|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[3.2 DID] Bezpiecznik tylniego gniazda zapalniczki |
| Autor |
Wiadomość |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 27-06-2016, 11:55 [3.2 DID] Bezpiecznik tylniego gniazda zapalniczki
|
|
|
Witam,
Ktos wie gdzie znajduja sie bezpieczniki gnizad zapalniczki? Lodowka zrobila mi zwarcie w gniezdzie w bagazniku i nie moge teraz znalezc bazpiecznika. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: Kia Venga 1.6Pb 125KM 2019r.
Pomógł: 826 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21188 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-06-2016, 13:02
|
|
|
Bezpieczniki powinny być w kabinie w okolicy kolan lub pod maską.
Tutaj fotka skrzynki, jak dla mnie to bezpiecznik nr.8.
Ewentualnie jak masz instrukcję obsługi to tam powinien być pokazany wykaz bezpieczników. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 27-06-2016, 15:44
|
|
|
| Sprawdze ten bezpiecznik, ale przednie gniazdo dziala, problem jest z tym w bagazniku. Jestem na wyjzdzie i nie mam instrukcji, a w maualu serwisowym nic nie znalazlem. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: Kia Venga 1.6Pb 125KM 2019r.
Pomógł: 826 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21188 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
RW
Nowy Forumowicz

Auto: Montero (Pajero) 3.8 V6 2005
|
Wysłany: Wczoraj 11:04
|
|
|
Witam,
nie chciałbym zakładać nowego wątku, odświeżę ten.
Podobny przypadek, podłączyłem wczoraj kompresor do kół do gniazdka 12V zlokalizowanego w bagażniku (po prawej stronie).
Po około 3-4 minutach kompresor przestał pracować.
Ostatecznie okazało się, że sam kompresor jest sprawny, a w gniazdku nie ma napięcia.
Sprawdziłem pozostałe gniazdka, zapalniczki i to znajdujące się w podłokietniku, napięcie jest.
Pierwsza myśl bezpiecznik. Sugerując się rozpiską z instrukcji, bezpiecznik numer 8 ("Accessory socket", instr. w języku ang.), w skrzynce pod maską.
Po sprawdzeniu, bezpiecznik sprawny. Przemierzyłem kolejno wszystkie bezpieczniki (pod maską i pod kierownicą) i jeżeli nie ominąłem żadnego, wszystkie były sprawne.
Czy gniazdo 12V w bagażniku znajduje się na tym samym obwodzie (bezpieczniku) co gniazdo w podłokietniku? (zapalniczka ma swój oddzielny bezpiecznik)?
Jeżeli tak, to zakładam, że upaliły się przewody gdzieś pomiędzy gniazdkami (chociaż wg mnie mało prawdopodobne) albo uszkodzeniu uległo dodatkowe zabezpieczenie topikowe na samym gnieździe (z tego co znalazłem w sieci, gruby drut w kształcie „L” na tyle gniazda).
Ktoś już przerabiał taki temat i wie, jak się dostać do tego gniazda? Może nie jest konieczne zdejmowanie całego boku po prawej stronie. |
|
|
|
 |
|
|
|