Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] Problem z alarmem
Autor Wiadomość
henrykMSS 
Mitsumaniak

Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2016, 20:18   [MSS DID] Problem z alarmem

Odłączyłem akumulator i po podłączeniu cały czas migają mi kierunkowskazy,nie wiem czy odzywa sie syrena bo mam ją na razie odłączoną.Czy miał ktoś taki przypadek?Albo może wie jak rozwiązać taki problem

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-12-2016, 20:46   

U mnie po podłączeniu aku włącza się syrena i migają kierunki.
Wystarczy wyłączyć z pilota alarm i jest git.
Wydaje mi się, że alarm traktuje to jako próbę kradzieży.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 10-12-2016, 15:49   

U mnie alarm się włączał przy odpalaniu auta (jak akumulator już wysiadał), zatem może być tak jak pisze Bizi.

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 10-12-2016, 22:40   

Do alarmów producenci dołączają takze czujnik podniesienia maski. Wystarczy podnieść maskę i alarm się uzbraja, nawet jesli nie ruszysz jakichkolwiek drzwi. Centralki alarmu maja dodatkowe wejscia na takie czujniki. Czujniki To opcja dodatkowa zwykle podpięty pod masę (czarny 1 przewód). Odbicie/rozłączenie czujnika przy masce powoduje połączenie obwodu +- i włącza się alarm. Więc może nie koniecznie zabawy z aku ale juz podniesienie maski aktywuje alarm. Ponizej zdjęcie przykładowe, poszukaj czegos takiego i jak chcesz odepnij od centralki.
Podsumowując mrugają Ci przy zamkniętej masce i rozbrojeniu alarmu? Z tego co zrozumiałem to aktywowales juz alarm samym podniesieniem maski

Tu masz na aukcji uniwersalny alarm z czujnikiem otwarcia maski. Tak mniej wiecej jak to wygląda
http://allegro.pl/legendf...5638817791.html

henrykMSS 
Mitsumaniak

Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
Wysłany: 13-12-2016, 19:53   

Wszystko jest ok.Alarm działa już normalnie.Próbowałem go zresetować, ale zapomniałem zamknąć drzwi.Przy zamkniętych drzwiach wszystko wróciło do normy.Dzięki za podpowiedź.Dobrze by było żeby ktoś mi jeszcze podpowiedział jak zdemontować przedni zderzak, bo to co pokazuje rysunek to nie do końca się zgadza.Tak samo jak ze zderzakiem z tył, na rysunku pokazano że od dołu są trzy śruby a w rzeczywistości są dwie i dwa uchwyty w zderzaku

Odpowiedz do tematu