Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pilne - ładowanie alternatora
Autor Wiadomość
cobretti 
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2016, 21:05   

Oj tam oj tam, jak by było bliżej to nie ma problemu, trza se pomagać. No ale mam jakieś pincet km. Nie mniej jednak tu się zdziwiłem, wymieniając rozrząd sądziłem że altek wyszedł by bez problemu góra, a jak nie to nadkolem po demontażu plastiku nad pół osią.
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 18-03-2016, 19:10   

Dzięki wszystkim za porady i pomoc. W dniu dzisiejszym został wymieniony alternator. Po wymianie auto bez obciążenia przygasało, powyżej 1k obrotów działa prawidłowo (na starym altku było dopiero powyżej 3k). Po odkręceniu masy (tej śruby przy zderzaku podpiętej pod klemę minusową) i przeczyszczeniu wszystkiego papierem ściernym wszystko teoretycznie wróciło do normy. Na wolnych obrotach na światłach długich, radiu i nawiewie na "czwórce" na szyby wszystko jest prawidłowo. Po dodatkowym załączeniu klimy, ewentualnie grzaniu tylnej szyby przygasa elektryka, na obrotach 1k i wyżej wszystko wraca do normy. Mam akumulator 45A (przy zakupie taki był), ostatnio sprawdzałem i teoretycznie powinienem mieć 60A. Pytanie czy powinienem zmienić akumulator na mocniejszy, czy gdy już auto jest odpalone nawet na luzie przy pełnym obciążeniu alternator powinien dawać radę. Dzięki za dalszą pomoc. PS: z racji tego, że auto odebrałem przed zamknięciem warsztatu nie było mierzone. Jutro podjadę, aby go pomierzyli

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 18-03-2016, 19:58   

Akumulator jeśli daje radę odpalać to może zostać, po odpaleniu wszystko zasilane jest z alternatora. Jedynie na wolnych obrotach może być bardziej odczuwalne przygasanie oświetlenia po włączeniu jakichś prądożernych odbiorników.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 19-03-2016, 08:34   

Czy w trakcie wymiany odpinałeś akumulator? Bo jak tak to "naucz" miśka wolnych obrotów.

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 20-03-2016, 08:41   

Hornet to akurat jasna sprawa :) , nie pierwszy nie ostatni raz był odłączany akumulator w Miśku. Wczoraj wieczorem był mierzony miernikiem i trzyma napięcie. Jedynie przy maksymalnym obciążeniu "przygasa" elektryka. Pewnie jest jak pisał piecho za dużo prądożernych odbiorników

Odpowiedz do tematu