Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czujnik ABS
Autor Wiadomość
pestek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport - CSO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2013, 21:04   

Jeśli masz jakiś kanał to możesz zobaczyć go od dołu. Moze nawet na lewarku sie uda. On jest na wierzchu praktycznie tyle ze trzeba od dołu a raczej od strony wewnętrznej na koło patrzeć. Mi przy dużych prędkościach i hamowaniach tez się zapala ABS ale innych objawów nie ma. Przypuszczam, że to związane z nagrzewaniem się tarcz, rozszerzalnością itp.

ivan667 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 26-11-2013, 14:47   

dalej walczę z czujnikiem a tu zima.
Miałem do dyspozycji przyrząd diagnostyczny który podaje prędkości każdego z kół podczas jazdy-odczyty z czujników abs. do prędkości ok 115km/h wszystkie pokazują to samo. powyżej ten lewy przedni zaczyna szaleć-skoki od 0-200km/h i wtedy nie da się hamować.
jakieś pomysły?
a na allegro czujniki staniały poniżej 100zł ale pchać się w kolejny zamiennik który może będzie działać...
ten kupiłem od osoby którą wszyscy tu polecacie.

herr_flick 
Forumowicz

Auto: Lancer CK1A i CS3A
Wysłany: 28-09-2014, 20:43   

Zapaliła mi się kontrolka check engine więc podjechałem żeby podłączyć pod komputer. Okazało się że lewy przedni czujnik, ale zanim wymienię najpierw postanowiłem przeczyścić (dla spokoju oba) - błąd skasowany.
Sam ABS działa na śliskiej nawierzchni.
To co mnie nurtuje to sytuacja po przekręceniu kluczyka. Zapalają się wszystkie kontrolki i po chwili gasną CE, ABS i SRS, każda z osobna. Natomiast w momencie kręcenia rozrusznikiem pojawia się ponownie tylko ABS i znów gaśnie. W trakcie jazdy nic nie świeci. Czemu tak się dzieje, wcześniej tak nie miałem.

Detektyw81 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CS kombi 2006r 1.6
Wysłany: 18-12-2014, 11:05   [CSx Ogólne] Lancer CS 1.6 2006r ABS awaria

Witam ostatnio mechanik wymieniał mi klocki tarcze itp tył i do przodu zaglądał i po tej wymianie coś stało się z ABS.Po zapalnie silnika ABS gaśnie kontrolka ale jak zacznie się jechac i hamować to odrazu załącza się za szybko na suchej nawierzchni i bije po pedale i p przjechaniu 800m do 1km zapala się kontrolka i ABS już nie działa.Dziwny głos z okolic deski trzeszczenie obcieranie jest jak się odpali i jedzie na odcinku 800m i jednocześnie abs załacza sie za wczesnie.A jak trzeszczenie z okolic deski ustaje to jednoczesnie zapala się kontrolka ABS.Mechanmik wypioł sie i nie poczuwa do naprawy.Podłączył pod komputer to wynikała że czujnik z pedału hamulca okej i czujnik pracują pokazywały taką sama predkość n akomputerze że niby sprawne.Stwierdził że to pompa abs uszkodzona ale nic tam ruszane nie było a stało się po wymianie klocków itp i jeszcze na komputer błat TL koło miekki czujnik że niby może zapowietrzone koło ale hamuje wszystko normalnie.Gdzie szukać przyczyny może ktoś coś doradzi.Lancer 1.6 CS 2006r kombiak japonski.

Lukaszow23 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander 2,4
Wysłany: 04-05-2017, 16:15   czujnik abs

Witam, ponawiam sprawę czujnika abs. Pojechałem na wymianę łożyska w prawym przednim kole okazało się, że jeszcze trzeba wymienić piastę i pojawił się problem bo mechanik nie może ściągnąć czujnika abs bo jest zapieczony.. ... Nowy powiedział że kosztuje 300 zł , jak wchodziłem na allegro i inter Cars to cena jest do 120 zł tylko to jest firmy ATE. Pytanie brzmi czy cena za taki czujnik jest ok 300 zł i czy warto się pchać w tańsze zamienniki.

PeH 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 2.0
Wysłany: 06-05-2017, 17:10   

ja kupiłem oryginał używany ale razem z piastą za 140zł - wymieniony działa od pół roku bez zarzutu :) tylko piasta mi została i zalega w garażu ;)

Odpowiedz do tematu