|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Auto Traci moc |
Autor |
Wiadomość |
MaciekMaciek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2017, 15:09 Auto Traci moc
|
|
|
Witam ,posiadam Pajero sporta z 2001 ,2.5 TD 99koni , problem polega na tym ze gdy jade wszsytko niby ok ,a nagle auto traci moc ,gaz w podłodze ale nie jedzie i gasnie ,ogolnie da sie odpalic ale nie podtzyma obrotów i znow gasnie ,,filtr paliwa wymieniłem i dalej to samo , a gdy odpalam musze dłuzej przytrzymac kluczyk wtedy załapie od razu wciskam gaz do podłogi i jakoś chwile jest ok a potem znow utrata mocy. Może ktoś wie co to może być? zaznaczam ze dopiero co kupiłem auto i przejechałem 400km i nic dopiero teraz zaczął tak robić i nwm co może być nie tak. |
|
|
|
 |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 18-04-2017, 19:24
|
|
|
Ja tak miałem na gazie i okazało się że dopływ-przewód się przytkał i nie było dopływu (dokładniej mówiąc, dopływ był ale mały, za mały by utrzymać auto na chodzie) paliwa. Może u Ciebie podobnie, ale z płynnym paliwem. Nie podaje wystarczająco (jak przygazujesz to mocniej poda paliwko dlatego jest efekt, ale po chwili obroty lecą w dół dopływ odcięty i gaśnie). |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 18-04-2017, 21:05
|
|
|
To wygląda raczej na pompę, niestety, ale w Bytowie czyli jakieś 60 km od Ciebie masz najlepszy warsztat do spraw miśków. Zadzwoń do Zbyszka numer znajdziesz choćby na e-pajero. Na pewno coś Ci doradzi. |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 18-04-2017, 21:19
|
|
|
Zrób zasialnie z odzielnego zbiornika pojemnika bo mozesz mieć nieszczelność lub coś z drożnoscią
MaciekMaciek napisał/a: | filtr paliwa wymieniłem i dalej to samo |
Pompka jest twarda ? pompowałeś ? |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
MaciekMaciek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-04-2017, 10:10
|
|
|
Dobra ,oddałem auto mechanikowi ,zobaczymy co powie i dam znać ,a pompka była twarda
[ Dodano: 23-04-2017, 15:17 ]
Póki co mechanik stwierdził ze to pompka paliwa , ale jak odbiorę auto i się wybiorę na jakaś dłuższa wycieczkę to się okaże czy to było faktycznie to czy wyjdzie ze to coś innego 😝 |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 26-04-2017, 19:16
|
|
|
i jak kolego, problem ogarnięty ? napisz co było nie tak .. |
|
|
|
 |
MaciekMaciek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2017, 11:45
|
|
|
No póki co to normalnie jeżdzi i wszystko ok ,mechanik przeczyścił zaworki od pompy ,odpowietrzył układ i wszystko działa narazie ,zobaczymy jak bedzie dalej |
|
|
|
 |
|
|