|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS-1.3] Skrzynia biegów się rozsypała.. |
Autor |
Wiadomość |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 04-04-2016, 12:35
|
|
|
Koledzy,
Mam problem w swoim MSS-ie. Jeździć mozna, ale skrzynia biegow jest po prostu glosna.
Czy macie pomysły co z tym fantem zrobic, niedługo czeka mnie wymiana sprzegla więc moze przy okazji i skrzynie poprawilbym. WYJE na każdym biegu, olej jest. Zastanawiałem się nad wlaniem jakiegoś preparatu wyciszajacego.
Pozdrawiam
Paweł |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 04-04-2016, 14:42
|
|
|
@up
Jedynie pomoże wymiana łożysk na nowe=szukaj drugiej używanej skrzyni
Doraźnie nowy olej trochę wycisza na jakiś czas. Kiedyś wlałem w poprzednim aucie takie cudo jak ceramizer, ciut ciszej. W sumie lepiej było podgłosić radio. Ja nie polecam tych specyfików, nie działają, szkoda kasy.
Ogólnie SS nie jest dobrze wyciszony, słychać relingi, antene, szum z nadkoli tylnych i przednich. Możesz się pobawić w jakieś maty wygłuszające w tunelu, nadkola itp |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 04-04-2016, 15:36
|
|
|
Witam,
Wiesz, miałem kontakt przez kilka lat z nowymi MSS-ami, pracowałem w salonie, ogólne opinie o głośności skrzyń biegów w MSS-ach jest taka, że te elementy po prostu są głośne, nasze auta są glosniejsze od POLONEZ-a. Zastanawiam się nad tym, co mówiłeś- o kupnie używanej skrzyni biegów i zrobić jej regenerację, wymienić wszystkie łożyska, ale auto robi się coraz starsze, zacznę więc od wygluszenia kabiny, tym bardziej, że maty już kupilem.
Najsampierw muszę na powrót zamontować chlapacze, bo ( cholera wie po co:) zdjął em i teraz cały SPACEK jest w błocie.
Najserdeczniej Pozdrawiam
Paweł |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-04-2016, 17:00
|
|
|
Nie wiem czy będzie w ogóle miał, ale możesz spytać Japaneze o regenerowaną.
Jak już wstawiać używkę to po regeneracji aby problem za kilka tysi nie powrócił . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Maro80
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.3
|
Wysłany: 17-05-2017, 11:56 [MSS 1.3] jaka skrzynia?
|
|
|
Witam mam taki problem, rozsypała mi się skrzynia biegów. Na skrzyni znalazłem dwa nr i znaczek renault. Na aledrogo jest od zatrzęsienia skrzyń a ja nie wiem jaka wybrać, wiec zwracam sie do Was o pomoc.
1 nr przy znaczku renault 221
2 nr 7700600105
Mój MMS 1.3 MPi 1299 cm³ 60kW (82KM)
czy z innych modeli z silnikiem benzynowym będą pasować skrzynie? Ewentualnie jak szukać po tych super opisach na alledrogo. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-05-2017, 08:20
|
|
|
Maro80 napisał/a: | czy z innych modeli z silnikiem benzynowym będą pasować skrzynie? | Tylko z wersji 1,6 16V. |
|
|
|
 |
Maro80
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.3
|
Wysłany: 19-05-2017, 23:33
|
|