Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gothaer - ubezpieczenia OC i AC
Autor Wiadomość
irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2016, 11:59   Gothaer - ubezpieczenia OC i AC

Jakie macie doświadczenia z tą firmą ?
Jeśli ktoś ma.
W CUK zaproponowano mi niby najlepszą ofertę (cena składki niższa tylko o 70zł. w porównaniu z Hestią) właśnie w Gothaer z twierdzeniem że są mniej problemowi niż Hestia a tym bardziej Allianz.

mietka 
Forumowicz

Auto: Mitsubish
Wysłany: 30-03-2016, 12:34   

Ja miałem doczynienia z ta firmą. Moge polecić, miałem taki przypadek: jechałem samochodem ojca i miałem kolizję. Na szczęscie nie zabrali zniżek poniewaz przez 10 lat nie było żadnej szkody, wiec mi sie upiekło. Cenowo są atrakcyjni

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 30-03-2016, 16:58   

irekmiecz napisał/a:

http://opinie24.pl/gothae...ubezpieczeniowe

irekmiecz 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-03-2016, 20:31   

mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne.
Oferta Gothaer przedstawiona mi w CUK ;
AC - serwis przy wartości pojazdu (wyższa niż u innych), bez żadnych udziałów własnych.
Assistance – holowanie bez limitu kilometrowego w Polsce, naprawa na miejscu, pojazd zastępczy oraz zakwaterowanie na czas naprawy.
Z Hestii zaproponowano mi ; Assistance wariant Premium, Zastosowane klauzule: Świadczenie pojazd zastępczy (ASS) : 0.00 zł
W kwestii ubezpieczenia auta nie chcę pochopnie podjąć decyzji, tylko ze względu na niewielką oszczędność w wysokości składki. Z drugiej zaś strony jeżeli znalazło by się kilka osób które pozytywnie ocenią doświadczenia z Gothaer to czemu nie dać im i sobie szansy.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 30-03-2016, 22:20   

Gothaer - za dobra cena idzie tez dobry zakres ubezpieczenia, czyli allrisk - ochrona jest od wszystkiego co nie jest wylaczone (brak ryzyk nazwanych).
Likwidacja szkod jest sprawna i szybka, a assistance w opcji lux jest sprawdzone kilkukrotnie z dobra opinia :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 31-03-2016, 14:45   

irekmiecz napisał/a:
mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne.
Bo taka jest prawda o firmach ubezpieczeniowych w Polsce. Ile osób tyle opinii. :wink: Trzeba jednak pamiętać, że liczy się stosunkowo ilość osób i spraw załatwionych pozytywnie lub negatywnie przez dane towarzystwo. Pewnie tylko frustraci i osoby niezadowolone z usług piszą oceny i opinie na stronach tego typu. Ci, którzy nie mają problemów nie mają potrzeby wypowiadać się w tematach opinii. Ale według starego powiedzenia przyjaciół (w tym przypadku TU) poznaje się w biedzie ( w zdarzeniu). Akurat Gothaer nie ma zbyt dobrej opinii w ogóle :|

irekmiecz 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2016, 11:57   

Ubezpieczyłem z pośrednictwem CUK Ubezpieczenia w Gothaer ;
OC / AC / Assistance

Odpowiedz do tematu