Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS GDI] Check engine
Autor Wiadomość
plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2016, 14:00   

Nie ma za co :)

Radek.J. 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsu SS GDI 1,8
Wysłany: 18-02-2016, 18:18   

Wróćmy do głownego wątku w tym poście :)
Panowie. Panowie po zdiagnozowaniu błedów nim przystapiłem do ewent napraw - zresetowałem komputer. Po resecie przy diagnozie - okazało sie że pozostał jeden błąd. Nr 78.
Czy to może swiadczyc że to jest główna przyczyna moich objawów check engin? I na tym się powinienem skupić a odpuscic pozostałe 2 błędy?
Nadmieniam że objawy pozostały : 3000 obr/min i nie podbija wiecej

ara35l 
Forumowicz

Auto: space star 1.8 GDI 1999r.
Wysłany: 18-02-2016, 19:14   

Przepraszam moja wina z tego co mi koledzy wcześniej pomagali ,jeśli pozostałe błędy nie powrócą to masz tylko jeden błąd,właśnie ten 78...ja miałem padniety czujnik położenia wałka rozrządu a pokazywał mi kilka błędów....po resecie kompa pozostał mi tylko jeden właśnie ten od czujnika....reszta nie wróciła. Kabelek kupiłem jak najbardziej działa...niestety octan level na poziomie 76 procent...:( coś można poradzić?

[ Dodano: 23-02-2016, 12:20 ]
Może najpierw zmienię stację z shell na bp...zobaczymy czy to poprawi coś....:)

Radek.J. 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsu SS GDI 1,8
Wysłany: 24-02-2016, 14:46   

No jasna cholera mnie weźmie z tym acceleratorem. Nie mam pojęcia jak to naprawic. A teraz nie dość że mam te same objawy co opisane powyżej to jeszcze od czasu do czasu CE zaczyna mrugać. Zadnych przyczyn sie nie dopatrzyłem dlaczego tak sie dzieje. Ale jak juz to auto w ogole nie jedzie bo nie reaguje na pedał gazu (obroty wtedy sa na 100/min) musze wyłaczyc ze stacyjki, najlepiej jak wypne wtyczke z gniazda, właże i odpale. CE sie swieci ale juz nie mruga i auto jedzie. i TAK DO NASTEPNEGO RAZU. nIGDY NIE WIADOMO KIEDY TO SIE STANIE....:(
......NIEKIEDY trzeba wkurzenia żeby podjąc zdecydowane kroki. Wymieniłem cały zaspół acceleratora - uzywka - problem zniknał. Po resecie kompa - brak błedów.

TEMAT UWAZAM ZA ROZWIAZANY. DZIEKUJE WSZYSTKIM :)

Odpowiedz do tematu