|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
POMOC Z ROZRZĄDEM |
Autor |
Wiadomość |
craftyplayer
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER 2.0 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2016, 12:40 POMOC Z ROZRZĄDEM
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich mitsumaniaków,
Zakupuję swoje pierwsze Mitsubishi Lancer 2.0 2006.
Jako że ma swój przebieg (ok 160 tys) chcę od razu po zakupie zrobić kompletny rozrząd.
I tu pytania do was:
- czy robić kompletny z pompą czy bez pompy;
- jakich producentów wybrać jeśli chodzi o komponenty (oryginały etc);
- jaki jest koszt takiej imprezy;
- czy z doświadczenia możecie polecić kogoś (nieautoryzowany serwis etc.) z okolic Wrocławia bądź z województwa opolskiego.
Zdaję sobie sprawę, że temat ten mógł być już poruszany, aczkolwiek czasy się zmieniają , więc proszę Was, nie wytykajcie palcami.
Aha i ile można zejść z ceny auta przy negocjacji przy musie wykonania takiego zabiegu
Pozdrawiam i z góry dziękuję
[ Dodano: 15-06-2016, 13:35 ]
Aha,
jeśli możecie napiszcie proszę na co zwrócić uwagę przy tym przebiegu (sprzęgło etc. + ew. koszty) |
_________________ Bartosz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-06-2016, 18:21
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70414 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 15-06-2016, 21:40
|
|
|
Zdecydowanie komplecik wymieniać. Pamiętaj o napinaczu i poszukaj mechanika który ogarnie temat....wałek balansowy. A na co jeszcze popatrzeć? Po wymianie rozrządu zrób "pare kilometrów" zobaczysz czy coś nie wyskoczy. Ja zmieniłem u siebie wszystkie płyny...swoją drogą to znowu mam olej do.wymiany. |
|
|
|
 |
craftyplayer
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER 2.0 2006
|
Wysłany: 16-06-2016, 07:19
|
|
|
Cytat: | Po wymianie rozrządu zrób "pare kilometrów" zobaczysz czy coś nie wyskoczy. |
Nie strasz mnie
remi napisał/a: | Ja zmieniłem u siebie wszystkie płyny...swoją drogą to znowu mam olej do.wymiany. |
No gość deklaruje, że wymienia co 15 tyś (syntetyk) +filtry. Swoją drogą to nie dziwię się że w Mitsu z gazem u CB te interwały szybko upływają.
remi napisał/a: | i poszukaj mechanika który ogarnie temat |
No właśnie.. liczyłem na waszą opinię.
[ Dodano: 16-06-2016, 07:22 ]
A tak poważnie, ile mogę zejść z ceny, jeżeli auto ma do zrobienia na już praktycznie rozrząd i nie ma kół zimowych? |
_________________ Bartosz |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 16-06-2016, 10:34
|
|
|
Ile zejść...tyle ile dasz raadę. Z tego co pamiętam, to klamoty na rozrząď to koszt ok 700 zł. Robocizna ok 250. Koła...to nie wiem jaki rozmiar zakupisz, jednak polecałbym 15 calowe a nie 16. Te fabryczne 195x50x16 opony jest dosyć ciężko kupić w rozsądnej cenie. |
|
|
|
 |
|
|