|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opony zimowe czy AT... |
Autor |
Wiadomość |
Sky_Driver
Nowy Forumowicz Born to be wild.
Auto: Pajero 3.2 DI-D long 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2015, 00:04 Opony zimowe czy AT...
|
|
|
Witam.
Koledzy mam dylemat jakie oponki kupić na zimę. Typowa zimówkę czy oponę typu AT. Mam zamiar toche pojeździć w nie za ciężkim terenie Ale w większości to i tak będzie asfaltem.
Czy wszystkie opony AT nadają się na zimę?
Jakie są Wasze doświadczenia.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 15-12-2015, 11:43
|
|
|
Temat wałkowany tysiące razy na każdym forum4x4 co roku
Krótko - ja mam na "lato" Geoalndary ATS i Cooper Weathermaster WSC na "zimę".
Spora różnica na korzyść Cooperów w zimie jest.
Cooper oponą do ciężkiego Suva a nie rodzinnego kombi jest - tak więc w lekki teren radę jak najbardziej da.
Oczywiście na Geolandarach też zimą jakoś radę da (nawet znaczek M+S jest) a im mniej kilometrów do przejechania i bliżej miasta tym lepiej jest.
W kopnym śniegu AT, MT itp. z zimówką do Suva zaprojektowaną raczej bez szans jest.
Bark śniegu, mały przebieg, ciepła zima, plaskacz na zimowkach w garażu oraz spora dodatkowa cena oczywiście zmniejszają nam zalety zimówkek tak więc decyzja Twoja najważniejsza jest |
|
|
|
 |
|
|