Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcesoria we wnętrzu
Autor Wiadomość
tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2017, 23:14   Akcesoria we wnętrzu

Pochwalcie się jak macie coś fajnego zamontowanego w środku, może jakiś fajny uchwyt itp. Cały czas próbuję się odważyć, żeby jakoś lepiej te kable poprowadzić, ale jeszcze za nowy na rozbieranie plastików :D

Na górze Coyote z uchwytem magnetycznym plus uchwyt na telefon quadlock, a po prawej, w uchwycie Brodita siedzi Yanosik.

IMG_1699 by tomoman., on Flickr

Nie mam pomysłu na kamerę. Za lusterkiem za bardzo ją widać od strony kierowcy, brakuje miejsca żeby ją schować. Jakoś nie lubię jak mi coś tam wystaje. Teraz kombinuję żeby dać ją na desce, ale trochę słabo widać co się dzieje przed samochodem - mam wrażenie, że jest za nisko. Chociaż wyłudzaczy stłuczkowych często odstrasza sam fakt posiadania kamery.

IMG_2614 by tomoman., on Flickr

Muszę powiedzieć, że wnętrze nadal bardzo mi się podoba, nic nie trzeszczy, wszystko jest idealnie i solidnie spasowane, piano black do mnie przemawia. Gdybym teraz kupował, dałbym dla bajeru podświetlenie lewarka zmiany biegów. Cały czas myślałem, żeby nie wybrać jasnej tapicerki, ale ostatecznie wydała mi się za jasna - szkoda, że nie ma bardziej stonowanych pod tym względem kolorów do wyboru jak w RAV4 - taki dębowy kolor. Fajnie to by wyglądało z piano black.

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 26-04-2017, 00:22   

tomoman napisał/a:
Gdybym teraz kupował, dałbym dla bajeru podświetlenie lewarka zmiany biegów

możesz dodać teraz bezproblemowo. założenie to chwila. Polecam, bo to naprawdę fajnie wygląda. Ja czekam na tokyo i dodatkowe rozjaśnienie wnętrza. Ale widzę Ty zbliżasz się mocno do mojego ideału biura - A380:

:D :D :D

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2017, 09:22   

Nic nie poradzę, lubię bunkry z systemami zarządzania :D

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 26-04-2017, 09:27   

A nie obawiasz się, że jak na chwilę zostawisz auto z tymi wszystkimi gadżetami to się pożegnasz z szybą :? .

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 26-04-2017, 09:32   

Myślę, że większa uwagę od gadżetów przykłuje nawigacja - podobno ciągle robią furorę (choć nie twierdzę, że akurat w naszej marce).

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2017, 09:33   

Bizi78 napisał/a:
A nie obawiasz się, że jak na chwilę zostawisz auto z tymi wszystkimi gadżetami to się pożegnasz z szybą :? .

Jeżdżę podobnie urządzonymi samochodami od 3 lat, na razie spokój. Zdejmuję jedynie jak gdzieś na noc zostawiam w gorszym miejscu, ale tak to nie. Wiesz, ja nie mam tam nawigacji takiej zdejmowanej jak TomTom, a to najczęściej kradną. Z coyotem i yanosikiem za dużo nie zrobią, bo urządzenie do blokady i tyle. Mało tego, po yanosiku mogą dojść do złodzieja. No ale odpukać, licho nie śpi :D

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 26-04-2017, 09:39   

Ja parę lat temu jak założyłem kamerkę (Chińczyk poniżej 100zł) to na noc zawsze ją demontowałem, teraz chcę kupić jakieś Mio (300-400zł) i nadal mam obawy :? .

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2017, 15:51   

Bizi78 napisał/a:
Ja parę lat temu jak założyłem kamerkę (Chińczyk poniżej 100zł) to na noc zawsze ją demontowałem, teraz chcę kupić jakieś Mio (300-400zł) i nadal mam obawy :? .

A tak apropos kamerek, bo nie każdy wie. Jak jedziecie zagranicę, szczególnie do Austrii, to kamerę trzeba zdjąć - z tego co pamiętam, kary do 35 tysięcy euro :) Wszelkie Coyoty i Yanosiki warto też pochować - nie w każdym kraju są legalne. U nas na razie tylko tradycyjne antyradary są zabronione - czyli te, które wykrywają wiązkę radaru.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 26-04-2017, 16:26   

tomoman napisał/a:
Nie mam pomysłu na kamerę.
Mio538 na krótkim mocowaniu klejonym do szyby ustawisz tak, że praktycznie nie będzie widać zza lusterka. Ja mam tak założoną.niestety nie jest w komplecie - trzeba kupić oddzielnie. ważne, aby kamera wygaszała ekran, bo w nocy widać poświatę za lusterkiem
tomoman napisał/a:
Jak jedziecie zagranicę, szczególnie do Austrii, to kamerę trzeba zdjąć - z tego co pamiętam, kary do 35 tysięcy euro
w Szwajcarii też

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 26-04-2017, 19:24   

Ja mam mio 588 zamontowaną do szyby właśnie na przyklejany uchwyt ( był w zestawie ). Nie lubię jak mi coś dynda, więc kabel wcisnąłem w podsufitkę, pod obicie słupka i za klapą od schowka poprowadziłem do gniazda zapalniczki

Ostatnio zmieniony przez jaromir 21-08-2017, 08:19, w całości zmieniany 1 raz  

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2017, 21:27   

to identyczny uchwyt, jak mój. Ja jeszcze nie miałem w komplecie. wtedy jeszcze nie było modelu 588 ;) Warto dołożyć filtr polaryzacyjny - ja miałem w komplecie.

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2017, 08:21   

tomoman napisał/a:
Nic nie poradzę, lubię bunkry z systemami zarządzania :D

Ja też lubię i to jeszcze podświetlone :mrgreen:

Jak na razie jestem mile zaskoczony, że tematu tego nie zalały posty o nazwijmy to: negatywnym zabarwieniu emocjonalnym.
Tak powinno wyglądać przyjazne forum. :finga:

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-04-2017, 08:37   

SK666 napisał/a:
Tak powinno wyglądać przyjazne forum.
SK666 napisał/a:
Panowie Mitsukrytykanci, sytuacja wyglądałaby zgoła inaczej, gdybyście napisali krótko: Ja to mam Skodzinkę czy innego Lexusa, kiedyś jechałem Outlanderem i jak dla mnie huczy, wyje i ogólnie to jest zjechane auto…. i tyle.
SK666 napisał/a:
Proponuję koledze SLA już nigdy nie wsiadać do Outlandera, bo najwyraźniej grozi to uszczerbkiem na zdrowiu - utratą słuchu, a nawet może i życia.
no comments

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2017, 08:45   

rezon, - uderz w stół a nożyce się odezwą

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 27-04-2017, 10:13   

SK666 napisał/a:
Jak na razie jestem mile zaskoczony, że tematu tego nie zalały posty o nazwijmy to: negatywnym zabarwieniu emocjonalnym.

Bardzo fajnie urządzone wnętrze, ja jeszcze zainstalowałem w okolicy deski rozdzielczej mały czajniczek na herbatkę, kuchenkę do podgrzewania posiłków, dodatkowy megafon do karcenia innych użytkowników ruchu. W bagażniku mam na to wszystko dosyć obszerną walizkę, żeby to wszystko schować jak już wrócę z wyprawy po gazety, i zanieść do domu. :mrgreen: :mrgreen:
Ps. o zapomniałem, mam jeszcze przy progach specjalny rolowany dywan, żeby nie zabrudzić wnętrza.

Odpowiedz do tematu