Nowy posiadacz Outlandera - pytania :) |
Autor |
Wiadomość |
juniorkm7
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2016 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-12-2016, 22:26 Nowy posiadacz Outlandera - pytania :)
|
|
|
Stało się
Dzisiaj nabyłem Outlandera II Instyle 2.4 CVT
No i mam kilka pytań
1. Mam radio RF ale nie MMCS - czy da się i co trzeba dokupić żeby je zamienić na MMCS - ma działać jak z fabryki.
2. Czy radio "chińczyk" jak tu: http://tinyurl.com/jkftm5p będzie działać bez problemu plug&play ze wszystkim (przyciski w kierownicy, bluetooth do telefonu itd)
3. Czy po wymontowaniu 3 rzędu siedzeń z bagażnika powstały otwór jest zdatny do przewozu drobnego bagażu czy jednak nie polecacie
4. Czy z przebiegiem 120k (100% pewny) polecacie wymienić olej w skrzyni CVT, tylnym moście i skrzyni rozdzielczej?
5. Czy OBDII na smartfona odczyta ewentualne kody błędów?
6. Mam mały mankament - ekranik wyświetla ciągle "headlight leveling service required" ale z tego co już poczytałem to powinien być jakiś problem z niedziałającym auto-regulatorem wysokości xenonów - u mnie wszystko normalnie chodzi góra dół a sprawdzałem dokładnie na progu zwalniającym. Co z tym zrobić?
7. Jeden spryskiwacz reflektora jakby mniej psika. Czy da się jakoś podnieść te dysze żeby je przeczyścić (wolę nie pchać śrubokręta na pałe)
8. Czy ilość km do przebiegu jest kasowana po przeglądzie przez serwis (ew. przez magika z komputerem) i można na nim polegać w kwestii kolejnego serwisu? Czy prawidłowo może pokazywać 13 miesięcy/x km do przeglądu?
9. Czy macie jakieś gadżety które polecacie dokupić do autka?
Pozdrawiam
Świeżak |
|
|
|
 |
qbota
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 140 Skąd: Czerniejewo
|
Wysłany: 16-12-2016, 08:11
|
|
|
1. nie sądzę. tj. jeśli spodziewasz się np. ustawień typu czy ma przy zamykaniu składać lusterka czy nie to zapomnij
2. tak i nie. Bluetooth to osobna bajka (przyciski bezpośrednio podpięte do modułu BT w samochodzie) i działać nie będzie. Reszta (jeśli jest interfejs CAN, a w podanym linku chyba jest) to tak. UWAGA: Jeśli masz audio RF to KONIECZNIE kup chińczyka do RF. Jeśli nie masz to zwykłe. To bardzo ważne.
4. polecam. zdecydowanie polecam. jeśli chodzi o skrzynię to będę zmieniał przy tym przebiegu drugi raz.
8. można to kasować samemu (bez ekstra narzędzi, po prostu przyciskiem)
9. instalacja gazowa? jeśli masz zwierzęta to są takie gumowate maty do bagażnika i naklejki ochronne na górę tylnego zderzaka. |
|
|
|
 |
supeer
Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 2010r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2015 Posty: 217 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
 |
msokol
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Kwi 2017 Posty: 273 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 05-05-2017, 22:53
|
|
|
1. Jezeli potrzebujesz MMCSa to szukaj oznaczenia e4 e5 e6 w prawym dolnym rogu pod joystickiem. Sugeruje go poniewaz pod niego mozesz podpiac zestaw BT z nowego typu outlanderow z nowymi funkcjami jak i USB. MMCS jak to napisal kolega qbota ma mozliwosc personalizacji i jest podpiety pod CAN auta i na bierzaco go sczytuje paliwo temp zewnetrzna cisnienie wysokosc nawet ustawienia klimatronika co jest wyswietlane na ekranie.
2. Chinczyk zawsze bije funkcjami jak i roznorodnoscia formatow do odtwarzania muzyki filmow, ale nie ma mozliwosci personalizacji. Roznorodnosc chinczykow czy to windows czy android pozwala na uruchomienie aplikacji diagnostycznej po zakupie odpowiedniego wtyku/interfejsu OBD na BT/wifi. Po odpaleniu sesji diagnostycznej mozesz na bierzaco sledzic parametry twojego auta lacznie z bledami.
3. jak to koledzy napisali sa styropianowe wkladki z przegrodkami lub bez ciezko jest je znalesc ale poszukaj na aukcjach Citroen Crosser lub Peugeot 4007 - widzialem takie
4. silnik co 10tys reszta co 100tys
5. tak odczyta i skasuje
6. sprawdz wodzik poziomowania refletorow pod autem czy nie jest zlamany lub zatarty
7. tak da sie trzeba go wysunac ze zderzaka i regulowac - potrzebne 2 osoby
8. tak przez serwis lub przez machera lub przez ciebie jak ktos odblokuje tobie taka opcje-przy zalozeniu ze jest zablokowana
9 jw gaz, zaleznie od rocznika ktory posiadasz polka nad radiem(po 2010 zostala zlikwidowana), kamera cofania do nawi lub do przodu jako automatyczna na dojazd, swiatla dzienne (niby bajer ale odciazaja xenon), wyciszenie auta |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 07-05-2017, 03:39
|
|
|
nie polecam
do tego interfejsu jest tylko dany ten program i wlasciwie do niczego sie nie przydaje
mozna tylko zobaczyc jakie bledy sa (jesli sa) i je skasowac
to samo mozna zrobic przez interfejs WIFI pod aplikacje w tel i co istotne taki interfejs jest tanszy |
|
|
|
 |
msokol
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Kwi 2017 Posty: 273 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-05-2017, 08:14
|
|
|
Skoro można odczytać błędy i je usunąć, to chyba ok.? |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 07-05-2017, 12:42
|
|
|
ale napisalem ze do tego mozna kupic urzadzenie za okolo 30zl |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
juniorkm7
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2016 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-05-2017, 15:43
|