Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-09-2006, 19:23
ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
Autor Wiadomość
brylekVFR 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-10-2016, 21:48   

Haha u mnie przeoczyli złamaną sprężynę kontrolując ogólnie stan samochodu. Samochód na podnośniku, hamulce wnikliwie przejżane,a lużno latającej sprężyny nie zaważyli :evil:

TomKey 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 20-10-2016, 01:23   

Na fakturze robocizna 80 zł - czyli, że po podzieleniu (w zaokrągleniu) wychodzi 20 zł per roboczogodzina - nie odpuszczę jeśli policzą sobie drożej przy następnej wizycie! :twisted:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 20-10-2016, 09:48   

Tylko że roboczogodzina to nie czas pobytu w serwisie, dlatego Twoje nie odpuszczanie mało ich będzie interesowało.

marco661 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Wysłany: 20-11-2016, 16:18   

Odradzam wszystkim ASO Katowice przy ul Roździeńskiego, brak profesjonalizmu w działaniu,lekceważenie klienta, jednym słowem porażka na całej linii, żeby nie być gołosłownym:
- zmiana opon z letnich na zimowe, czas określony przez doradce przy przyjęciu samochodu to ok 1,5 godziny, faktyczny czas jaki spędziłem w poczekalni serwisu to 4,5 godziny ponoć wynikły jakieś nieprzewidziane trudności ze sprzętem, koszt tej operacji to 120 zł( następną wymianę na zimę przeprowadziłem w serwisie oponiarskim prywatnym, trwała z zegarkiem w ręku 25 minut i kosztowała 90 zł ) :shock:
- zgłoszenie wadliwie działającego radia(gubiło fale)pomijając czas diagnozy zero zaangażowania doradcy w rozwiązanie problemu, sugestia zakupu nowej anteny za prawie 200 zł, która była sprawna( pożyczyłem antenę od znajomego z ASX-a i pokazałem doradcy, że radio działa na niej tak samo, doradca mógł zrobić to samo wkręcając antenę od samochodu demo, których miał do dyspozycji kilka- brak dobrej woli i chęci do rozwiązania problemu)
- obluzowany fotel kierowcy, czas diagnozy to 3,5 godziny( wyjęcie i ponowne zamontowanie) nic nie było robione, zakwalifikowane siedzisko do wymiany.
- wymiana siedziska fotela przewidywany czas na nią przez doradcę to ok 2 godzin, jak zwykle wynikły trudności obiektywne i cała operacja trwała 5 godzin :shock: samochód odebrałem, fotel nie posiadał luzu lecz po przyjeździe do garażu stwierdziłem odpadające plastikowe maskownice prowadnic fotela. Mechanik wykonujący wymianę w wyniku nieumiejętnego demontażu uszkodził te elementy urywając w nich zaczepy mocujące o czym nie zostałem poinformowany. Oczywiście reklamowałem to mam dostać nowe elementy.
To tak pokrótce o moich kontaktach z ASO Japan Motors Katowice we wszystkich tych sytuacjach brakowało mi ze strony Panów Doradców serwisowych magicznego słowa "przepraszam"

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-11-2016, 17:05   

Cytat:
Mechanik wykonujący wymianę w wyniku nieumiejętnego demontażu uszkodził te elementy urywając w nich zaczepy mocujące

I to jest skandal - podobno są szkolenia, podobno jest nadzór, podobno są narzędzia specjalistyczne, podobno postępuje się wg. "serwisówki", podobno wymienia się spinki jednorazowe... podobno...
Niestety to plaga ASO (nie tylko Mitsu) okraszona zwykłym pospolitym niedbalstwem, robieniem wszystkiego "na odwal", byle szybko, byle jak... bo i tak konsekwencje będą znikome.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 21-11-2016, 11:33   

Ja tylko potwierdzę pozytywną opinie o Auto KRAK Jasnogórska Kraków. Robiłem tam gwarancyjne przeglądy i robię tam dalej serwisy poza gwarancją, wzór do naśladowania w podejściu do klienta. To nie tylko moja opinia z tego forum .

marcink 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Wysłany: 22-11-2016, 18:35   

marco661, nastęnym razem podjedź do AutoKraka w Krakowie, gwarantuję ci, że po jednej wizycie zapomnisz o innych stacjach. Dojazd z Katowic jest też bardzo dobry, nie musisz nawet wjeżdżać do miasta.

Tygr 
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Wysłany: 14-02-2017, 15:21   

Stanowczo odradzam warsztat na Krasnobrodzkiej - ASO

1. Naprawa gwarancyjna która miała trwać 3h wg innych aso i użytkowników forum u nich trwała 24h
2. po naprawie przestało działać podświetlenie zegarów - zgłosiłem reklamacje, to kazali mu samemu kupić żarówki
3. po wymianie żarówek (sam musiałem jechać i kupić - nie chodzi o 2zł, ale sam fakt) przestał działać sam przycisk
4. obiecali wymienić również inne podświetlenie - nie zrobili. osoba która przyjmowała reklamację była dziś nieobecna.
5. cena wymiany żarówki w desce (kilka min roboty, prosty temat) - minimum 250zł.

RedAxe 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 MT
  Wysłany: 28-02-2017, 21:16   

Outlander III 2016 2.0 2WD
Pierwszy przegląd gwarancyjny (po 20 tys. km i prawie roku, bez 4 dni ;) ) wykonany w AutoKrak Kraków.
Jestem bardzo zadowolony z obsługi, respektują również zniżki Mitsumaniakowe, co poprawia nastrój finansowy :D
Polecam

p4bLo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Wysłany: 15-03-2017, 16:19   

z opini czytając forum widzę że auto krak na jasnogórskiej godne polecenia więc myślę że to dobry pomysł z Katowic tam się wybrać?

stoq 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Wysłany: 17-03-2017, 11:09   

Cześć,

Może ktoś polecić aso w mazowieckim lub okolicach ? Zbliża mi się przegląd, a salon w którym kupiłem samochód już nie współpracuje z mitsu :) Z tego co widzę, to z warszawskimi bywa różnie.

Może powinienem zrobić wycieczkę do Krakowa ? :)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 17-03-2017, 17:09   

Auto-Test

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 04-04-2017, 21:24   

Potwierdzam, polecam Auto-TEST w Markach. Warto pojechać kawałek dalej i mieć pewność dobrze zrobionej roboty. Im się chce a to rzadko spotykane w dzisiejszych czasach w ASO.

multikos 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1,6 Invite `15
Wysłany: 08-04-2017, 12:55   

ASO Choiński w Józefowie już nie jest autoryzowanym ASO Mitsubishi... Wieszałem na nich psy w tym wątku nieco wyżej... widać się doigrali...

stoq 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Wysłany: 21-04-2017, 21:57   

Za radą byłem w Auto-Test na przeglądzie. Zgadza się - nic nie mogę zarzucić i jeszcze mały rabat dostałem ;)

@multikos - właśnie tam kupowałem swoje auto. Dziwna sprawa. Z tego co się dowiedziałem, to krótkie wypowiedzenie mieli. Rzekomo MMC wypowiedziało umowy nie tylko im, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Odpowiedz do tematu