[2.5 TD] Napedy w Pajero Sport |
Autor |
Wiadomość |
Doman1984
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2017, 12:04 [2.5 TD] Napedy w Pajero Sport
|
|
|
Witam!!
Jestem nowym użytkownikiem forum oraz uzytkownikiem Sporta 2,5 z 2002 roku. Mam pytanie dotyczace szczegółów technicznych napedu. Pytanie to kieruje poniewaz slyszalem rozne zdania dotyczace rozwiazan technicznych dolaczanego napedu. Pierwsze i najwazniejsze jak dziala dolaczanie napedu przedniego tj. Czy sa np sprzegielka w piastach i mozna wymienic te seryjne na manualne np AVM? Kolejne, czy blokada most tylnego jest pneumatyczna czy mechaniczna? Serdecznie dziękuję za informację. |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 17-02-2017, 22:12
|
|
|
W miskach sa dwa rodzaje napedów ES I SS CZYLI EASY SELECT I SUPER SELECT.
Kolego pewnie masz w sporcie naped ES czyli easy select.Roznica miedzy SS czyli super select jest opisana na forum dosc dokladnie.Tak samo procedura zalaczania I rozlacznia.Odnosnie blokady mostów w sporcie to ja nigdy takiego nie widzialem. |
|
|
|
 |
Doman1984
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 18-02-2017, 08:39
|
|
|
Witam! Dzieku za odpowiedź. Mam tak jak mowisz ES znam sposob jak to mniej wiecej dziala ale czy sa ram sprzegielka w piascie? Nikt o tym nue pisze. Jesli chodzi o most tylny to po lewej stronie kierownucy jest przycisk "rear diff lock" co w wolnym tłumaczeniu znaczy tylny dyferencjal zmkniecie. Co z tymi sprzegielkami koledzy???? |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 20-02-2017, 21:56
|