|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przy wolnej jeździe na skręconych kołach buczy tylny most??? |
Autor |
Wiadomość |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2015, 16:47
|
|
|
Koledzy czy ten dźwięk przy skręconych kołach przypomina dźwięk jak z tego teleturnieju "Koło Fortuny" rozbujanego koła? Sorry za porównanie ale tylko to mi na myśl przyszło |
|
|
|
 |
r.barcinski
Forumowicz

Auto: OIII 2.2M Instyle Navi
|
Wysłany: 27-08-2015, 08:29
|
|
|
mi to się kojarzyło z wyciem wspomagania kierownicy |
|
|
|
 |
SZCZAW
Forumowicz
Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2014 Posty: 141 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 20-03-2017, 19:51
|
|
|
Wita
[ Dodano: 20-03-2017, 20:09 ]
Witam Koledzy,zauważyłem w ostatnim tygodniu ,iż przy cofaniu moim 3 GT pod delikatne wzniesienie słychać dźwięk przypominający "tyrkanie koła fortuny"nie metaliczny , ciężko opisac jaki. Na prostej nawierzchni do tyłu nic nie słychać, nie jest to normą że ciągle tak "tyrka" bo wzniesienie jest przy moim domu i raz jest a czasem go brak, dziś to usłyszałem podczas wyprzedzania przy 70/80 , radio wyłączone bo jak głupi nasłuchuje, przebieg auta to około 45 km , klasyczny 6 automat z USA.Czy to może być sprzęgło dyfra, tak jak tu opisujecie???? Myślałem że może zawieszenie jakiś kamień, piach ale tam jest cichutko???? szukam rozwiązania , może jakieś pomysły.czy należy już w dyfrach wymieniać płyny jak i w skrzyni?????
[ Dodano: 20-03-2017, 20:12 ]
Dodam że jeżdżę tylko na eco , lub normal, katowania auta nie było .
[ Dodano: 22-03-2017, 06:49 ]
swój temat zamykam, okazało się że mocujący hak majster dobrze nie wymierzył i tłumik był 1 cm od mocowania haka na belce to powodowało drgania |
_________________ szczaw |
|
|
|
 |
|
|