabryczną kamerę - też podłączyłem ją do fabrycznego radia - musiałem tylko wejść do ustawień samochodu przez komputer i zmienić ustawienia na zainstalowaną kamerę aby CAN wiedział, że ma wyświetlać sygnał z kamery po wrzuceniu wstecznego (jedynie sama kamera jest zasilana z lampek cofania). Jeśli ori czujniki Mitsu wymagają odrębnych układów wyświetlania czy aktywacji to równie dobrze można zainstalować czujniki no-name. |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 28-11-2015, 15:24
|
|
|
rezon napisał/a: | Grimm napisał/a: | Made by Mitsubishi, wiem bo dostałem pudełka po czujnikach i alarmie. | to dlaczego nie są zintegrowane z resztą, tylko dokładany jest wyświetlacz? |
To samo pytanie zadałem sprzedawcy przy zakupie auta. Podobno wszystkiemu jest winna współpraca z Hondą przy wyświetlaczu centralnym. Honda zastosowała jakiś patent w CR-V przez który czujniki wariowały podczas jazdy lub się wcale nie włączały przy parkowaniu. W Mitsubishi uznali ,że nie będą montować fabrycznie czujników a zamiast tego je dokładać omijając cały problem ale z tego co widziałem to w Outlanderze 2016 są już fabryczne zintegrowane. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 28-11-2015, 18:08
|
|
|
Grimm napisał/a: | W Mitsubishi uznali ,że nie będą montować fabrycznie czujników a zamiast tego je dokładać omijając cały problem | niech się skontaktują ze Skodą to im może podpowiedzą w jaki sposób bezproblemowo rozwiązali problem kilkanaście lat temu |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 28-11-2015, 18:45
|
|
|
Ale faktem jest, że sytuacja z dokładanymi czujnikami zamiast fabrycznych w aucie za 120 K daje do myślenia. Zresztą takich numerów jest więcej ale to każdy wie co i jak |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-11-2015, 08:43
|
|
|
A kto Ci kazał takie drogie auto kupować |
|
|
|
 |
syrena
Nowy Forumowicz
Auto: może Outlander 2016 cvt
|
Wysłany: 29-11-2015, 23:44
|
|
|
Właśnie te duperelki psują klimat, bo outlander ma dużo zalet i cech, których konkurencja może pozazdrościć. Lifting wg mnie bardzo udany, z zewnątrz, oczywiście, bo wnętrze prawie nie tknięte. Udogodnień dla kierowcy w środku nie przybyło, poza 3 radarami w standardzie w instyle, ale za to cena urosła. Tak czy siak w tej kategorii cenowo i tak mistrz. Za tą cenę trzeba chyba przymknąć oczy, na parę niedociągnięć.
Czujniki to taki właśnie przykład.
Ktoś pisał wcześniej, że 2016 ma czujniki zintegrowane. Z czym? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2015, 09:36
|
|
|
Zgadzam się, w Polsce w tych pieniądzach za tak duże auto nie ma lepszej oferty. Czujniki są zintegrowane z wyświetlaczem centralnym ( tym nad kierownicą ) |
|
|
|
 |
|