Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampy przod O III usa na europa
Autor Wiadomość
cimoch 
Forumowicz

Auto: Outlander 3.0GT 2017
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2017, 18:28   

SZCZAW napisał/a:
skad mam wiedzieć czy to zwykłe dotykowe czy MMCS , jakieś oznaczenie????

jak masz navi masz MMCS, jak nie to radio tylko

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 10-02-2017, 19:12   

A czy od O II nie bedą pasowaly do O III ?Tutaj znalazlem na alledrogo w przyzwoitych pieniadzach http://allegro.pl/sprezyn...6709471610.html .Wygladają podobnie jak te dedykowane http://allegro.pl/mitsubi...5973774592.html

[ Dodano: 11-02-2017, 19:43 ]
Kolego SZCZAW - masz stare lampy z outka?? moze rzucisz okiem na te piny zeby zorientowac sie ktore nalezy podmienic ??

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Wysłany: 12-02-2017, 07:40   

Kuba , niestety nie mam lamp

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Auto: Outlander III
Wysłany: 12-02-2017, 15:32   

Witam
sprężyny firmy MAD wersja heavy duty ( mocniejsze bo mam zamiar założyć lpg )
Cena 600-700 zł plus 15 eur przesyłka
Jak dojdą to sie podzielę wrażeniami... :mrgreen:

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2017, 16:23   

Amstaf , bardzo dobra cena gdzie zamawiałeś jak można wiedzieć bo ja wcześniej zakupiłem mad Vertrieb Bense
Daimlerstraße 11
41564 Kaarst , tylko że przez polska firmę , wziąłem te pośrednie mając gaz, idealne, teraz patrzyłem do naszych modeli to 255 euro więc około 1000pln.

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 12-02-2017, 17:06   

Kupiłem przez Inter Cars na zamówienie specjalne
Na stronie są te sprężyny z cena ale na zamówienie

kubabrzesko 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2017, 17:35   

A powiedzcie Panowie czy po zalozeniu nowych ( wyzszych) sprezyn nie odczuliscie ze spadla skutecznosc hamowania i auto jakby bardziej nurkowalo w trakcie hamowania ?? Ja takie odczucia mialem w O II i drązac temat doszedlem do wniosku ze przez podniesione tylne zawieszenie elektroniczny korektor sily hamowania wyczuwa ze auto jest nieobciazone i daje mniejszy nacisk na tarcze w trakcie hamowania
.

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 12-02-2017, 18:16   

One chyba nie są podwyższone jedynie mają inna geometrię czy cuś.... ale lepiej chyba jeśli tył jest podniesiony niż przód z powodu obciążenia tyłu w górze.... :roll:

[ Dodano: 13-02-2017, 13:29 ]
Dopisując się do poprzedniego postu ja widzę to nastepująco: jesli obciążymy tył baniakiem z lpg ( ok 60-70 kg ) to w miare wyrównujemy poziom auta. Z tego co szukałem w necie i na stronie MAD to są rysunki oraz zdjęcia a także inne opinie na zagranicznych forach O3 które wyraźnie wskazują na poprawę trakcji auta po zastosowaniu sprężyn. Sprężyny mają tuv do O3 co oznacza że dopuszczone są do montażu w aucie. Tak więc nie mogą one wpływać na pogorszenie działania podzespołów mających wpływac na bezpieczeństwo uzytkowników auta. Gdzieś też znalazłem, że po wymianie sprężyń jakaś firma dokonywała tuv samochodu poprzez zmianę masy pojazdu ( można było holować cięższy wohnwagen ) niestety to nie przechodzi w PL
Pozdr

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2017, 18:50   

Amstaf , szukałem na stronie intercars i nigdzie nie widzę zamówień specjalnych lub coś takiego , może podasz link bo jestem zainteresowany z uwagi na cenę

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 13-02-2017, 18:55   

podaje link
http://e-katalog.intercar...obciazenia.html
Ja załatwiałem przez dystrybutora lokalnego z uwzględnieniem zniżek.
Jak dojdzie i zamontuję wszystko opowiem :mrgreen:

kubabrzesko 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2017, 19:03   

A nie lepsze te ?? http://e-katalog.intercar...obciazenia.html Zamowilbym w ciemno tylko sie boje ze znowu bedzie slabiej hamowal.Pytanie do kolegow ktorzy juz zalozyli wyzsze i twardsze - jak odczucia z hamowaniem, nie nurkuje bardziej ???

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2017, 19:41   

DZIĘKI panowie za pomoc, i znów dylemat mam 3GT a sprężyny do 2 litrowego , te z oryginalnej strony MAG kosztują 280 euro do montażu wraz z zamontowanym gazem i się zastanawiam czemu taka różnica w cenie, co do jazdy i hamowania miałem je zamontowane w OII robiły robotę mocną tylko ja miałem wersję z dodatkową wewnętrzna sprężyną , podniosło tył 2cm ale pod bardzo dużym obciążeniem nie siadał , hamował normalnie nie zauważyłem różnicy. Będę czekał jak Amstaf zamontujesz , jaki masz motor w Miśku
Ostatnio zmieniony przez SZCZAW 14-02-2017, 05:54, w całości zmieniany 1 raz  

kubabrzesko 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2017, 19:48   

Myslisz kolego SZCZAW ze od dwulitrowego nie bedą pasowaly ??

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2017, 05:53   

no właśnie nie wiem czy będą pasować, zastanawia mnie cena bo jest to połowa tej na stronie MAG a wiemy że inter.... nie jest tani, trzeba się doradzić fachowców którzy już grzebali się w zawieszeniu lub poczekać aż Amstaf zamontuje i porobi fotki poglądowe z obciążeniem jak będzie miał czas i ochotę oczywiście.

kubabrzesko 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2017, 07:34   

Na moja wiedze bedą pasowaly , a roznia sie jedynie twardoscią i pewnie wysokoscią.Wspominając swoje sprezyny w O II jak jechalem z zoną i dziecmi i obciazonym bagaznikiem autko hamowalo wyraznie lepiej mniej nurkując. a jadąc bez obciazenia wyrazniej bardziej nurkowalo i slabiej lapal tyl.Brzmi to moze banalnie ,ale takie byly moje odczucia. Z tego co pamietam to dokupilem najtwardsze sprezyny , ale mimo wszystko mimo posiadanego haka + instalacji gazowej sprezyny zbyt wysoko unosily mi tyl .

[ Dodano: 19-02-2017, 18:46 ]
Odnosnie regulacji wysokosci lamp z USA na europe juz mi dzialają.Wraz ze znajomym elektrykiem mając starą oryginalną lampe zrobilismy probe i okazalo sie ze od glownej wtyczki trzy dolne kable sterują wysokoscią.my je odcielismy przy kostce i zlutowalismy do wtyczki ktora biegnie do silniczka regulacji.Czas pracy okolo godziny , a to tylko dlatego ze mialem starą lampe z wersji amerykanskiej w ktorej dzialala regulacja .

Odpowiedz do tematu