|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Tylne zawieszenie, wymiana czy nie ??? |
Autor |
Wiadomość |
Mehu
Forumowicz
Auto: Colt CZ3 Automat Benzyna 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-07-2012, 13:46 [MSS 1.3] Tylne zawieszenie, wymiana czy nie ???
|
|
|
Witam, Moj MSS zawsze byl miękki i pływał ale to ich uroda trochę jednak ostatnio jak wsiadają 2-3 osoby z tylu to kolo tylne jest prawie w połowie schowane w nadkolu, tzn strasznie siada i pasażerowie mi mówili ze masakra ze prawie szorujemy po podłodze jak sa jakieś nierówności. W warsztacie obejrzałem i sprężyny i teleskopy ok nieuszkodzone. Jeden mechanik powiedział ze taka jego uroda i ze nie trzeba nic robić (jednak juz raz zaryłem tłumikiem o podłogę) a drugi powiedział ze sa zurzute mimo ze nie sa uszkodzone i trzeba wymieniać. Policzono mi koszt wymiany średniej klasy teleskopów ze sprężynami z robocizna na ok 800pln. czy to duzo i czy mam to wymieniać ???? dziękuje i czekam na opinie. |
_________________ Pawel,Colt CZ3, |
|
|
|
 |
macos
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
|
Wysłany: 20-07-2012, 19:55
|
|
|
Sprawdź czy aby na pewno amortyzatory są do wymiany,być może wystarczy same sprężyny,z drugiej strony jeśli sprężyny faktycznie zużyte to i przez to amortyzatory szybciej się zużyły .Jeśli chodzi o cenę za komplet ,to musiałbyś podać nazwę co to takiego ta średnia klasa. |
_________________ Piotr
 |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 07-12-2016, 10:00
|
|
|
Mam problem z dziwnymi dżwiękami dochodzącymi z tylnego zawieszenia. Po powrocie z trasy na postoju, gaszę silnik. Cisza w aucie i słyszę jakby dzwięk trzeszczącego łózka na ktore bardzo powoli siadamy, jakby coś powoli siadało, jakby w ręku rozciągał sprężynę i już była jej granica. lekko skrzypi potem przestaje. Wysiadłem z auta , zacząłem bujać budą i nic nie słychac. Amortyzatory sztywne. Czy może one w srodku cisnienia juz nie mają? Czy to zmęczenie materiału sprężyn |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
|
|