Torby do bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
SK666
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2017, 08:58
|
|
|
Amstaf11 Po załadowaniu pod OBI płytkami i panelami też siadł, pierwszy raz tak go zobaczyłem i przez całe 8 km do domu bolało mnie serce. Ile te sprężyny?
rajan napisał/a: | Nie wiem jak spalanie, ale odnoszę wrażenie, że teraz belki bardziej hałasują... |
U mnie zdecydowanie mniej, ale mam tam 3 uchwyty rowerowe, nie wiem, jak zachowają się na pusto. Jak pooglądałem zdjęcia z zeszłego roku, to wtedy miałem dobrze założone, teraz na wiosnę coś mnie przycisnęło. Dobrze że koledzy byli czujni na forum.
tom3sko, Pewno z bagażnikiem nic się nie stanie ale … powyżej 140 możesz stać się bohaterem programu Uwaga Pirat
_tm_, j.w. |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 25-05-2017, 12:15
|
|
|
Z moich obserwacji powyżej 130 km box się b. wygina Tzn dziób strasznie faluje. Wynika to chyba z małej sztywności konstrukcji. Box ma wprawdzie usztywnienia w podłodze ale pewnie przy większych prędkościach mało to daje i może być zonk jak szukałem pare lat temu nowego boxa zwracałem na to uwagę ale potem pomyslałem że mając boxa i rowerki to jazda powyżej 130 to hardcore Zwróćcie uwagę że box thule excelent kosztuje ok 4 tysie ale jest b. aerodynamiczny oraz b. sztywny a to znaczy że oprócz marki coś jeszcze robi cenę. W polsce oglądałem polski box firmy z wybrzeża wykonany ze sztywnego laminatu z mocowaniem na deską surfingową i był b.porządny ale b.ciężki i troche brzydki Teraz kupując nowy box wybierałbym pomiędzy nowym modelem motion XL a excelentem ( ze wskazaniem na excelenta pomimo ceny ) Dlaczego, bo miękki box trudno zamknąć bo się wygina a w czasie jazdy dziób boxa Pieje... |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-05-2017, 13:03
|
|
|
Cytat: | Teraz kupując nowy box wybierałbym pomiędzy nowym modelem motion XL |
Ja mam Thule Motion XXL ( https://www.cartravels.pl...-900-black.html ) i jestem bardzo zadowolony. Polecam. |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 25-05-2017, 13:26
|
|
|
Hey
Ja też mam motion tyle że xl (krótszy )i jest ok, ale jesli bym zmieniał to na excelenta potwierdzeniem moich słów we wcześniejszym poście jest też fakt, iż nowy model motion xl i pochodnycj z lini motion jest nowa podłoga boxa ( znacznie sztywniejsza ) oraz nowy sposób zamykania boxa ( nie trzeba przy załadowanym boxie dociskać pokrywy celem jej zamknięcia ) wszystko co mamy jest dobre bo jest ale jeśli bym zmieniał to....... Wszyscy tutaj rozpisujemy się o swoich uwagach i przemyśleniach i super jest że dotyczą one rzeczy które posiadamy a nie chcielibyśmy posiadać a wnioski niech kazdy wyciąga na własny rachunek Tak więc ( moja nauczycielka nienawidziła tego zwrotu ) z pokorą czytam wszelkie posty a w swoich w sposób subiektywny tylko opisuję swoje uwagi na temat tego co mam i co zauwazyłem w trakcie ich uzytkowania z intencją aby inni uczestnicy forum mogli unikać lub być przygotowania na to co nas czeka w trakcie użytkowania Nic nie reklamuję ( mam zawód i prace niezwiązaną z branżą motoryzacyjną ) jedynie czytam i czasem w wolnej chwili cuś bazgrnę bez sensu |
|
|
|
 |
tom3sko
Nowy Forumowicz
Auto: OIII 2.0 CVT InstyleNavi
|
Wysłany: 02-06-2017, 15:41
|
|
|
Hej, czy macie w swoich miśkach lewarek do podnszenia samochodu ? Jak tak to jaki ? |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 02-06-2017, 15:58
|
|
|
Ja mam taki jaki dostałem z samochodem, fabryczny. Nie oglądałem go szczerze mówiąc |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 02-06-2017, 17:16
|
|
|
tom3sko, Tafla, Ja to nawet nie wiem czy mam. Nigdy tam nie zaglądałem |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-06-2017, 22:53
|
|
|
SK666 napisał/a: | tom3sko, Tafla, Ja to nawet nie wiem czy mam. Nigdy tam nie zaglądałem |
Żałuj Ja tam oprócz lewarka wpakowałem apteczkę, dwie gaśnice, składany szpadel i kamizelkę odblaskową. Może nawet jeszcze coś tam jest, ale nie pamiętam |
|
|
|
 |
tom3sko
Nowy Forumowicz
Auto: OIII 2.0 CVT InstyleNavi
|
Wysłany: 03-06-2017, 11:12
|
|
|
wiece jakie jaja, ja tez nie wiedziałem że mam lewarek fabryczny, dopiero po przeczytaniu waszych postow zaczęłem grzebać w "boczku"
a więło się to stąd że zakupiłem przyczepke i tak sobie pomyślałem że przydał by się lewarek i klucz do kół wrazie draki - a tu popatrz, wszystko jest |
|
|
|
 |
tomoman
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT
|
Wysłany: 03-06-2017, 18:23
|
|
|
tom3sko napisał/a: | wiece jakie jaja, ja tez nie wiedziałem że mam lewarek fabryczny, dopiero po przeczytaniu waszych postow zaczęłem grzebać w "boczku"
a więło się to stąd że zakupiłem przyczepke i tak sobie pomyślałem że przydał by się lewarek i klucz do kół wrazie draki - a tu popatrz, wszystko jest |
Kolego, odczep sobie górę tego stojaka na napoje w bagażniku - piękna przestrzeń, żeby coś tam schować |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 29-07-2017, 11:57
|
|
|
_tm_ napisał/a: | Było tak:
Obrazek
Jest tak (niżej i ładniej):
Obrazek
/.../ |
Dzisiaj zamontowałem box i dwa uchwyty rowerowe. Mam tą górną wersję belek taką jak _tm_ miał wcześniej i tylko dlatego udało mi się tam wszystko upchać.
Jak wszystko wpakuję na górę porobię dokładniejsze zdjęcia. Na razie błysk przedwyjazdowy |
|
|
|
 |
|