Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pióra wycieraczek
Autor Wiadomość
piotras78 
Forumowicz

Auto: Kilka, ale nie Mitsu
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2017, 23:06   

tomoman napisał/a:
Wycieraczki, które idą na pierwszy montaż są słabe.

Chyba tylko w Mitsubishi, ja nigdy nie miałem problemu z wycieraczkami w nowym aucie... Ale Japończycy to dziwny naród, pewnie dali marketówki...
tomoman napisał/a:
Ja używam i polecam bezszkieletowe Oximo

Premium za 50 zł/komplet ;)
jaromir napisał/a:
To i ja coś dorzucę. Nie zwróciłem uwagi jak działały wycieraczki zaraz po zakupie, być może nie padało. W poprzednim aucie używałem specyfiku o nazwie " Niewidzialna wycieraczka" i byłem zachwycony działaniem na szybie. Niewiele myśląc potraktowałem tym szybę w moim nowym outku. No i zaczęły się schody, owszem przy szybszej jeździe woda pięknie spływała, ale kiedy już trzeba było użyć tej widzialnej wycieraczki przeżyłem szok. Wycieraczka po mojej stronie, na wysokości oczu omijała wodę, i piekielnie ją rozmazywała. Wyglądało to tak jakby szyba była pokryta czymś tłustym. Stwierdziłem, że to wina specyfiku, który nałożyłem na szybę. Próbowałem usunąć to różnymi środkami, trochę pomogło, ale rewelacji nie ma. No i po przeczytaniu tego postu nie wiem czy to wina wycieraczek, czy sam "zepsułem" szybę, tym bardziej, że w Passerati w tedeiku wszystko działało rewelacyjnie. Pozostaje mi zmienić pióro i sprawdzić :roll:

Zapraszam na pewne forum poświęcone kosmetykom samochodowym ;)

[ Dodano: 05-03-2017, 23:07 ]
RedAxe napisał/a:
Warstwę hydrofobową (czyli inaczej niewidzialną wycieraczkę) najlepiej usunąć denaturatem.

Tylko trzeba uważać.
Ostatnio zmieniony przez piotras78 05-03-2017, 23:10, w całości zmieniany 1 raz  

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 05-03-2017, 23:09   

RedAxe napisał/a:
Warstwę hydrofobową (czyli inaczej niewidzialną wycieraczkę) najlepiej usunąć denaturatem.

Używałem i jest lepiej, ale nie do końca. Może faktycznie spróbuję jeszcze kilka razy zabiegu z denaturatem, a jak to nie pomoże wymienię pióra. Dzięki :wink:

piotras78 
Forumowicz

Auto: Kilka, ale nie Mitsu
Wysłany: 05-03-2017, 23:11   

jaromir napisał/a:
Używałem i jest lepiej, ale nie do końca. Może faktycznie spróbuję jeszcze kilka razy zabiegu z denaturatem, a jak to nie pomoże wymienię pióra. Dzięki :wink:

tylko rób to ostrożnie. Jak nie dasz rady tym to spróbuj czymś lekko polerującym.

esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Wysłany: 17-05-2017, 15:48   

Zmieniłem wycieraczki na bosh aerotwin, poprawa jest gigantyczna. Dodatkowo zauważyłem, że po pół roku moja szyba nie wygląda najlepiej. poza drobnymi odpryskami(!), pod ostre słońce widać koliste ślady po wycieraczkach. Pewnie, podobnie jak lakier, także jest "ekologiczna".

MartynkaWAW 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 17-05-2017, 21:08   

To objaw zbyt rzadkiego wymieniania wycieraczek i pracy na sucho.
Te bosche są baaardzo fajne, ale wiem jedno - 90% to podróbki :)
Serio, zaczęłam kupować wycieraczki w ASO, wieśwagena.
Oryginały po roku zachowują się idealnie, brak oznak zużycia, na touaregu przód wytrzymał praktycznie 3 zimy, tył 2.
Podróby po pół roku działały dużo gorzej, docisk był dziwnie słaby na końcach, a do tego czasem przypiszczały.
Dla mnie wycieraczki i płyn do spryskiwaczy do dwie rzeczy na których nigdy nie oszczędzam !

esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Wysłany: 17-05-2017, 21:12   

Rzadkiego? Auto ma 7 miesięcy. Po sześciu wymieniłem wycieraczki na nowe. Kupiłem je w FeuVert. NIGDY nie używałem skrobaczki. Czyszczę gumki przy każdej okazji.

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 17-05-2017, 21:42   

Nie ma sensu przepłacać za Boscha, montujemy wszędzie Oximo, świetna jakość a cena normalna - komplet bezszkieletowych niecałe 50. Nie mieliśmy jeszcze klienta, który by narzekał na Oximo - co już o czymś świadczy w kraju, gdzie wszyscy narzekają na wszystkich i wszystko :D

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 18-05-2017, 09:44   

MartynkaWAW napisał/a:
To objaw zbyt rzadkiego wymieniania wycieraczek i pracy na sucho.

Głównie pracy na sucho i ewentualnie brudnych piór wycieraczek. Moje chodzą już prawie dwa lata i jest OK. Tzn. widzę, że nie są już nowe, ale nadal sprawują się dobrze. Wymienię pewnie po zimie :)

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 18-05-2017, 09:46   

rajan napisał/a:
Wymienię pewnie po zimie

:?: :?: :?: po której ? ...bo już jest po zimie :mrgreen:

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD