Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalny centralny zamek - domykanie bagażnika nie działa.
Autor Wiadomość
davitxx 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2016, 17:55   Oryginalny centralny zamek - domykanie bagażnika nie działa.

Cześć,

mam taki problem, że jak kupiłem swoją Cari to pilot po zaprogramowaniu domykał mi też bagażnik.
Teraz niestety już tego nie robi.
Sprawdziłbym chętnie instalację, siłownik i sterownik ale nie wiem jaka jest lokalizacja ori sterownika.

Zacznę od sprawdzenia czy na siłowniku w klapie jest napięcie ale szczerze - wątpię.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 25-10-2016, 18:21   

Najczęściej przełamują się przewody w miejscu przejścia do klapy bagażnika. Też miałem problemy z otwieraniem i zamykaniem bagażnika i u mnie winny był silniczek siłownika klapy a dokładnie dostał się do jego wnętrza smar z mechanizmu siłownika przez co nie łączyły szczotki silniczka.

davitxx 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Wysłany: 27-10-2016, 16:03   

Miejsce o którym mówisz już sprawdziłem i stan jest perfekt.
Co do samego siłownika jeszcze się tam nie dobierałem.
Wiesz gdzie siedzi sterownik?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-10-2016, 16:29   

Chyba pod radiem ale pewności nie mam ale nie wiem czy warto go szukać bo zasilanie na siłownik klapy jest takie same jak dochodzące do reszty siłowników i jeśli do kostki siłownika dochodzi 12V to wiązka i sterownik są ok. Podłącz zamiast siłownika jakąś żarówkę samochodową np. od kierunkowskazu i zobacz czy się zaświeci podczas otwierania czy zamykania centralnego zamka. Jeśli się zapali to wina silnika siłownika.

Lubuszanin 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 103KM 2001r
Wysłany: 31-10-2016, 14:53   

Mam zepsuty silniczek od centralnego klapy bagażnika, jest on zespolony z wkładką (zamkiem), mam pytanie czy, można dokupić sam silniczek i go przełożyć do mojego mechanizmu? Ewentualnie jakbym kupił cały mechanizm to czy można do niego wstawić stary zamek, żeby można było go otwierać starym kluczykiem?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-10-2016, 21:36   

Mechanizm jest rozbieralny tylko trzeba uważać na zaczepu trzymające dwie części obudowy bo są dosyć kruche.

Lubuszanin 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 103KM 2001r
Wysłany: 01-11-2016, 11:10   

Dzięki za odpowiedź. Jeśli faktycznie to jest takie kruche to chyba zostanę przy dwóch kluczykach, bo znając życie jak spróbuję to będę musiał dokupić nową wkładkę.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-11-2016, 11:22   

U siebie dodatkowo poskręcałem obudowę na wkręty.

Odpowiedz do tematu