Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Doposażenie Outlandera III City Style
Autor Wiadomość
kabe30 
Forumowicz

Auto: O III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-10-2016, 09:43   

tokyo napisał/a:
Modul opracowalem sam

Łoooł, szkoda, że to nie moja bajka, ostatnio przy pracy z lutownicą przypaliłem stół i poparzyłem paluchy :lol:
Ale czekam z niecierpliwością na filmik, pzdr

andyg74 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 cvt +gaz
Wysłany: 12-10-2016, 22:36   

[/quote]"No i zastanawiam się po prostu czy CVT i 4x4 są dla mnie tyle właśnie warte, bo tak jak automat może ułatwić życie to już 4x4 nie wiem kiedy wykorzystam tak naprawdę.[/quote]

Dla mnie suv bez napędu 4x4 to nieporozunieni. W takiej opcji to może lepirj van lub kombi. A napęd 4wd to super sprawa, w deszczu , sniegu. Ruszasz z pełną mocą bez jakiegokolwiek uślizgu kół. Poza tym lepsze prowadzenie . To czuć po właczeniu napędu. Dla mnie napęd to podstawa, reszta to dodatki.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 13-10-2016, 07:54   

andyg74 napisał/a:
Dla mnie napęd to podstawa, reszta to dodatki.
dla mnie też. Automat to wygoda, napęd bezpieczeństwo. Ale im lepszy napęd, tym dalej trzeba iść po traktor

jbas 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 09 SB 1.8 Colt 97 1.3
Wysłany: 03-11-2016, 16:48   

Dziękuję, za przemówienie do rozsądku. Wybór padł na wersję Intense Plus - w City Style musiałbym jednak pójść na zbyt wiele kompromisów.

Póki co, zrobiłem po zakupie dopiero 700km i cały czas poznaję ten samochód, ale jestem naprawdę zadowolony. Jedyny minus dla mnie to jakość dźwięku. Rockford był dla mnie bardzo istotny bo jestem przyzwyczajony do niego po 5-ciu latach jazdy Lancerem ale muszę przyznać, że mimo Rockforda, na oryginalnym radiu dźwięk jest dużo gorszy niż w Lancerze. Zobaczymy czy się przyzwyczaję, czy może jednak trzeba będzie jeszcze dokupić MMCS'a. Póki co podczas słuchania radia, mimo że jest głośno to dźwięk sprawia wrażenia jakbym słuchał go zza ściany. Na płytach CD efekt jest podobny.

Przy okazji pytanie, żeby się upewnić. Możliwość sterowania modułami komfortu ma tylko MMCS czy może sprzedawany i rekomendowany przez ASO Alpine także?

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 03-11-2016, 20:48   

jbas napisał/a:
Dziękuję, za przemówienie do rozsądku. Wybór padł na wersję Intense Plus - w City Style musiałbym jednak pójść na zbyt wiele kompromisów.

Póki co, zrobiłem po zakupie dopiero 700km i cały czas poznaję ten samochód, ale jestem naprawdę zadowolony. Jedyny minus dla mnie to jakość dźwięku. Rockford był dla mnie bardzo istotny bo jestem przyzwyczajony do niego po 5-ciu latach jazdy Lancerem ale muszę przyznać, że mimo Rockforda, na oryginalnym radiu dźwięk jest dużo gorszy niż w Lancerze. Zobaczymy czy się przyzwyczaję, czy może jednak trzeba będzie jeszcze dokupić MMCS'a. Póki co podczas słuchania radia, mimo że jest głośno to dźwięk sprawia wrażenia jakbym słuchał go zza ściany. Na płytach CD efekt jest podobny.

Przy okazji pytanie, żeby się upewnić. Możliwość sterowania modułami komfortu ma tylko MMCS czy może sprzedawany i rekomendowany przez ASO Alpine także?

Alpine nie ma wielu opcji ustawień jak MMCS. Ja mam wersję Instyle Navi z MMCS i subwoofer z tyłu, gra naprawdę fajnie. Przesiadałem się z systemu Boston Acoustics i wrażenie mam podobne.

Gratuluje zakupu :)

jbas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2016, 21:27   

tomoman napisał/a:
Gratuluje zakupu

Dziękuję i z tego co widzę... gratuluję również :)

tomoman napisał/a:
Ja mam wersję Instyle Navi z MMCS i subwoofer z tyłu, gra naprawdę fajnie.

Czyli jednak będę musiał zainwestować w MMCS'a. Dysponuje ktoś może numerem lub konkretnym modelem MMCS'a, którego powinienem szukać do Outlandera 2016? Posiłkować się będę musiał chyba używką jakąś bo cena w ASO, delikatnie rzecz ujmując nie jest zachęcająca :wink:

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 03-11-2016, 21:32   

Zobaczę jutro, jakie tam są oznaczenia. Fajne rzeczy można ustawiać w menu.

49942527572__42F11828-E522-4218-BFA1-948BF1C643AE.JPG by tomoman., on Flickr

49942525397__D704B585-C545-4F30-971D-2BE5EA20A2B0.JPG by tomoman., on Flickr

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 03-11-2016, 22:30   

jbas napisał/a:
Czyli jednak będę musiał zainwestować w MMCS'a. Dysponuje ktoś może numerem lub konkretnym modelem MMCS'a, którego powinienem szukać do Outlandera 2016? Posiłkować się będę musiał chyba używką jakąś bo cena w ASO, delikatnie rzecz ujmując nie jest zachęcająca

Jaka jest cena w ASO???

jbas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-11-2016, 10:20   

jaromir, szczerze, to nie dociekałem ale Alpine za 4799 zł był mi rekomendowany jako tańszy i bardziej funkcjonalny od MMCS'a.

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 04-11-2016, 11:37   

jbas napisał/a:
i bardziej funkcjonalny od MMCS'a.

...a widzisz, mi znowu proponowali Alpine do zamontowania jak nie wezmę wersji NAVI , ale ostrzegali że funkcjonalność będzie mocno ograniczona w stosunku do MMC, ryzykowałbym stwierdzenie co kraj to obyczaj ale widzę że kolega też PO więc myślę że to zależy od salonu, może nawet personalnie od sprzedawcy... :?

jbas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-11-2016, 11:52   

sebowy, też mi się tak wydaje, kwestia zapewne gustu i aktualnych stanów magazynowych. Jest to dla mnie zrozumiałe.

Pytanie jeszcze - w sytuacji gdybym zakupił takowego MMCS'a to zamontuję go sam na zasadzie plug & play czy ingerencja MUT-3 będzie potrzebna, żeby w ETACS aktywować nowe cacko?

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 04-11-2016, 12:06   

jbas no tego ci niestety nie podpowiem... nie mam bladego pojęcia :(
ale może ktoś z forumowiczów przy tym grzebał ? Panowie ? i Panie ? :wink:

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 04-11-2016, 12:19   

http://allegro.pl/mitsubi...6544010465.html

jbas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-11-2016, 15:40   

jaromir, znam tą aukcję :) Pytania tylko jakie mi zostały do wyjaśnienia to:

1. Czy to radio będzie pasować do mojego samochodu i da możliwość sterowania modułami komfortu.

2. Czy poprawi jakość dźwięku w stosunku do radia standardowego z wersji Intense Plus.

2. Czy jestem w stanie zamontować to sam czy potrzebna będzie wizyta w ASO lub kogoś z MUT-3 (na 99% wydaje mi się, że bez aktywacji opcji w ETACS się nie obejdzie).

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 08-11-2016, 02:09   

witam
1. tak bedzie
2. i to bardzo - czy jest rockford i kamera?
3. zalozyc tak zaprogramowac nie, poniewaz zaleznie od radia trzeba zaprogramowac jedno i wyprogramowac drugie.

Jak bedzie navi to masz dostep do funkcji auta a po odblokowaniu sa rowniez dostepne funkcje fabrycznego alarmu, zamykania po predkosci drzwi itp

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Odpowiedz do tematu