[MSS DID] Problem z alarmem |
Autor |
Wiadomość |
henrykMSS
Mitsumaniak
Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2016, 20:18 [MSS DID] Problem z alarmem
|
|
|
Odłączyłem akumulator i po podłączeniu cały czas migają mi kierunkowskazy,nie wiem czy odzywa sie syrena bo mam ją na razie odłączoną.Czy miał ktoś taki przypadek?Albo może wie jak rozwiązać taki problem |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-12-2016, 20:46
|
|
|
U mnie po podłączeniu aku włącza się syrena i migają kierunki.
Wystarczy wyłączyć z pilota alarm i jest git.
Wydaje mi się, że alarm traktuje to jako próbę kradzieży. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 10-12-2016, 15:49
|
|
|
U mnie alarm się włączał przy odpalaniu auta (jak akumulator już wysiadał), zatem może być tak jak pisze Bizi. |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 10-12-2016, 22:40
|
|
|
Do alarmów producenci dołączają takze czujnik podniesienia maski. Wystarczy podnieść maskę i alarm się uzbraja, nawet jesli nie ruszysz jakichkolwiek drzwi. Centralki alarmu maja dodatkowe wejscia na takie czujniki. Czujniki To opcja dodatkowa zwykle podpięty pod masę (czarny 1 przewód). Odbicie/rozłączenie czujnika przy masce powoduje połączenie obwodu +- i włącza się alarm. Więc może nie koniecznie zabawy z aku ale juz podniesienie maski aktywuje alarm. Ponizej zdjęcie przykładowe, poszukaj czegos takiego i jak chcesz odepnij od centralki.
Podsumowując mrugają Ci przy zamkniętej masce i rozbrojeniu alarmu? Z tego co zrozumiałem to aktywowales juz alarm samym podniesieniem maski
Tu masz na aukcji uniwersalny alarm z czujnikiem otwarcia maski. Tak mniej wiecej jak to wygląda
http://allegro.pl/legendf...5638817791.html |
|
|
|
 |
henrykMSS
Mitsumaniak
Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
|
Wysłany: 13-12-2016, 19:53
|
|
|
Wszystko jest ok.Alarm działa już normalnie.Próbowałem go zresetować, ale zapomniałem zamknąć drzwi.Przy zamkniętych drzwiach wszystko wróciło do normy.Dzięki za podpowiedź.Dobrze by było żeby ktoś mi jeszcze podpowiedział jak zdemontować przedni zderzak, bo to co pokazuje rysunek to nie do końca się zgadza.Tak samo jak ze zderzakiem z tył, na rysunku pokazano że od dołu są trzy śruby a w rzeczywistości są dwie i dwa uchwyty w zderzaku |
|
|
|
 |
|