|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 27-12-2006, 10:51 |
Zatrzymano ponad 1600 pijanych kierowców |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 08:59
|
|
|
gg66 od kiedy na tym forum pojawiaja sie takie tematy, ja dokladnie to samo pisze.
oczywiscie popieram calkowita negacje takiego zachowania ale czesto sie zdarza ze czlowiek zasiadajacy na kacu nawet nie zdaje sobie sprawy o tym ze jest pijany, niby czujesz sie dobrze a przy ewentualnym dmuchnieciu wykazuje 0,3 i juz jestes pijakiem (ale chyba jeszcze nie przestepca). |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 11:21
|
|
|
gg66 napisał/a: | Ciekaw jestem ilu z was przyznałoby(tak z ręką na sercu) się do jazdy na chocby "lekkim" kacu bo krytykowac jest łatwo ale też trzeba zrobic sobie rachunek sumienia podejrzewam że większośc z tych kierowców była właśnie w takim stanie... |
Alez tu nie chodzi o ręce na sercu itede... Tu chodzi o wyobraźnie i jestem czysty!
Ja naprawdę nie jechałem jeszcze na lekkim kacu (w ogóle to niewiele używam), nie zdarzyło mi się też jechać po więcej niż umoczeniu ust w winie (no nieststy spróbowania i oceny jakiegoś chateaucostam du costam sobuie nie odmówie, ale to jest mniej niż 10 ml). Nigdy nawet po pól szklance piwa itede...
Przecież jak na Ciebie wlezie ktos na gazie to ty tez dmuchasz. To takie proste... po co ryzykować. To nawet nie moralnośc i etyka, to po prostu twardy zdrowy rozsądek.
Niezbyt tylko rozumiem dlaczego nie krytykowac... znowu kolejny co to doczytał ewangelię (och, ilez razy można to kto bez grzechu niech rzuci pierwszy przerabiać) ale mało zrozumiał...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2007, 12:06
|
|
|
To może ja - tak coby ku przestrodze było. Bo dla mnie, jak się okazało to była lekcja właśnie. A było to tak ......
Siedzieliśmy u kumpla (lata 90-te - początek), ja przyjechałem "malaczem", prawko miałem może od roku, nie więcej. Przyszedł drugi kumpel i przytaszczył ze sobą zgrzewkę Żywca. Wypiliśmy ją we 3 może we 4-ech. Potem jak gdyby nigdy nic pojechaliśmy do domu. Odwiozłem swoją dziewczynę do domu ale pod blokiem siedzieliśmy jeszcze w samochodzie. Patrzę w lusterko .... a tu podjeżdża radiowóz. No to po mnie - pomyślałem Pan policjant/milicjant (nie pamiętam kiedy zmieniono szyldy) zapukał w szybę i poprosił o dokumenty. No więc na głębokim wdechu, już nie pamiętam czy wysiadałem z auta, czy nie ale jak oddał dokumenty i oddalił się w bliżej nieokreślonym kierunku to dziękowałem Bogu, że dał mi tę szansę.
Od tej pory powiedziałem sobie - nigdy więcej
Tak było kiedyś .... a teraz nie popadam w skrajności. Nie siadam za kierownicę po tzw. "piciu". Ale nie odmówię lampki wina, a już do obiadu to nie mam obiekcji aby potem jechać samochodem. Po 1 piwie uważam też, że mogę jechać.
Odrębnym tematem, ale równie istotnym, jest kwestia lekarstw - czego ostatnio doświadczyłem. Okazuje się, że można bez recepty zakupić lekarstwa, po zażyciu których nie jest wskazane kierowanie samochodem. Nie informują też o tym farmaceuci. A to cholerstwo niestety otępia |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 13:03
|
|
|
JCH napisał/a: |
Tak było kiedyś .... a teraz nie popadam w skrajności. Nie siadam za kierownicę po tzw. "piciu". Ale nie odmówię lampki wina, a już do obiadu to nie mam obiekcji aby potem jechać samochodem. Po 1 piwie uważam też, że mogę jechać. |
Ja tam bym sie obawiał co "powie" alkomat i badanie krwi. To jest bardzo osobnicze i można się pono nieźle zdziwić...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 10-01-2007, 15:12
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | Ja tam bym sie obawiał co "powie" alkomat i badanie krwi. To jest bardzo osobnicze i można się pono nieźle zdziwić... | Wiedziałem że zostanę "przeklęty"
A na poważnie .... to pewnie masz rację. Muszę chyba zweryfikować swoje poglądy |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 19:23
|
|
|
JCH napisał/a: | Wiedziałem że zostanę "przeklęty" |
eee, przeklnąć Cie może małzonka/dziecko/kochanka gdy okaze się, że nici z odwiezienia do roboty/szkoły/sklepu/mamusi po przypadkowym spotkaniu z alkomatem. Po prostu IMO nie opłaca się ryzykować utraty prawnej zdolności prowadzenia pojazdu - i tyle...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 22:47
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | Po prostu IMO nie opłaca się ryzykować utraty prawnej zdolności prowadzenia pojazdu - i tyle... |
...a w moim przypadku także roboty dlatego dzień wcześniej jak mam jechac NIE PIJĘ! |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 13-01-2007, 00:56
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | Ja tam bym sie obawiał co "powie" alkomat i badanie krwi. To jest bardzo osobnicze i można się pono nieźle zdziwić... | Mieliśmy dzisiaj jakąśtam imprezę firmową .... Kolega wypił 2 piwa gdzieś tak między 16:00 a 19:00. Równolegle jakieś żarcie, kawa.... A że przy barze stał alkomat to koleś sobie dmuchnął w niego ok. 20:00. Wynik - 0,02 promila. Dziewczyna pijąca w tym czasie drinki, dżusy i inne mikstury 0,68.
Absolutnie nikogo nie namawiam, nie zachęcam, że po 1 piwie to wolno. Każdy jest dorosły i odpowiedzialny za to co robi. |
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 31-01-2007, 19:53
|
|
|
i jeszcze jeden ciekawy przypadek
Cytat: | Auto bez tablic rejestracyjnych, zderzaka, błotników, pokrywy silnika, reflektorów i kierunkowskazów zatrzymali dolnośląscy policjanci na drodze w okolicach Zgorzelca. Kierowca nie miał dokumentów dopuszczających auto do ruchu, ale miał ponad 2 promile alkoholu w organizmie. |
Polska przerażająca fantazja nie zna granic |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 10-04-2007, 19:23
|
|
|
W czasie Świąt zatrzymano 1400 pijanych kierowców. Ciekaw jestem ilu z nich to ci, których zatrzymano w poprzednie Święta. Wkrótce weekend majowy, właściwie weekend dwuweekendowy. Dobijemy do 2 tys. |
 |
|
|
|
 |
EciQ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 21:36
|
|
|
A mnie zastanawia fakt, że...
nie wiem czy nawet za 1% swoich wykroczeń jestem karany przez policję. Jak to na drodze... prędkość, wyprzedzanie na ciągłej, pasach, mimo że takie żeczy robi się "bezpiecznie" czyli np. na pustej drodze to jest to wykroczeniem. Od 8 lat mam prawojazdy i jeszcze nie byłem badany alkomatem. Jeżeli przyjąłbym że do dziś nie łamałem przepisów tylko jeżdziłem "po kielichu" to statystykę mam niezłą.
Teraz przypuśćmy, że 1400 takich jak ja miało pecha w święta. Czy to nie oznacza, że (1400*99) 138600 jechało po pijanemu bez kontroli?
To mnie właśnie przeraża, że jeżeli złapano 1400 kierowców to ilu nie złapano? Ciarki mi chodzą po plecach jak o tym myślę.
Pozdrawiam EciQ |
|
|
|
 |
|
|