|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pierwsza wymiana oleju O III |
Autor |
Wiadomość |
bodo44
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 AWD CVT 2016
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2016, 10:44 Re: Pierwsza wymiana oleju O III
|
|
|
kabe30 napisał/a: |
Przy odbiorze jeden sprzedawca sugerował, żeby jednak wymienić, ponieważ nie wiadomo co wlali w fabryce, |
W ciemno stawiam że ten dealer to Auto GT ???
Mnie tez próbowali naciągnąć na taka wymianę oleju sugerując, że jest to wymagane ! Napisałem do Mitsubishi Polska z pytaniem czy tak jest faktycznie. Odpowiedz brzmiała że mitsubishi wymaga wymiany po 20.000 km, a nie po 2.000km. !!!
Najpewniej przetarli by filtr szmatką i skasowali Cie na 500zł |
_________________ Pozdrawiam B.G. |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 22-09-2016, 11:06
|
|
|
AutoGT - żywy dowód na to,że MMC ma głęboko w dupie komu daje się autoryzacje. Oby hajs się zgadzał ale to temat na inną rozmowę. PRZESTRZEGAM PRZED PATOLOGIĄ POD NAZWĄ AUTO GT!!! |
|
|
|
 |
kabe30
Forumowicz
Auto: O III
|
Wysłany: 23-09-2016, 20:12
|
|
|
Dla świętego (mojego) spokoju wymieniłem w warsztacie u znajomego za przysłowiowe piwo. Ale jako ciekawostka, był niesamowicie zaskoczony konsystencją oleju, powiedział, że jest czysty (wiadomo, nowy) ale o lepkości wody. Rzeczywiście, nie przypominał żadnego, które widziałem, łącznie z tymi z kuchni, kapał z miski jak deszczówka..... |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 23-09-2016, 23:26
|
|
|
Czyli...albo/albo, jak Kierkegaard napisał -- albo niektóre egzemplarze są zalane prawdziwym, dobrym olejem, który wymaga zmiany po 15-20 kkm, a niektóre wodnistym gównem (i wtedy loteria), albo -- ci, co zmienili po 2 kkm próbują jakoś usprawiedliwić nadgorliwość. |
_________________ Pozdrowionka ! |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 24-09-2016, 08:07
|
|
|
kabe30 napisał/a: | Dla świętego (mojego) spokoju wymieniłem w warsztacie u znajomego za przysłowiowe piwo |
I to jest najważniejsze Święty spokój - Twój i silnika
Zmieniłeś, kosztowało Cię to strzelam ze 3 stówki (z piwem), i chociaż co niektórzy będą uważać Ciebie za "nadgorliwca" to wiesz, co masz wlane, kiedy masz następną wymianę i spokojnie możesz spać, czy raczej jeździć.
Jaad napisał/a: | i wtedy loteria |
Jak ktoś lubi...
Żeby nie było nieporozumień - nie mam najmniejszego zamiaru podważać ustaleń i rozporządzeń różnych urzędasów, liczyportków i księgowych. Jak ktoś im ślepo wierzy, jego sprawa |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 24-09-2016, 15:34
|
|
|
Cytat: | Ale jako ciekawostka, był niesamowicie zaskoczony konsystencją oleju, powiedział, że jest czysty (wiadomo, nowy) ale o lepkości wody. Rzeczywiście, nie przypominał żadnego, które widziałem, łącznie z tymi z kuchni, kapał z miski jak deszczówka.....
| większość nowoczesnych samochodów jest zalewana olejami 0W30 albo nawet 0W20 i wtedy olej ma taką konsystencję. Związane jest to z naciskiem na oszczędność paliwa - rzadki olej stawia mniejsze opory. Może gorzej smarować, ale do końca gwarancji silnik jakoś dociągnie, a później to już nie zmartwienie producenta. Ale ekoteroryści są szczęśliwi - samochody palą 0,00001l mniej |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|