|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Radio gubi fale |
Autor |
Wiadomość |
wiewcio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-06-2016, 20:56 Radio gubi fale
|
|
|
Ostatnimi czasy zamontowałem w moim miśku lusterko z wbudowaną nawigacją oraz rejestratorem jazdy. Niestety kiedy jest podłączone do gniazda zapalniczki zagłusza fale radiowe.
Czy ktoś może orientuje się czy w tym wypadku można by zastosować jakiś filtr lub wzmacniacz? Co może być tego przyczyną?
Informacyjnie dodam że sprawdziłem jeszcze dwie ładowarki każdą z różnych gniazd zapalniczki (w podłokietniku oraz w konsoli) nawet z portu USB od radia i cały czas zagłusza. Przetestowałem lusterko w Toyocie Auris oraz Skodzie Octavii i tam nic nie zagłuszało. Instalacja antenowa jest raczej sprawna bo auto ma dopiero pół roku. Wymiana radia również nic nie daje to samo było na radiu dodawanym do najtańszej wersji oraz na radiu bez navi obsługującym telefon i kamerę cofania.
Proszę o podpowiedź. |
_________________ Biały miś, biały miś dla... |
|
|
|
 |
Dorka29
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lut 2015 Posty: 24 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 23-06-2016, 13:07
|
|
|
Mam to samo, u mnie ładowarki samochodowe 2A przy większych odległościach od nadajnika, zakłócają RDS. Przetestowałam kilka, wszystkie w mniejszym lub większym stopniu zakłócają. W poprzednim samochodzie (Honda Jazz) miałam to samo. |
|
|
|
 |
lord wiader
Nowy Forumowicz
Auto: 1.6 2WD Benzyna 5 MT
|
Wysłany: 24-04-2017, 15:32
|
|
|
Dorka29 napisał/a: | Mam to samo, u mnie ładowarki samochodowe 2A przy większych odległościach od nadajnika, zakłócają RDS. Przetestowałam kilka, wszystkie w mniejszym lub większym stopniu zakłócają. W poprzednim samochodzie (Honda Jazz) miałam to samo. |
panowie, u mnie po zainstalowaniu w słupku ładowarki do zestawu parrot (montowanego na osłonie przeciwsłonecznej) również pojawiły się zakłócenia stacji radiowych. myślałem, że może nie wipęta była antena, ale nie. przewody są ok.
czy udało Wam się jakoś problem rozwiązać? jakieś ekranowanie ładowarki?
pozdrawiam
Tomek |
|
|
|
 |
|
|