|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Hamulce - pulsowanie/bicie w pedał |
Autor |
Wiadomość |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 09-03-2016, 19:33
|
|
|
Więc u mnie wygląda to tak:
Oczywiście bicie zniknęło i już nie wraca Typowo jak chcesz komuś coś pokazać.
Mechanik sprawdził - na podnośniku koła się normalnie kręcą (nic nie hamuje), nic nie lata ani nie ma luzu, wizualnie tarcze, klocki i w ogóle wszystko wygląda dobrze poza jedną tarczą z tyłu, która jest podejrzana, ale nie jest zła/zepsuta. Zobaczymy z czasem co się będzie działo.
Gdzieś czytałem, że ktoś miał podobny problem i wynikało to z tego, że jeździł na zimowych oponach kiedy temperatura, pogoda i drogi już były "wiosenne" i abs z powodu złych opon czasami reagował nie tak jak trzeba Się okaże z czasem.
Póki co nic nie robię... poza zabraniem auta do innego mechanika niedługo w celu potwierdzenia stanu części
[ Dodano: 15-06-2016, 08:21 ]
Więc wyszło tak
ROZWIĄZANIA:
1. Migający BRAKE - nie była to kwestia ani hamulców ani absa ani płynu hamulcowego a... syfu, śmieci pod dźwignią ręcznego. To o poprzedni właściciel tam zostawił to masakra jakaś, wszystko tam było od pieniędzy przez papierzyska, skórki do mandarynek i innego typu pożywienia. Po porządnym wyczyszczeniu problem zniknął już na stałe
2. Bijące/chroboczące hamulce - no to po dwóch miechach tylne hamulce mi się rozsypały... jak dojechałem do mechanika to prowadnice trzymały się już na ostatniej śrubie... |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
|
|