Instalacja audio - schemat |
Autor |
Wiadomość |
AJab
Nowy Forumowicz
Auto: AIRCROSS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2016, 14:11 Instalacja audio - schemat
|
|
|
Witam,
Jestem zupełnie nowym forumowiczem. Nietypowym, utajnionym właścicielem ASX we francuskiej obudowie - Citroen Aircross.
Chciałem zmienić zastane w aucie plastykowe głośniki i w tym celu zakupiłem komplet JBL wraz ze zwrotnicami.
Moje pytanie brzmi, czy istniejąca instalacja w drzwiach przednich (głośniki nisko-śreniotonowe i tweetery) posiada gdzieś fabryczne zwrotnice. Chciałbym wykorzystać okablowanie i nie wiem jak to zrobić.
Czy nowy głośnik nisko-średniotonowy podłączyć do istniejącego kabla przez nową zwrotnicę i do niej podłączyć nowym przewodem tweeter?
AJ |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 02-08-2016, 04:15
|
|
|
Witam
Fabryczne glosniki nie posiadaja zadnej zwrotnicy ( nie liczac kondensatorow na tweeterach
Po zalozeniu systemu Rockford kazdy glosnik ma swoja aktywna zwrotnice wraz z wzmacniaczem i jest ich 8
Jezeli chcialbys zalozyc zwrotnice to najlepiej w drzwiach, jest tam miejsce |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
AJab
Nowy Forumowicz
Auto: AIRCROSS
|
Wysłany: 02-08-2016, 10:57
|
|
|
Bardzo dziękuję,
Chciałbym upewnić się tylko: przewód od teraźniejsze głośnika mogę podłączyć jako wejście do zrotnicy i od niej, dwoma nowymi przewodami do nowych glosnikow? |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense
|
Wysłany: 18-09-2016, 12:54
|
|
|
I jak wyszła modernizacja? jestem zainteresowany rozbudową. Jakich części użyłeś, jaki efekt uzyskałeś? |
|
|
|
 |
|