Problem z alarmem |
Autor |
Wiadomość |
Montex
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DID 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2016, 21:35 Problem z alarmem
|
|
|
Witam,
Kupiłem Carisme 1.9 DID rocznik 2004. Wszystko elegancko, tylko mam jeden problem. Problem z alarmem (ciesze się, że nie wyje) ale są takie dziwne sytuacje jak np. reakcja na lekki hałas. Otóż gdy zaparkuje auto i wysiądę i je po prostu zamknę włącza się alarm i po chwili auto mryga (alarm się uruchamia). Po chwili znów itd. itd. Wsiadam do auta, wysiadam z auta. Po kilku próbach ustaje. Proszę o pomoc w sprawie co może być nie tak, że alarm ciągle się uruchamia od po prostu niczego. W dodatku czy mogę wgl wyłączyć alarm? to już wgl bardzo by mnie cieszyło. Czy możliwe jest, że coś po prostu się przeprogramowało? Bo o tym też czytałem i wsiadłem do auta, zamknąłem się w nim (alarm się włączył) odczekałem 30 sekund zamknięty w aucie, otworzyłem je wysiadłem, odczekałem 10 sekund i zamknąłem. Wczoraj to pomogło ale dziś jest tak samo czy ktoś miał podobną sytuację?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
RavRav
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lip 2016 Posty: 36 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 28-07-2016, 06:59
|
|
|
Po mojemu centralka alarmu sie spsula. Mozesz ja odlaczyc i wtedy bedziesz mial spokoj. Ja mialem alarm montowany fabrycznie z odcieciem zaplonu. Zaczal wariowac i nie moglem samochodu odpalic, wycialem caly stary alarm i zalozylem centralke bez alarmu i innych udziwnien. |
|
|
|
 |
Montex
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-07-2016, 16:51
|
|
|
A jak mogę odłączyć alarm? Naprawdę chętnie się alarmu pozbędę samego w sobie ważne dla mnie aby auto się zamykało. Czy jest taka możliwość? |
|
|
|
 |
RavRav
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lip 2016 Posty: 36 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 28-07-2016, 23:01
|
|
|
Jak znam zycie centralke alarmu bedziesz mial gdzies nad nogami kierowcy. Najlepiej zdejmij ten plastik/polke/konsole nad nogami kierowcy. Powinienes tam zobaczyc mala czarna centralke w plastikowej obudowie. Do nie bedzie szlo kilka kabli z wtyczka albo dwiema. Odlacz to i po alarmie. Wtedy cari powinna zamykac sie nirmalnie z kluczyka |
|
|
|
 |
Montex
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-07-2016, 13:15
|
|
|
Na razie odkręciłem dojście do czujników drzwi przetarłem WD40 i jest w porządku, zobaczymy jak na dłuższą metę będzie. Być może się po prostu zakurzyły. |
|
|
|
 |
|