[3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika |
Autor |
Wiadomość |
OutekPajerak
Nowy Forumowicz Outek
Auto: Mitsubishi Pajero III 3.2 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2016, 15:59 [3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
|
|
|
Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum
Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.
Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.
Pozdrawiam wszystkich! |
_________________ Lucky |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-11-2016, 08:42
|
|
|
Może być to wina EGR. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
krzychu2020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3,2 did automat 2001
|
Wysłany: 25-11-2016, 10:55 Re: Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
|
|
|
OutekPajerak napisał/a: | Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum
Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.
Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.
Pozdrawiam wszystkich! |
Mam identyczny problem. Pompę regenerowałem 3 tygodnie temu. Ale po pewnym czasie doszedł mi problem z gaśnięciem auta podczas jazdy. Jestem załamany. Prosiłem na forum o pomoc. Otrzymałem odpowiedź ale nie pomogła. Trzeba liczyć że Pan zbyszek2 coś podpowie |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
|
|