|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Witam Szanowne Koleżeństwo jestem tu bardziej niż nowy :) |
Autor |
Wiadomość |
jacekz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 15:56 Witam Szanowne Koleżeństwo jestem tu bardziej niż nowy :)
|
|
|
Otóż jak do tej pory z Mitsubishi mam takie doświadczenie że to był nasz pierwszy samochód zachodni w rodzinie, w 1989 roku pojechaliśmy z ojcem na roboty do Niemiec PF125p, ojciec tam kupił sobie lancera za 2000 DM a mi sprzedał PF:)
Lancerek chodził jak żyleta.
Ale obecnie mam pomysł na zakup terenówki. Raz w roku przez miesiąc sianokosów potrzebuję wozić ludzi i sprzęt po polnych drogach i łąkach. Poza tym chciałbym mieć pakowny samochód do firmy na cały rok.
Wybór padł jak do tej pory na PAJERO LONG I lub II, bo niestety zasoby pieniężne są dość ograniczone.
Obserwuje Allegro, Gratka.pl i szukam czegoś fajnego nie zajechanego do końca. Sam używam teraz Lanci Kappa Kombi do wożenia rodziny, psa i wózka ale gdybym trafił jakieś fajne Pajero to Lancia musi sie zmienić w coś małego, bo ogólnie to duża bryka.
Gdyby ktoś coś słyszał o jakimś fajnym sprzęcie lub miejscu gdzie takie bywają to proszę o info.
Jacek |
|
|
|
 |
placyk [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 20:24
|
|
|
Czołem.
Zobacz Sobie L300 4wd, pakowne i w terenie dzielne.Pozdro |
|
|
|
 |
jacekz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 23:55 jak na razie widze jednego gdzies w żywcu :) za daleko
|
|
|
Ale zainteresuje sie nim chyba, zobaczymy co sie uda znalesc
Jacek |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-04-2007, 09:25
|
|
|
Myslales moze czy aby auta nie sciagnac z Niemiec:
http://mobile.de/SIDO5pk0...11111252198790&
tylko trzeba uwazac, bo sie nauczyli koszmarne syfy ludziom wciskac |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
jacekz [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 20:27 No i mozna powiedziec ze jestem juz wlascicielem Pajero :)
|
|
|
Zadatek zaplacony, jutro odbiór. Pajero I, 1990 2,5td z intercoolerem
Ciekawe co z niego bedzie, wyglada na malo jezdzony, pedaly nie wytarte, drzwi nie obwisniete, korozja prawie wcale, jak bede mial go na podwórku umieszcze zdjecia
Pozdrawiam,
Jacek |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-04-2007, 08:10
|
|
|
auto 17-letnie, malo jezdzone? Ile na liczniku ma? Ciesze sie, ze deal ubity. Powodzenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
jacekz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 22:05 wydaje sie niemozliwe ale 137 tys :)
|
|
|
Jak bede mial go na podwórku czyli jutro zacznę go badać dogłębnie.
Z felerów jakie zauważyłem to to że np. nie dzia otwieranie od srodka tylnych bocznych drzwi (nie chodzi o blokade na dzieci) jak tez tylne wrota mają coś z klamką bo ani od srodka ani od tylu sie nie otwieraja. Rama jest obłocona, jak ją umyję karcherkiem to zobaczę jaki jest jrj stan, ale na takie ogólne oględziny nie wydaje sie żeby miała głębokie wżery, czy łuszczącą się rdzę. Obejżałem w ostatnich dniach kilka takich i Pajero II, i wydaje się naprawdę wart swojej ceny. wybrałem go zamiast tego: http://www.gratka.pl/moto...8fdfa547349dd0a
mimo że to jest też w niezlym stanie II, z automatem. Ale w srodku byl kiedys z kratą, zamiast szyb na koncu ma blachy, no i troche zardzewiałą klape silnika. Zarzyganą olejem troche na wylocie turbinę. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale trudno decyzja zapadła Ten ma podobno 220 tys a nie 250 jak w opisie.
Moje pytanie przy okazji, nic nie wiem o tym czy rozrząd był robiony wiec zakładam że nie był. Gdzie w okolicach zachodnich warszawy warto podjechać do mechanika żeby mi to zrobił w Pajero I, 2,5 td?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
DOPSIK [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 22:30
|
|
|
SZCZERZE... BALBYM SIE KUPIC Z TAKIM PRZEBIEGIEM I W DODATKU PRAWDOPODOBNIE,TYM BARDZIEJ ZE TO NIE OSOBOWY I WIELE MIEJSC JEST CIEZKO DOSTEPNYCH.IM WIECEJ BAJEROW TYM WIECEJ PROBLEMOW... NIE WIEM JAK W POLSCE (BO MIESZKAM W UK) WIELE MITSUBISHI JEST SCIAGNIETYCH PO 2000 ROKU Z JAPONII.WLASNIE TAKIEGO MAM.SA W BARDZO DOBRYCH KONDYCJACH I CO NAJWAZNIEJSZE BARDZO MALE PRZEBIEGI.100-150 TYS.WIELU LUDZI TU KUPUJE NA AUKCJACH INTERNETOWYCH W JAPONII ,DOBRE CENY.POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
jacekz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 23:00 Mam nadzieje ze to jest samochod prosty do naprawienia w
|
|
|
terenie, przez Kowala
Pewnie ze fajniej jest kupic nówkę. Ale niestety jestem prostym rolnikiem z marszalkowskiej i nie stac mnie na wiecej niz 15 tysiecy Zobaczymy co bedzie. Moze kiedyś bedę miał za dużo forsy i sobie kupie Navarre czy inne L200
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
|
|