|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brak podswietlenia deski rodzielczej |
Autor |
Wiadomość |
Barto19 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 20:31 brak podswietlenia deski rodzielczej
|
|
|
witam problem jest taki ze niemam podswietlenia deski rozdzielczej,wczesniej zeby miec musiałem miec mase od radia podłonczona do obudowy panelu sterowania nawiewami, teraz nie swieca mi postojówki -zarówki dobre-i przepala mi cały czas bezpiecznik
bardzo prosze o pomoc i porady bede bardzo wdzęczny
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 02:25
|
|
|
Witam,
temat dość trudny do wirtualnych analiz. Ale sprawdził bym dwie rzeczy:
- po pierwsze instalację oświetleniową tyłu auta, gdyż jest ona wpięta w jeden obwód z podświetleniem deski. Skoro wywala bezpiecznik prawdopodobnie masz gdzieś tam zwarcie na instalacji.
- druga opcja to tzw. nieprzemyślane druciarstwo czyli dziwne instalacje dodatkowe w ramach tzw. "napraw". Po takich modernizacjach w aucie dzieją się różne dziwne rzeczy. Choć akurat przewód masowy o którym piszesz (masa radia do stelaża centralnej konsoli), jest standardowym czyt. seryjnym połączeniem w tym aucie. Sprawdził bym natomiast przekaźnik załączający tylne światła i oświetlenie zegarów - jegomość opisany jako "TAIL LT RLY" - czyli w wolnym tłumaczeniu oświetlenie du... znaczy ogona
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|