Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
silownia zewnetrzna
Autor Wiadomość
bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-01-2016, 17:35   silownia zewnetrzna

tak sobie umailem. 2-3 urzadzenia.
Wioslarz biegacz czy orbitrek, wyciskanie na rece. Wyslalem zapytania do kilku firm czekam na odpowiedzi.
Ma ktos cos takiego? Gdzie robione? Co sadzicie?
Niby mam taka w siedzibie gminy kilka km ode mnie-30 min rowerem, ale jakos sie nie moge zebrac...

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 26-01-2016, 20:50   

Ja uważam, że jeżeli masz dzieci i Rodzinę to to lipa jest - lepiej sobie w ogrodzie zamipregnować 2m belę drewna i odpowiednio obrobić.. i robić wyciskanie żołnierskie+przysiady (ćwiczenia na duże partie mięśni i złożone) i pograć z dzieciakami w piłkę.
No chyba, że masz 60-65lat - choć wtedy, to może z wnukami lepiej iść na spacer, więc taka siłownia też odpada.

A jak już... to może coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=QA7zQO9WA6A
https://www.youtube.com/watch?v=BGnxmagG7Q0

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 26-01-2016, 23:07   

zrób siłke w piwnicy badz garazu nie lepiej?
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 26-01-2016, 23:52   

bastek, a jakiś "kombajn" typu ławeczka z modlitewnikiem i ciężarkami na nogi, albo jakiś tzw. "atlasik" nie wiem czy nie lepsze efekty. Może drążek i bieganie by wystarczyły, można jeszcze przysiady i pompki dołożyć. To zależy co chcesz zyskać.
bastek napisał/a:
Niby mam taka w siedzibie gminy kilka km ode mnie-30 min rowerem, ale jakos sie nie moge zebrac...

To i tutaj może być problem, choć jak jest w domu to zawsze łatwiej :biggrin: niż dyndać pół godziny rowerem choć to tez sport :mrgreen:
Przygarnąłem BMW :-D

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 27-01-2016, 10:16   

Ja przez lata zebrałem praktycznie całą siłownie, ma ona jedną zasadniczą wadę trzeba mieć miejsce, cały pokój i to nie mały, teraz siłownia stoi u dziadka się kurzy bo w bloku nie mam miejsca :|
Na początku myślałem że będę dojeżdżał ale raz czas dwa dojazd też kosztuje, teraz mam benefita i praktycznie większość siłowni pod ręką, ALE dwójka bąblów skutecznie wypełnia czas i często nie mam czasu, dlatego musiałem robić coś w domu bo 1,5 roku bez ćwiczeń spowodowało wzrost wagi o 20kg :oops:

Jak nie chcesz miejsca zajmować to proponuje kettlebell zerknij co tym można robić plusem jest też to że zimą w domu bez problemu można ćwiczyć.
Jak zależy ci na aerobach to skakanka.

AAA jak ktoś nie ma czasu czy mu się nie chce długo ćwiczyć to polecam Tabate 4 minutowy trening a potrafi wykończyć :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 27-01-2016, 12:54   

eremita napisał/a:
praktycznie większość siłowni pod ręką, ALE dwójka bąblów skutecznie wypełnia czas i często nie mam czasu
wymówka
mieszkam na wsi, też mam 2 synów i 2x w tygodniu znajduję czas; to tylko 4-5 godzin na tydzień!
co do siłki we własnym zakresie - kup tzw. kettlebal - tak 2x10, 2x15 kg - spokojnie na barki i nogi będzie
sztanga krótki gryf do tego 2x2.5, 2x5, 2x10 - będzie na biceps, barki, triceps i martwy ciąg (nogi, plecy)
i jeszcze sztangielki 2x5, 2x7.5, 2x10, 2x15, 2x20 - będzie na klatę, biceps, triceps
najtrudniej bez przyrządów robić plecy a jakiś balans zachować musisz
brzuch czy triceps można bez przyrządów robić
i polecam trening obwodowy

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 27-01-2016, 13:31   

Krzyzak napisał/a:
mieszkam na wsi, też mam 2 synów i 2x w tygodniu znajduję czas; to tylko 4-5 godzin na tydzień!
co do siłki we własnym zakresie - kup tzw. kettlebal - tak 2x10, 2x15 kg - spokojnie na barki i nogi będzie
sztanga krótki gryf do tego 2x2.5, 2x5, 2x10 - będzie na biceps, barki, triceps i martwy ciąg (nogi, plecy)
i jeszcze sztangielki 2x5, 2x7.5, 2x10, 2x15, 2x20 - będzie na klatę, biceps, triceps
najtrudniej bez przyrządów robić plecy a jakiś balans zachować musisz
brzuch czy triceps można bez przyrządów robić
i polecam trening obwodowy

Ze wszystkim się zgadzam, oprócz częstotliwości.

4-5 razy w tygodniu po 40 minut da większe efekty.
Obwody połączone z treningiem wielostawowym załatwią sprawę.
Na YT do obejrzenia tysiące treningów z ketlami, bądź z obciążeniem własnego ciała.
Do dzieła! :)

Ogarniam prawy ALT

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 27-01-2016, 14:30   

Ja mam trenera osobistego i stąd tak a nie inaczej zorganizowane treningi. Nie o spektakularne efekty mi chodzi - bardziej coś w stylu wzmocnienia pleców (informatyk :) ) oraz zrzucenia tych paru kg. W tych 2 godzinach jest rozgrzewka 5-10 minut, trening do 1.5h i potem jeszcze 25 minut bieżni albo rowerka.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 27-01-2016, 18:47   

Jak to ktoś mądry powiedział.. do biegania nie jest potrzebny zegarek, pulsomierz i GPS.. tylko buty i chęć. Myślę, że podobnie jest z treningiem..

PS obecnie mam w piwnicy ławeczkę, sztangę i czapkę :P (razem ze spacerami i bieganiem wystarcza w zupełności).

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 28-01-2016, 00:16   

dzięki za odpowiedzi. w kwestii co - to mam. co prawda nie w piwnicy ale w łazience, ławeczka, brzuszki, i inne tam. plus rower, biegomarsze z psiakiem. nawet i czas się znajdzie. gorzej z chęciami :)

byłem w kilku miejscach z taką siłownią z dziećmi -całe godziny na tym czymś siedziały. wygrywało to nawet z tabletem czy komórką. a temat wypłynął przy okazji oglądania zdjęć z naszego lubelskiego spotu z Suśca :) tam jest taka siłownia. synio zahaczył - czy nie moglibyśmy takiego zamontować. tak też pod kątem towarzyskim myślałem... huśtawka pomału do likwidacji, trampolina dogorywa - czyli miejsce się robi

urządzenia od 1800 zł do nawet 4.000 . sporo. wszsytko to oferty firm montujących takie siłoiwnie w parkach, na skwerach. jak nie znajdę jakiś tańszych mniej pancernych zamienników, to raczej temat upadnie.... choć z drugiej strony jak mam "najazd Hunów" czyli kolegów synia, to chyba takie pancerne urządzenia będą mi potrzebne...
szukam dalej

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

piotras78 
Forumowicz

Auto: Kilka, ale nie Mitsu
Wysłany: 06-03-2017, 00:15   

Pójdź na taką siłkę, zmierz wszystko. Poszukaj jakiegoś kumpla co ma spawarkę i sobie wyspawaj. Gotowce pomaluj samemu albo daj na proszek.
Koszta tyle co materiały, może wziąć na poprawkę fakt, że nie będzie to mocno eksploatowany sprzęt, wiec można zrobić mniej pancernie.
Jednak imho dzieciaki i tak sie chwilę pobawią i im się znudzi ;)

Odpowiedz do tematu