|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
odcięcie zapłonu i inne "zabezpieczenia" - problem |
Autor |
Wiadomość |
murzasihle
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-04-2017, 17:28 odcięcie zapłonu i inne "zabezpieczenia" - problem
|
|
|
Witam -
Kolega namawia mnie na zainstalowanie w moim ASX jakiegoś zabezpieczenia typu odcięcie zapłonu lub pompy paliwa itp.
Są na serwisach sprzedaży różnego typu "zabezpieczenia.
Mam takie 2 wątpliwości jak to może działać w ASX:
1. W sytuacji gdy mam w aucie Stop&Go (czy jak to się zwie) - czy nie będzie tak, że na każdym skrzyżowaniu jak wyłączy mi się automatycznie silnik to będę musiał moje wstawione zabezpieczenie odblokowywać?
2. Czy w takich autach komputer pokładowy nie będzie zgłaszał błędów przy próbie odpalenia bez odblokowania mojego wstawionego zabezpieczenia (wyskoczy mi bład zapłonu, czy pompy i złodziej wie co jest..)?
Próbowałem podpytać tych co to sprzedają w internecie, ale wszyscy twierdzą, że nie będzie problemów, itp, - przy czym wydają mi się nie obiektywni.
Czy ktoś z Forumowiczów ma jakieś takie zabezpieczenia odcięcia...
Podzielcie się doświadczeniami. |
|
|
|
 |
|
|