Zamknięty przez: Bizi78 03-02-2017, 21:53 |
[Cari 1.6] Radio z passata b5 |
Autor |
Wiadomość |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2016, 16:47 [Cari 1.6] Radio z passata b5
|
|
|
Witam wszystkich
Czy jest możliwe ,że będzie pasować owe radio do carismy ? znajomy chce mi je dać na dniach ale muszę to potwierdzić ostatecznie czy ktoś z was próbował takie rzeczy robić.
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 03-02-2017, 21:53 ]
Temat zamknięty na prośbę autora. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-11-2016, 16:56
|
|
|
Teoretycznie każde radio 1din pewnie da radę wrzucić.
Tylko jeśli obecnie używasz ori radia mitsu to będziesz musiał dokupić przejściówkę z instalacji mitsu na ISO.
Ważne aby radio dawcy miało kostkę ISO.
Najlepiej wrzuć jakiegoś linka do fotki z google czy allegro tego radia . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2016, 17:19
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Teoretycznie każde radio 1din pewnie da radę wrzucić.
Tylko jeśli obecnie używasz ori radia mitsu to będziesz musiał dokupić przejściówkę z instalacji mitsu na ISO.
Ważne aby radio dawcy miało kostkę ISO.
Najlepiej wrzuć jakiegoś linka do fotki z google czy allegro tego radia . |
Została mi ta przejściówka o której mówisz , radio które chce podłączyć to wersja gamma http://archiwum.allegro.p...6170435279.html |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 11-11-2016, 17:34
|
|
|
Ja wiem, że cari to starszy wóz ale kaseciaka chcesz podłączyć .
Tylko kieszeń do tego radia będziesz miał bo w ori to raczej nie zamontujesz.
Szczerze to bym tego radia za darmo nie wziął .
Lepiej kup na allegro jakiś używany, firmowy wyższy model (kenwood, clarion itp.) . |
 |
|
|
|
 |
Sebastian_PL
Forumowicz Strażak - Ratownik

Auto: Mazda 3 BK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 47 Skąd: Czarna Dąbrówka
|
Wysłany: 11-11-2016, 18:10
|
|
|
Szczerze mówiąc, to radio fabryczne cari jest dużo lepsze. Np. że względu na utratę multum funkcji wyświetlacza po jego zmianie na inny. Ja wymieniłem radio z cari na sony i zrobiłem to tylko dlatego, że ma większą moc. 4x55w. Nie logiczną rzeczą byłoby zmieniać fabryczne ma fabryczne. Tym bardziej od innego auta. Co najwyżej, weź je i sprzedaj ma allegro. |
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2016, 18:18
|
|
|
Sebastian_PL napisał/a: | Szczerze mówiąc, to radio fabryczne cari jest dużo lepsze. Np. że względu na utratę multum funkcji wyświetlacza po jego zmianie na inny. Ja wymieniłem radio z cari na sony i zrobiłem to tylko dlatego, że ma większą moc. 4x55w. Nie logiczną rzeczą byłoby zmieniać fabryczne ma fabryczne. Tym bardziej od innego auta. Co najwyżej, weź je i sprzedaj ma allegro. |
Masz sporo racji , aktualnie nie mam żadnego i chciałem mieć coś chwilowego ale skoro nie będzie pasować to trudno , raczej pewnie te radio dostane za darmo i później go sprzedam.
[ Dodano: 11-11-2016, 18:23 ]
Bizi78 napisał/a: | Ja wiem, że cari to starszy wóz ale kaseciaka chcesz podłączyć .
Tylko kieszeń do tego radia będziesz miał bo w ori to raczej nie zamontujesz.
Szczerze to bym tego radia za darmo nie wziął .
Lepiej kup na allegro jakiś używany, firmowy wyższy model (kenwood, clarion itp.) . |
A Chciałbyś mi polecić swoje radio które masz w carismie ? |
|
|
|
 |
Sebastian_PL

|
Wysłany: 11-11-2016, 18:45
|
|
|
Hyzz, Wiesz, dowiedz się jakie masz wymiary miejsca na radio i zobacz jakieś Top caraudio radia na YT, a potem poszukaj czegoś używanego na alegroszu lub Olx. Wiesz, proponuje sprawdzić uczciwość sprzedawcy (komentarze, wypytać o najmniejszą pierdołę itp) Ale może chcesz po prostu zapełnić dziurę jakimś przeciętnym radiem, by posłuchać czegoś podczas jazdy, to jest dużo łatwiej. Dużo jest odtwarzaczy dla przeciętnego i nie wymagającego kierowcy. Ja jestem koneserem lekko mocniejszego basu i wpasowanego sopranu wraz z wygłuszeniem auta, by dźwięk był czysty i cieszył ucho. Wszystko zależy czego oczekujesz Daj znać na czym ci zależy a na czym nie. |
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2016, 19:23
|
|
|
Sebastian_PL napisał/a: | Hyzz, Wiesz, dowiedz się jakie masz wymiary miejsca na radio i zobacz jakieś Top caraudio radia na YT, a potem poszukaj czegoś używanego na alegroszu lub Olx. Wiesz, proponuje sprawdzić uczciwość sprzedawcy (komentarze, wypytać o najmniejszą pierdołę itp) Ale może chcesz po prostu zapełnić dziurę jakimś przeciętnym radiem, by posłuchać czegoś podczas jazdy, to jest dużo łatwiej. Dużo jest odtwarzaczy dla przeciętnego i nie wymagającego kierowcy. Ja jestem koneserem lekko mocniejszego basu i wpasowanego sopranu wraz z wygłuszeniem auta, by dźwięk był czysty i cieszył ucho. Wszystko zależy czego oczekujesz Daj znać na czym ci zależy a na czym nie. |
Fajnie,że jesteś koneserem car audio i wiele rzeczy bym się dowiedział zapewne a więc co proponujesz razem z Bizi78 ? zależy mi na dobrej jakości dźwięku w radiu eska przy odrobince basu , nie zależy mi na radiu które jest na kasety video czy na usb. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 11-11-2016, 19:28
|
|
|
Hyzz napisał/a: | nie zależy mi na radiu które jest na kasety video czy na usb |
Akurat wejście USB jest dużo bardziej przydatne, niż odtwarzacz CD. Podłączasz pendriva ze swoją muzą w MP3, i masz to, co lubisz.
A tak w ogóle, nim zaczną cokolwiek Ci proponować, to :
1 ile kasy chcesz wydać ?
2 masz ori głośniki w Carismie, czy już wymieniane na jakieś inne ? Bo masz 20-letnie auto, i od oryginalnych głośników to cudów spodziewać się nie możesz |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2016, 19:33
|
|
|
apg2312 napisał/a: | Hyzz napisał/a: | nie zależy mi na radiu które jest na kasety video czy na usb |
Akurat wejście USB jest dużo bardziej przydatne, niż odtwarzacz CD. Podłączasz pendriva ze swoją muzą w MP3, i masz to, co lubisz.
A tak w ogóle, nim zaczną cokolwiek Ci proponować, to :
1 ile kasy chcesz wydać ?
2 masz ori głośniki w Carismie, czy już wymieniane na jakieś inne ? Bo masz 20-letnie auto, i od oryginalnych głośników to cudów spodziewać się nie możesz |
0.Wiemy ,że jesteś zwolennikiem usb od cd i to jest zrozumiałe w pełni ale tylko chce słuchać radia eska
1.30 zł
2.Nie mam już oryginalnych , aktualnie mam Morel tempo 6 |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 11-11-2016, 23:06
|
|
|
Co do doboru audio to nie sugeruj się opiniami innych.
Ucho ludzie jest tak skonstruowane, że dla jednego ori sprzęt zagra rewelacyjnie a dla innego sprzęt za kilka tysi zagra przeciętnie .
Ze sprzętem audio jest jak z kobietami, każdy lubi co innego . |
 |
|
|
|
 |
Sebastian_PL

|
Wysłany: 11-11-2016, 23:27
|
|
|
Jeśli chciałbyś słuchać tylko radia, to szkoda naciągnąć cie na jakieś zbędne koszty z kupnem radia. Bo spokojnie możesz wziąć radio kolegi o ile pasuje. Zawsze są jakieś przejściówki, ale wpierw zobacz czy pasuje. Co do głośników, to musielibyśmy wiedzieć jaką moc one mają? ( wat i Ohm'y) ile ich jest i gdzie montowane. Przy okazji zobacz czy są to zwykle głośniki czy 2 lub 3 drożne. Zapamiętaj to i podaj tu. Wtedy będziemy albo coś zmieniać, dodawać lub zostawimy tak jak jest. |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-11-2016, 09:33
|
|
|
To radio od Passata spokojnie podejdzie, potrzebujesz tylko takiej przejściówki http://allegro.pl/zlacze-...6571943757.html Ważne tylko aby ten czarny przewód z oczkiem od tej przejściówki podpiąć gdzieś do masy auta bo w oryginalnej kostce od Mitsubishi nie ma masy. Masa najczęściej do oryginalnego radia w Carismie podpinana jest osobnym czarnym przewodem do obudowy radia. |
|
|
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2016, 11:22
|
|
|
plecho1 napisał/a: | To radio od Passata spokojnie podejdzie, potrzebujesz tylko takiej przejściówki http://allegro.pl/zlacze-...6571943757.html Ważne tylko aby ten czarny przewód z oczkiem od tej przejściówki podpiąć gdzieś do masy auta bo w oryginalnej kostce od Mitsubishi nie ma masy. Masa najczęściej do oryginalnego radia w Carismie podpinana jest osobnym czarnym przewodem do obudowy radia. |
Dzisiaj podłączyłem te radyjko i fajnie śmiga. |
|
|
|
 |
|