Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer RallArt sedan i sportback w sprzedaży
Autor Wiadomość
banzajek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2009, 23:35   

mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :) A Evo teraz najtańsze 168 990 PLN :) te za 143 990 to 2008 rocznik których własciwie już nie ma. Swoją drogą gdyby Evo występowało w wersji SB nie wiem czy sam bym się nie skusił... gdyby zagwaranowali mi rozkład masy jak w sedanie

Michal1
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2009, 23:40   

To sam widzisz, że różnica w cenie jest bardzo duża.
Nie jeździłem ani jednym, ani drugim, więc nie mogę wydać rzeczowej opinii, ale wątpię, żeby różnica między Evo i Ralliart była aż tak duża, żeby była warta ok. 50 000zł... W każdym razie nie w naszych realiach...

A prywatnie gratuluję samochodu :wink:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 05-05-2009, 23:45   

Michal1 napisał/a:
Skupiłem się tylko na kwestii wyglądu. Mając do wyboru SB i sedana w wersjach Ralliart wybieram SB.

Jak juz napisałeś to jest Toje zdanie. Dla mnie Sb jest jakimś dziwnym niewypałem... Zaczynając od wyglądu, najkrócej mówiąc dyskusyjnego poprzez to że w każdej wersji jeździ gorzej od sedana. Dlaczego tak im nie wyszedł?

banzajek 
Forumowicz

Wysłany: 05-05-2009, 23:53   

Nie znam pełnej specyfikacj RalliArt oficjalnej,ale masz rację że 50k różnicy wart nie jest zapewne. Mnie bardziej martwi to,że wciskają SST na siłę - dobrze że chociaż w Evo zostawili wolny wybór.

jaca71 - nie wychodzą im bo mają mało doświadczenia... myślę że w następnej wersji albo w trakcie FL będzie już dużo lepiej...

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-05-2009, 00:14   

banzajek napisał/a:
jaca71 - nie wychodzą im bo mają mało doświadczenia... myślę że w następnej wersji albo w trakcie FL będzie już dużo lepiej...

Ale jedno trzeba przyznać target na SB jest ogromny - po Kraku jeździ ich więcej niż sedanów. Ba, mam wrażenie że SB jeździ nawet więcej niż sedanów wersji CS ;P

Co skrzyni to bym się nie zgodził - obecny trynd jest taki że skrzynie dwusprzęgłowe zaczynają pretendować do standardu... I dobrze.

banzajek 
Forumowicz

Wysłany: 06-05-2009, 00:16   

z takim lagiem przy starcie jaki jest w Evo MR nie wróże tej skrzyni przyszłości. Poza tym słyszałem że paskudnie się sypie. Już lepszy dobry pancerny manual.

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-05-2009, 00:32   

Jest nawet dyskusja na ten temat SST vs Manual ;) Przynajmniej z tego co czytałem poza startem nie ma tragedii. Ale o sypaniu jeszcze nie było. Ciekawe, poszperam w sieci tak z ciekawości. Nie należę do przeciwników automatów. A poza tym RalliArt ma byc dawka adrenaliny dla plebsu a nie tylko dla wybrańców.

mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Wysłany: 06-05-2009, 00:35   

@jaca71 jeżeli Sportback aż tak źle się prowadzi, to sedan jest chyba idealnym autem :D

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-05-2009, 00:47   

mobista napisał/a:
@jaca71 jeżeli Sportback aż tak źle się prowadzi, to sedan jest chyba idealnym autem :D

Nie chodzi mi o prowadzenie - nie mam porównania ;) Ale o same dane na papierze. W kazdej wersji silnikowej SB wypada gorzej :) oczywiście na papierze ;) Jedynie wizualnie mnie się nie widzi tak samo jak na zdjęciach tak i w rzeczywistości. Nie ma tego błysku co sedan... A może dlatego że same czarne widuję? W czarnym wygląda ok, ale traci zadziorność rysów gdzieś się rozmywają. Dzisiaj widziałem jednego niebieskiego (THUNDER BLUE) SB i wyglądał klasa.

I tak jak kolega wyżej napiszę że są to jak najbardziej moje subiektywne odczucia co do wyglądu.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-05-2009, 07:25   

banzajek napisał/a:
mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :) A Evo teraz najtańsze 168 990 PLN :) te za 143 990 to 2008 rocznik których własciwie już nie ma.

Mówisz o EVO z menualem a RalliArt ma od razu SST (może Tobie to nie pasuje ale jest droższa). EVO z SST jest droższe więc różnica jest większa a będzie jeszcze większa jak to RalliArta bedą sprzedawać rocznikowo starszego.

Mnie osobiście nie pasi serwisowanie EVO wszyscy piszą że co 7500 przeglądu sprzęgło łatwo spalić, skrzynie tą menualną przy ostrym traktowaniu też można położyć. Klocki co chwila, tarcze to samo itd itp... Z RalliArtem powinno być pod tym względem dużo lepiej.

jaca71 - bo CS-y były skrajnie mało popularne w PL. W sumie nie wiem czemu skoro teraz wszyscy je wychwalają pod niebiosa :finga:

Krzychu

banzajek 
Forumowicz

Wysłany: 06-05-2009, 07:48   

Bez przesady - co 7500 jest tylko wymiana oleju :) Hamulce i klocki jesli Ralli będzie traktowany jak Evo to pójdą jeszcze szybciej .

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 06-05-2009, 17:17   

Jak będzie jazda rajdowo-artystyczna to paliwo wiadrami, pieniądze wiadrami. :D
Radość też odmierzana wiadrami. :D

.swat. 
Forumowicz

Auto: Lancer X
Wysłany: 12-02-2015, 23:06   

banzajek napisał/a:
mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :)
Trochę odświeżę teamat. Czy maska przednia od EvoX pasuje do Ralliarta?

yogurt 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback RalliArt 2010
Wysłany: 17-06-2016, 08:05   

.swat. pasuje

.swat. 
Forumowicz

Auto: Lancer X
Wysłany: 30-06-2016, 12:39   

Dziękuję za info