Wymiana czujnika abs w Galu |
Autor |
Wiadomość |
FuRiOn
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 LPG
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 13-02-2016, 23:43 Wymiana czujnika abs w Galu
|
|
|
[VIN: JMBSNEA5AVZ001305
2.5 V6 WERSJA ELEGANCE Z TEGO CO WIDZE PO KOKPICIE
moze przyda sie taka informacja:
pasujace klocki hamulcowe do przodu to: szer. 127,8 mm, wys. 52 mm grubość 16 mm,
1 tłoczkowe hamulce,
tarcza 256]
Witam wszystkich.
Jakis czas temu poszedl mi ABS w aucie i dluzszy czas jezdzilem bez. No ale w koncu pasuje to zrobic.
Bylem w ASO mitsubishi i po znajomosci wykryli po podlaczeniu, ze cos nie tak jest w kole przednim po stronie kierowcy i tam trzeba zaczac od zmiany czujnika.
Jako ze na codzien mieszkam w Holandi zamowilem czujnik abs razem z zwrotnica z PL poprzez allegro. Sam czujnik ciezko dostac, raczej wogole albo strasznie drogo (1250 w ASO).
Dzisiaj pol dnia walczylismy z zapieczonymi czesciami ale w koncu stara zwrotnica puscila i ladnie sie ja wyjelo. Od razu widac w ktorym miejscu kabel jest uwalony... trzeba wymienic.
Lozysko trzeba bylo wycisnac za pomoca prasy. Poszlo gladko.
Zaczelismy sie zabierac do zakladania nowej (uzywanej) zwrotnicy z dzialajacym na pewno ABS (tak twierdzil sprzedawca).. no ale po 10 minutach kolega mechanik mowi do mnie "nie uwierzysz".
Rozstaw srub do mocowania bodajze szczek jest inny niz poprzednio i szczeki nie dadza sie zamontowac. Gosc z allegro zle podal informacje na stronie i dostalem jakas wersje po lifcie.
Przebywam w Holandii i wiem ze w PL tego jest naprawde pelno, ale chcialbym dorwac tutaj na rynku wtornym ta zwrotnice tylko ze nie wiem od czego zaczac. Najlepiej od nazwy holenderskiej ale takowej nie znam. Strasznie ciezko to znalezc, do tej pory mi sie nie udalo :/ W poniedzialek do pracy, zamontujemy stara zwrotnice ale trzeba rozwiazac problem na dniach.
Bardzo bylbym wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tego problemu.
Potrzebne dane techniczne auta podalem na poczatku posta. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
FuRiOn
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2016, 13:08
|
|
|
robertdg, dzieki, teraz potrzebuje tylko info jak sie to nazywa po holendersku i moge gonic po szrotach |
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-02-2016, 13:54
|
|
|
Jeśli czujnik jest sprawny to możesz spróbować rozciąć tę zwrotnicę, którą zamówiłeś i przełożyć sam czujnik uważając żeby go nie uszkodzić. |
|
|
|
 |
FuRiOn
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2016, 17:27
|
|
|
mati_z napisał/a: | Jeśli czujnik jest sprawny to możesz spróbować rozciąć tę zwrotnicę, którą zamówiłeś i przełożyć sam czujnik uważając żeby go nie uszkodzić. |
To nowe co nie pasuje bede chcial pogonic do zyda tutaj w Holandii. Czesci samochodowe w Holandi sa w cenie, takze cos wpadnie extra albo chociaz sie zwroci zakup pasujacej zwrotnicy. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-02-2016, 20:18
|
|
|
FuRiOn napisał/a: | teraz potrzebuje tylko info jak sie to nazywa po holendersku | knokkel wg dutch.alibaba |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
FuRiOn
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:44
|
|
|
robertdg napisał/a: | FuRiOn napisał/a: | teraz potrzebuje tylko info jak sie to nazywa po holendersku | knokkel wg dutch.alibaba |
Juz znalezione. Temat mozna zamknac
wielnaaf voor lub wielnaaf fusee |
|
|
|
 |
|