|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozbiórka centralnej deski rozdzielczej+tylna lewa klamka |
Autor |
Wiadomość |
vpiskunov
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2016, 23:36 Rozbiórka centralnej deski rozdzielczej+tylna lewa klamka
|
|
|
Witam koledzy!
Chciałbym powiedzieć ze znalazłem tematu takiego.
Koledzy 4 dni juz walcze z centralną deską rozdzielczą żeby wymienić żarówki na nawiewach itd. Odkręciłem dwie górne szubki, ok poszło łatwo, ale dalej kurna boje sie bo pod warzyłem lewy i prawy bok, ale dalej nie idzie, proszę o pomoc jak to zrobić bi szlak mnie trafia. czy wszystko dobrze robie?
A druga sprawa ekran LCD po prawej stronie lepiej swieci niż po lewej, jak by się żarówka przepaliła, czy to jest możliwe? Jak to działa ten ekranik?
I inna parafia. Słabo mi działa tylna klamka do otwierania drzwi zewnętrzna, wydaje m się ze linka spadła albo coś, bo drzwi się otwierają tylko trzeba najpierw walnąć w klamkę dwa razy zamknąc i otworzyć samochód. Co myślicie o tym? |
|
|
|
 |
jan krupa
Forumowicz jano
Auto: mitsubishi pajero 3,2 did long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2013 Posty: 35 Skąd: zawadzkie
|
Wysłany: 24-11-2016, 18:54
|
|
|
Co do klamki to na odciagnietej zewnętrznej klamce psiknij do środka WD 40 i dużo ruszaj .U mnie pomogło |
_________________ j23k17s |
|
|
|
 |
volvox_globator
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DI-D 2003
|
Wysłany: 01-12-2016, 20:25
|
|
|
Wklep w google: "pajero guru". Znajdz na stronie (pajero guru) temat o wymianie radia 1 DIN na 2 DIN. Będziesz tam miał instrukcję ze zdjęciami jak rozebrać centralny panel krok po kroku.
Jak nie znasz angielskiego wrzuć link ze stroną "pajeroguru" w google.translate.pl. |
|
 |
Madiek
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3.8 2004
|
Wysłany: 06-03-2017, 21:41
|
|
|
A ktoś z kolegów wie jak wymontować panel nawiewów żeby wymienić żarówki podświetlenia ? Śrubki już odkręciłem, dalej nie wychodzi, nie chcę na siłe ... |
_________________ Maciej |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-03-2017, 08:43
|
|
|
Madiek napisał/a: | A ktoś z kolegów wie jak wymontować panel nawiewów żeby wymienić żarówki podświetlenia ? Śrubki już odkręciłem, dalej nie wychodzi, nie chcę na siłe ... |
Ale co nie wychodzi? Panel czy osłonka? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Madiek
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3.8 2004
|
Wysłany: 07-03-2017, 09:10
|
|
|
Tą dużą osłonę już zdjąłem i wymontowałem radio, odkręciłem panel nawiewów, tenz 3 pokrętłami, ale nie da się go wyjąć, mocno trzymają go linki i wiązka, teraz nie wiem jak dostać się do żarówek, czy one są gdzieś z tyłu, dostępne na tym etapie, czy trzeba wyciągać pokrętła i próbować zdjąć przód tego panelu ? Środkowe udało się zdjąć, pozostałe dwa ani drgną, nie wiem czy ciągnąć mocniej, nie chcę uszkodzić. Z kolei odpinanie całego panelu od cięgien i kostek ? Czy na pewno jest konieczne, nie wiem czy to się uda, zwłaszcza złożenie tego potem:) w internecie jest dużo o wymianie tych żarówek w wielu markach, nie ma do pajero. ..:( na razie kombinuję na zasadzie podobieństwa... |
_________________ Maciej |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 07-03-2017, 23:37
|
|
|
Ja stosuję technikę odpię ia wszystkich linek i wiązki, potem następuje zabawa z żarówkami, wyjąć je wyjmiesz ale zamontować je ponownie jest problem |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
|
|