Galant Avance 2,5 V6 2002 r. czyli mój Misiek :) |
Autor |
Wiadomość |
kubala1992
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 V6 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2017, 22:17
|
|
|
Hugo napisał/a: | kubala1992 napisał/a: | Ale tak naprawde czy coś daję przekonam sie dopiero w czwartek | Tylko zmienia dźwięk silnika. Jest głośniej. Poza tym nie odczułem żadnej różnicy i wróciłem do zwykłego filtra powietrza. |
Czyli nawet to że ten filtr wystarczy czyścić raz do roku nie przekonał cię,aby przy nim pozostać ?? Czy jednak poziom hałasu podnosi na tyle że postanowiłeś wrócić do standardowego filtra ?? Ja mam niestety jak nadmieniłem uszkodzone złącze elastyczne czyli tak czy siak jest głośno |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-02-2017, 22:33
|
|
|
Nasącza się go specjalnym olejem, a dużo jeżdżę po gruntowych drogach. Przez to cała obudowa filtra i filtr oklejały się piachem. Nie podobało mi się to. |
|
|
|
 |
kubala1992
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 V6 2002
|
Wysłany: 20-02-2017, 22:42
|
|
|
Hugo Dzięki za uwagi . Ja głównie jeżdżę po drogach asfaltowych więc myślę że nie będę miał tego problemu ale będę obserwował jak to u mnie będzie się zachowywało.Jeżeli będzie podobnie - wracam z powrotem do standardowego filtra. |
|
 |
vrangsinn
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 522 Skąd: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 21-02-2017, 18:05
|
|
|
ja go mam i zupelne inne odczucia niz Hugo....dziwek silnika zmienil sie nieznacznie....to dla detalistów (dziwek jest troszke inny "od dołu")...co do "osiągów" wg mnie jest rożnica ale minimalna na + ale jednak, tez jezdze duzo po nieutwardzonych problemu z zalepianiem nie mam...a filtr + regularne czyszczenie olejem (ja robie to czesciej niz zaleza k&n) i roznica jest odczuwalna co do zwyklego filtra powietrza....inna kwestia czy warta tej ceny (filtr + olej) ale nie mnie to oceniac...ja mam i chwale sobie |
_________________ Jazda samochodem to dla mnie frajda...
Galant to nie tylko samochód to pewien styl bycia... |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-03-2017, 14:00
|
|
|
Piękny gal
A ten pakiet "Rudalajn" wrzucone przez mkm - konkret! Auto chyba jakieś popowodziowe |
|
 |
|