Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Specyfikacje 2017
Autor Wiadomość
Trewor 
Nowy Forumowicz

Auto: Ford mondeo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2016, 22:06   Specyfikacje 2017

Witam.Może to nic odkrywczego, ale są już specyfikacje na 2017 r.Ceny "trochę" wzrosły i wersje dla benzyny i dizla nie wszędzie się pokrywają.Zastanawiam się dlaczego elektryczny hamulec ręczny z autohold jest w niższej wersji,a nie ma go w najbogatszej.Czyżby nie współpracował z cvt i benzyną i dlaczego po dołożeniu nawigacji alpine do intense plus cena wzrosła o 10tys.(kurs euro czy ta nawigacja taka droga?).

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 21-11-2016, 22:56   Re: Specyfikacje 2017

Trewor napisał/a:
Witam.Może to nic odkrywczego, ale są już specyfikacje na 2017 r.Ceny "trochę" wzrosły i wersje dla benzyny i dizla nie wszędzie się pokrywają.Zastanawiam się dlaczego elektryczny hamulec ręczny z autohold jest w niższej wersji,a nie ma go w najbogatszej.Czyżby nie współpracował z cvt i benzyną i dlaczego po dołożeniu nawigacji alpine do intense plus cena wzrosła o 10tys.(kurs euro czy ta nawigacja taka droga?).

Cena wyjściowa najwyższej wersji poszła o 20k do przodu ze 135 do 155 (benzyna), ale widzę, że dużo systemów bezpieczeństwa dodane - co akurat na plus. System martwego pola, piesi, kamera 360, czujniki w standardzie - to fajnie. Słaba złotówka też dorzuciła swoje 3 grosze do wzrostu cen.

Marki 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 Intense Plus
Wysłany: 22-11-2016, 09:04   

165 kPLN za 2.2 deasel w automacie intence plus, no to juz przesada. Za 166kPLN mozna miec Forda Edge, tez w deaslu, osiagi bez porownania no i klase wiekszy. To Outek z Navi pewnie bedzie kosztowal ze 180, żart jakis, dobrze, ze ja jeszcze za starych czasow kupowalem :lol:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 09:16   

Marki napisał/a:
165 kPLN za 2.2 deasel w automacie intence plus, no to juz przesada. Za 166kPLN mozna miec Forda Edge, tez w deaslu, osiagi bez porownania no i klase wiekszy. To Outek z Navi pewnie bedzie kosztowal ze 180, żart jakis, dobrze, ze ja jeszcze za starych czasow kupowalem :lol:

No ale to przecież norma, że japończyki mają biedniejsze wyposażenia i wychodzą drożej. Pytanie jakie ceny będzie miał Edge od nowego rocznika, nie wiem czy już podane. Z drugiej strony podjechał do nas ostatnio po interfejs diagnostyczny człowiek nowym Rangerem - przez 8 miesięcy 4 razy był w serwisie.

Marki 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 10:52   

nie jakosc porownuje (z Fordem tez mam swoje doswiadczenia) ale teraz z ta cena przesadzili w Outku. Kodiak zmiecie wszystko z powierzchni ziemi, niestety, bo ja tam za skodami nie przepadam. Ale jak Mitsubishi mógł takie cos popełnic, niezależnie od kursu PLN, przecież tam w dziale sprzedaży kogoś mają kto widzi co sie dzieje, a moze po prostu nie chca juz deaseli sprzedawac

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 22-11-2016, 13:30   

No ja już bym w takiej cenie Mitsubishi nie kupił... Przy takiej cenie można przebierać w konkurencyjnych propozycjach, np. Subaru :mrgreen:

Marki 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 13:37   

no wlasnie, ale poczekajmy, mam nadzieje, ze najpierw w wyprzedazy bedzie taniej, a potem w normalnej cenie, zreszta deasel to juz powoli przezytek, najwazniejsze teraz to cena i specyfikacja benzyny, i to czy doloza jakis mocniejszy silnik w benzynie, jednak te osiagi slabe sa.

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 13:47   

Przy tej cenie disla, to już lepiej dołożyć do hybrydy. Co do benzyny, trudno więcej wycisnąć z wolnossącego silnika, Rav4 ma podobne osiągi - tutaj większą zaletą jest trwałość jednostki. Ciekawe czy Subaru podniesie ceny na modele 2017.

Marki 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 14:04   

Subaru ma ceny w walucie wiec dostosowuja sie do kursu na biezaco

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2016, 14:05   

Marki napisał/a:
Subaru ma ceny w walucie wiec dostosowuja sie do kursu na biezaco

Wiem, ale to chyba ceny na 2016, pytanie czy będzie podwyżka :)

Odpowiedz do tematu