Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] Pajero Sport 3.0 gaz
Autor Wiadomość
plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2015, 21:56   

Barracudę ustawia się jako Hana 2000 1,2 - 19 ohm lub, jak niema Han do wyboru, to jako Keihin. Jeden użytkownik z LPG-Forum chwalił się że przejechał na Barracudach 280 tys km.

maciek_pajero 
Forumowicz

Auto: pajero pinin
Wysłany: 13-12-2015, 05:15   

a co myślisz nad LPGTECH Dragon

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2015, 17:14   

Niby ludzie chwalą, ja zresztą też wcześniej ale u mnie te z samego początku produkcji wytrzymały około 40 tys km i w jednym uszkodziło się uszczelnienie tłoczka. Niby wtryskiwacz był szczelny ale wewnątrz wtryskiwacza znalazłem odciętą część uszczelniacza. Miałem wypadanie zapłonu na jednym cylindrze i szukając przyczyny chciałem też wyczyścić wtryskiwacze. Dużym ich plusem jest to, że są rozbieralne ale jednocześnie nie można kupić zestawu naprawczego, jedynie można odesłać je do producenta jak zresztą chcę zrobić tylko ciężko mi się zebrać. W podobnej cenie są Barracudy i teraz żałuję, że chcąc trochę zaoszczędzić kupiłem Dragony.

maciek_pajero 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2015, 21:17   

różnica na komplecie to prawie 170zł jak nie lepiej. kupiłem dragony oraz filtr odstojnikowy, zobaczymy jak mi sie to wszystko zgra.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2015, 22:50   

Podobno początkowe miały jakąś wadę co niby zostało poprawione więc może będzie OK.

maciek_pajero 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2015, 22:53   

pytalem się kilku gazowników których znam podobno są ok nie ma tragedii, jeden chwili że są tanie i nie sypią się tak szybko jak hany lecz się zastanawiał czy nie odwalą taki manewr jak przy hanie...

[ Dodano: 20-12-2015, 14:12 ]
jestem już po ustawieniach wszystkiego na dragonach zrobiona kompensacja + filtr odstojnikowy alex 360, spalanie mieszane wyszlo mi 14,3l na 100km przy jeździe w miare spokojnej zobaczymy dalej jak będzie :)

Odpowiedz do tematu