Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciezko wchodza biegi
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2016, 10:15   

Jakoś w miśkach (np. w galantach) ludzie przeważnie montują polecane EXEDY i nie mają takich problemów :wink: .
No chyba, że kupiłeś u Pana Henia w garażu, to może jakąś podróbę trafiłeś :doubt: .

smk 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Wysłany: 08-06-2016, 20:56   

Exedy szło na pierwszy montaż. Moim zdaniem bardzo wytrzymałe. W moim aucie wytrzymało ok. 230 000 km (od nowości). Często dostawało po tyłku i przypalone ze 3 razy...

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 09-06-2016, 19:52   

kietlaz napisał/a:
trochę tych kilometrów w życiu przejechałem ,wiec nie jest to trafna diagnoza ... :(

Tylko Ty jeździsz, czy auto ma różnych kierowców?

Carloss 
Forumowicz
insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
Wysłany: 21-06-2016, 12:13   

kietlaz napisał/a:
Czyli mam rozumieć ze na "kiepskim" sprzęgle przejadę ok 35-40k bo tyle przejechałem wcześniej tez miałem kiepskie ( EXEDY) ... hmmm to ile przejadę na dobrym sprzęgle normalnie 80-120k? to jakie sprzęgło jest wg was normalnie , dobre lub bardzo dobre?
Czy naprawdę problem tkwi w " chińskim" sprzęgle , bo porostu w to nie wierze ....

Ja na Valeo nie narzekam - póki co, a lubię szybko zmieniać biegi. Oryginał miał przebieg ponad 280 tyś i zaczęło się ślizgać przy ostrzejszej jeździe, więc kupiłem średnie cenowo i jest dobrze.

[ Dodano: 21-06-2016, 12:15 ]
A co do wrzucania biegów, to mam identycznie jak przed wymianą sprzęgła.
Na zimnej przy szybkiej zmianie, dwójka ciężko - niekiedy nawet ze zgrzytem i trochę ciężej trójka. Jak się zagrzeje, lub zmieniam normalnie - problem praktycznie nie występuje, ale dwója nadal lekko nie wchodzi..

Odpowiedz do tematu