Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampa tylna w zderzaku
Autor Wiadomość
robek295 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2000
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2016, 17:44   Lampa tylna w zderzaku

Witam ponownie
Moze ktos podpowiedziec, opisac jak wymontowac tylna lampe ta w zderzaku jakims cudem zalewa mi ja woda i padaja zarowki gniazda sa juz tak zniszczone ze zarowki musze lutowac :( mysle o kupnie nowych gniazd lub calej lampy ale najpierw musze zobaczyc czy ta lampa sie faktycznie nie nadaje

Mike87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Wysłany: 14-02-2016, 17:51   

Lampa jest przymocowana z obu stron na 2 blachowkręty, przed odkręceniem najlepiej spryskać WD40. Jeżeli wkręty nie odpuszczą a duże prawdopodobieństwo jest (miałem z tym problem) trzeba rozwiercać główki lub ewentualnie w ogóle nie demontować lampy tylko od tyłu pod zderzakiem jest podejście do żarówki i od wewnątrz można ją zdemontować wraz z wyjęciem gniazda ale jest to dość uciążliwe, no chyba że auto na podnośniku. Jeżeli śruby puszczą bez problemu to lampę można podważyć delikatnie płaskim śrubokrętem z miękkim materiałem, najlepiej z obu stron.

Ostatnio zmieniony przez Mike87 14-02-2016, 18:02, w całości zmieniany 1 raz  

robek295 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2016, 18:01   

Mike87 napisał/a:
Lampa jest przymocowana z obu stron na 2 blachowkręty, przed odkręceniem najlepiej spryskać WD40. Jeżeli wkręty nie odpuszczą a duże prawdopodobieństwo jest (miałem z tym problem) trzeba rozwiercać główki lub ewentualnie w ogóle nie demontować lampy tylko od tyłu pod zderzakiem jestt podejście do żarówki i od wewnątrz można ją zdemontować wraz z wyjęciem gniazda ale jest to dość uciążliwe, no chyba że auto na podnośniku. Jeżeli śruby puszczą bez problemu to lampę można podważyć delikatnie płaskim śrubokrętem z miękkim materiałem.

A te wkrety sa od srodka? Bo od zewnatrz niemam zadnych wkretow ani srub
Z wyjeciam gniazd nie mam problemu jiz drugi raz w ciagu miesiaca je wyciagam bo zarowki padaja powod woda w lampie i wszystko gnije te gniazda juz tylko tzymaja zarowke bo musze kabelki przylutowac do zarowki, w gniazdach juz wszystko jest zerzarte te blaszki sprezynki itd, nie woem jak sie dostaje woda do lampy

buchaj 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID 2001
Wysłany: 14-02-2016, 19:32   

Witam, u mnie w miśku nie ma żadnych wkrętów lampy są na zatrzaskach na wcisk. Też miałem problem z gniazdami żarówek ale po malutkich przeróbkach dopasowałem od innego auta (dużo tańsze) nie pamiętam dokładnie od czego dopasowywałem ale coś mi się wydaje że od Mitsubishi carisma. Pozdrawiam.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-02-2016, 09:09   

przed liftem na wcisk, po lifcie na wkręty.

robek295 
Forumowicz

Wysłany: 15-02-2016, 22:23   

zbyszekm2 napisał/a:

Moj to 09,2000r w weekend chyba rozbiore zderzak i zobacze bo nie chce nic polamac, swiatla zrobilem ale za dlugo nie poswieca znowu bo jak nim bujam to plywa woda :lol:

[ Dodano: 13-05-2016, 00:23 ]
zbyszekm2 napisał/a:

witam mam zamiar zabrac sie za te lamy w weekend w serwisowce jest pokazane ze srubokretem podwazyc lampe z boku i wyjdzie pisze bo wole sie upewnic niz potem szukac zdezaka bo cos sie polamie autko koniec 2000r wiec chyba przed liftem tak mi sie wydaje, moze ktos potwierdzic czy tak ja wyjme?

Odpowiedz do tematu