Galant 2.5 by luk0__ |
Autor |
Wiadomość |
elmer
Nowy Forumowicz
Auto: EA5A 6A13 LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2016, 19:29
|
|
|
luk0__ napisał/a: | po tych komentarzach tez mi sie przestaly podobac |
Nie ulegaj presji . |
_________________ EA5A 6A13 LPG |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
Auto: galant ea5a
|
Wysłany: 16-09-2016, 19:52
|
|
|
nie chodzi o presje, tylko w nocy slabo widac np. wskazowke paliwe czy temperatury, sprawdzilem sobie jak to jest i wroce chyba do oem |
_________________ Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz to znaczy że kupiłeś sobie zły samochód.
 |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2016, 12:03
|
|
|
Jestem po wymianie oleju, zastosowałem płukankę, przejechałem jakies 50km może, popychacze dalej po przestanej nocy sie odzywają, ehh chyba przyjdze czas na czyszczenie :/
 |
_________________ Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz to znaczy że kupiłeś sobie zły samochód.
 |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2016, 13:15
|
|
|
bialyjayz, przekonałeś mnie, właśnie zamówiłem
Mam takie pytanie, musze wymienic sprezyny tył, ale już przy okazji kupiłbym też na przód, myśle ze te 4-5 cm w dół mi nie zaszkodzą, stąd moje pytanie, czy ma sens kupienie sprezyn obnizacjacych np. JAMEX tylko na przód i przypominajacych oem bez obnizenia KAYABA na tył?
UP!
Niedzielna wizyta na stacji
 |
 |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 20-09-2016, 13:10
|
|
|
JAKIE ŚWIECE POLECACIE DO GALANTA??? |
 |
|
|
|
 |
Dario1986
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 629 Skąd: Zamość/Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2016, 13:13
|
|
|
NGK lub Denso. |
_________________ Opel Vectra 1.6 8v, 92r.
Mitsubishi Colt 1.3, 08r.-służbowy przez 2 m-ce
Peugeot 206 2.0 16v, 99r.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi
 |
|
|
|
 |
booohal
Forumowicz ale o co chodzi?

Auto: EA5A
Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 1186 Skąd: ELW / ESI
|
Wysłany: 20-09-2016, 13:50
|
|
|
Jak umiesz zrzucić szybko kolektor to Denso K20TT. Jak chcesz mieć spokój na długo to platynowe, irydowe itp. |
_________________ Rozmowa teoretyka z praktykiem nie ma sensu.
 |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2016, 13:29
|
|
|
Tak więc nabyłem, świece Denso K20TT i zaaplikowałem do gala
Tak wyglądała poprzedniczka czyli Beru PLATIN
Silnik suchy, odma czysta, po wymianie zauważyłem równiejsza pracę i lepszą rekację na gaz więc było warto męczyć sie z kolektorem |
 |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-10-2016, 16:27
|
|
|
Ja bym Jamexy odpuścił, ja osobiście też nie polecam przodu o 5 cm obniżać, mi gal przy takim obniżeniu obcierał nawet w koleinach do tego seryjne amory nie nadają się do takiej gleby. Teraz mam eibachy i sobie chwalę
Co do popychaczy polecam lać mobile esp formuła |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2017, 20:29
|
|
|
Witam.
Po dłuższej ciszy w temacie moge poszczycić sie tym że zmieniłem wszystkie SZEŚĆ Łożysk w Miśku + uszczelniacze. Gdyby ktoś chciał poznać koszty to lożyska to koszt rzędu 600 zlotych+ uszczelniacze 110 zlotych i oczywiście olej ale to juz indywidualny wybór. Nie zrobiłbym tego oczywiście sam, wraz ze znajomymi mechanikami ogarnęliśmy temat dzięki temu znam dokładnie budowę skrzyni w Miśku, oczywiście dziekuje wszystkim na grupie fejsbukowej za pomoc bo kilka problemów było, ale teraz oczywiście na przyszłość wszystko jest jasne Musze powiedziec ze naprawde wyjęcie skrzyni jak na mój gust jest dosyć trudne w tym aucie To moze teraz kilka zdjęć.
NAPRAWDE WARTO TO ZROBIĆ, PRZEŻYWAM TERAZ DRUGĄ MIŁOŚĆ Z GALEM
P.S
Gdyby ktoś miał jakies pytania, chętnie odpowiem i śmiechem żartem chetnie pomożemy w wymianie tych łożysk gdyby ktos mial problem Olej to Motul Gear 300 75w90 |
 |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 810 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-01-2017, 20:45
|
|
|
luk0__, u mnie na zimnym czuć powoli padające synchronizatory Także celuję, że za rok zrobię regenerację, podziwiam, że poradziłeś sobie z tym sam ze znajomymi, ja niestety ze względu na brak warunków i umiejętności będę musiał dać się pobawić innym |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2017, 21:00
|
|
|
larelijux napisał/a: | luk0__, u mnie na zimnym czuć powoli padające synchronizatory Także celuję, że za rok zrobię regenerację, podziwiam, że poradziłeś sobie z tym sam ze znajomymi, ja niestety ze względu na brak warunków i umiejętności będę musiał dać się pobawić innym |
Powiem Ci szczerze że to naprawdę nie wygląda tak tragicznie, wydaje sie nieosiągalne ale nie jest to jakoś okrutnie skomplikowana skrzynia, przedewszystkim to nie automat, najwięcej pracy jest z wyciąganiem łożysk, no ale mieliśmy ten komfort ze ogarnęliśmy kanał no mi mechanik rzucił 600 za samą robotę, a prawdą jest też nie każdy chce sie w to bawic bo roboty jest naprawdę sporo, a specjalistyczny zakład zbierze krocie
nie musisz oddawać, przyslij ją do nas, ogarniemy temat! |
 |
|
|
|
 |
luk0__
Forumowicz
|
Wysłany: 16-04-2017, 13:49
|
|
|
GAL ma sie dobrze, ostatnio zmieniony olej na Liqui Moly 5w40, czerwone podwietlenie zegarow i klimatronica i odswiezenie felg
Ma ktos namiar na kogos w Lubelskim kto mi dobrze i za rozsadna kase pospawa zderzak? Niestety krawężniki w Lublinie do najniższych nie należą
Misiek połyka kilometry w świetnym stylu, z rudą nie jest tragicznie więc wiąże z nim swoja przyszłość
Wesołych Mordeczki
 |
 |
|
|
|
 |
|