Alternatywne do oryginalnego radio z nawigacją |
Autor |
Wiadomość |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-05-2016, 13:07 Alternatywne do oryginalnego radio z nawigacją
|
|
|
Rozważam wymianę fabrycznego radia na coś co działa trochę bardziej intuicyjnie i najlepiej gdyby miało wbudowaną nawigację. Ktoś miał doświadczenia z urządzeniami tego typu, np. http://allegro.pl/nawigac...5539784735.html ? Zależy mi, żeby nie stracić obsługi kamery cofania oraz żeby radio współpracowało z systemem Rockford Fosgate. |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 06-05-2016, 14:52
|
|
|
Nie lepiej poszukać oryginalnej Navi ? Będziesz mógł sterować modułami komfortu a i kamera czy Rockford bez problemu będzie śmigać. .. |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-05-2016, 15:02
|
|
|
Grimm napisał/a: | Nie lepiej poszukać oryginalnej Navi ? Będziesz mógł sterować modułami komfortu a i kamera czy Rockford bez problemu będzie śmigać. .. |
Tylko gdzie ją znaleźć ? Podejrzewam, że jak usłyszę cenę w ASO to mi przejdzie . |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 06-05-2016, 16:02
|
|
|
Znajdziesz na allegro. Była jeszcze w kwietniu u gościa z Bydgoszczy. Prędzej czy później się pojawi. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 06-05-2016, 16:55
|
|
|
popatrz sobie na aliexpress http://www.aliexpress.com...7c-8ee324248bdd
jest tam też trochę innych - tańszych, droższych.
Kilka miesięcy temu wrzuciłem coś podobnego do Superba. Android ma swoje plusy |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
esesen
Mitsumaniak
Auto: OIII 2.0 CVT I+
|
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2016, 21:50
|
|
|
Za te pieniądze to bym oryginału poszukał z funkcją sterowania modułami komfortu |
|
|
|
 |
esesen
Mitsumaniak
|
Wysłany: 21-11-2016, 21:53
|
|
|
A co trzeba zrobić, żeby zadziałał ten oryginalny mmcs? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-11-2016, 12:11
|
|
|
esesen, lepiej jednak szukać czegoś na Androidzie. AndroidAuto to nie to samo |
|
|
|
 |
esesen
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-11-2016, 12:38
|
|
|
Ja wiem, że AndroidAuto to nie to samo, ale w tym Kenwoodzie jest opcja Mirroringu z telefonu z Androidem.
Trochę się boję tych chińskich urządzeń z Androidem a Kenwood to w końcu jakaś marka. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-11-2016, 08:29
|
|
|
taka sama marka jak każda inna produkowana w ChRL . Jak szukałem do Superba to sprawdzałem też Blaupunkta Philadelphia i jednak nie zdecydowałem się. Cenę wynegocjowałem dobrą u importera, ale funkcjonalność była trochę uboga, a ostatecznie zniechęcił mnie brak pełnej integracji z kierownicą. Teraz mam podobny poziom integracji z kierownicą, ale Android rules Automapa z dynamicznym przeliczaniem tras albo jak kto woli mapy Googla z tym samym (AM jest jednak dokładniejsza), do tego Yanosik czy Waze i da się jeździć. O BT nie wspominam, bo to std. Biorąc pod uwagę sprzedaż starej navi - nowa kosztowała mnie 50-100zł To drugi chińczyk - poprzedni w Outku na Win przesłużył ponad dwa lata bez problemów, ale ten jest zdecydowanie lepszy i bardziej funkcjonalny. |
|
|
|
 |
Piotr.prot
Nowy Forumowicz
Auto: C5 kombi
|
Wysłany: 06-03-2017, 19:37
|
|
|
Podbiję trochę temat. Jestem już po odbiorze Outka (wersja Intene +). Po kilku tygodnia już wiem na pewno - na dłuższą metę nie da się w 2017 roku użytkować seryjnego radia bez popadania w ciągłą frustrację Właściwie poza słuchaniem radia FM i płyt CD nic nie działa tam tak jak powinno. Synchronizacja z telefonem to kpina, Ipod 160 gb jest gotowy do pracy już po całych 10 min (tyle trwa indeksowanie za każdym razem po uruchomieniu systemu) i inne podobne kwiatki. Ale nie o narzekanie tu chodzi.
Czy ktoś ma doświadczenie z wymianą jednostki centralnej na coś na Androidzie? Przede wszystkim interesuje mnie kwestia utrzymania gwarancji na inne (poza jednostką centralną) elementy auta. Czy ASO jest w stanie zamontować dowolne radio (oczywiście kompatybilne) czy tylko np. jakieś niektóre , wybrane modele?
Czy może wiecie coś o tym, żeby serwisy ASO współpracowały z jakimiś warsztatami car audio i uznawały ich fachowość podtrzymując gwarancję?
I ostatnie pytanie:) co sądzicie o tej stacji https://car-tronic.pl/gms-7731-android-p9846https://car-tronic.pl/gms-7731-android-p9846 |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 06-03-2017, 19:55
|
|
|
Piotr.prot napisał/a: | Synchronizacja z telefonem to kpina, |
Sprawdzałeś jaką masz wersję oprogramowania? Mi łączy za każdym razem bezbłędnie. To samo telefon żony. |
|
|
|
 |
RedAxe
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2016 2.0 MT
|
Wysłany: 06-03-2017, 19:56
|
|
|
Mnie zamontowali w przy zakupie Blaupunkta San Diego (z nawigacją i kamerą cofania, nie jest na Androidzie)w miejsce oryginalnego radia. Mimo nienajlepszych opinii, ja jestem zadowolony z radia, nie ma problemu z synchronizacją po Bleutooth. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 06-03-2017, 20:26
|
|
|
Witam
Serwis zalozy kazda stacje jak rowniez warsztat zajmujacy sie sprzetem car audio.
Na rynku jest kilka firm ktorych radia mozna wlozyc do auta Kenwood, jw balupunkt wspolpracujace z systemem rockford.
Alpine nie wspolpracuje dlatego tez w serwisie dodatkowo doklada sie wzmacniacz w miejsce orginalnego.
Mozna zalozyc co sie chce tylko trzeba pamietac
- glosniki przednie wymagaja zwrotnic
- glosniki przednie zalezenie od ver sa o impedancji 2ohm/4ohm nalezy sprawdzic przed kupnem wzm
- subwoofer to glosnik dwucewkowy o impedancji~~1.5 kazda
- wzmacniacz musi to potrafic uciagnac bez utraty na mocy i uruchamiania systemow zabepieczajacych
- wyprogramowac ori radio z etacsu (komputer auta)
- potrzebny modul do sterowania z kierownicy |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|