Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rok z Outlanderem
Autor Wiadomość
arokub 
Forumowicz

Auto: OIII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2017, 13:44   

A propos podświetlenia sterowania szybami, to macie zupełną ciemność na przełącznikach? W modelu 2017 klawisz sterowania szybą kierowcy ma minimalne (wręcz mikroskopijne, ale coś jest) podświetlenie po włączeniu świateł mijania :)
Trochę przeszkadza mi umiejscowienie tych przełączników na drzwiach, ostatnio przypadkiem oparłem tam rękę, otworzyłem okno z tyłu i zapytałem córki dlaczego otwiera okno :mrgreen:

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 14-06-2017, 15:00   

Zupełnie mi nie przeszkadza. Tam nawet na klawiszu od kierowcy jest wypukłość (jak w klawiaturze na F albo J) i nawet nie patrzę a już wiem którą szybę chce otworzyć.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 14-06-2017, 15:04   

arokub napisał/a:
W modelu 2017 klawisz sterowania szybą kierowcy ma
Kierowcy zawsze miały, w reszcie pożałowali. W Mitsubishi (ja miałem Lancera) są jakoś tak dziwnie umieszczone, że też potrafiłem otworzyć okno nie to co potrzeba, szczególnie po ciemku.

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 28-06-2017, 07:44   

Kiedy w grudniu 2016 zakładałem ten temat, samochód miał przejechane 20kkm. Po następnych 10 tysiącach nadszedł czas i na kolejne sprawozdanie.

będzie krótko :)

Podsumowując, po przejechanych 30kkm nic się nie wydarzyło, auto spisuje się dobrze, klocki i tarcze nie wymagają wymiany, a moje pozytywne nastawienie do Outlandera również nie uległo zmianie. Jestem tak samo, jeśli nie bardziej zadowolony jak w dniu zakupu. 8)

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 30-06-2017, 03:11   

Ja właśnie walnąłem 8500 kilometrów w 3 tygodnie i jako "cywilną" wyprawówkę mogę zdecydowanie Outlandera polecić. Ostatnie 2 dni po 10h w samochodzie, wygodnie, bez zmęczenia, świetnie trzyma się drogi - również w mega ulewie na śliskiej drodze. Prędkości zgodne z przepisami - palił od 8 do 10 litrów, zależnie od kraju i ukształtowania terenu - klima non stop, tryb 4WD Auto. I zdecydowanie polubiłem aktywny tempomat, chociaż myślałem, że tego nie potrzebuję, to teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez tego na autostradzie.

[ Dodano: 30-06-2017, 09:28 ]
z zalet dodam jeszcze 2 rzeczy, które mi się przypomniały

1 zaskoczyła mnie wydajność klimatyzacji - temperatura 43 stopnie, samochód nagrzany i bardzo szybko w środku robiło się przyjemnie po odpaleniu klimatyzacji.

2 mimo rozmiarów, łatwo się manewruje tym samochodem w ciasnych miastach i parkingach. co jakiś czas słyszałem z fotela obok "teraz to na pewno otrzesz, nie ma szans" :)

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 01-07-2017, 12:42   

tomoman napisał/a:
1 zaskoczyła mnie wydajność klimatyzacji - temperatura 43 stopnie, samochód nagrzany i bardzo szybko w środku robiło się przyjemnie po odpaleniu klimatyzacji.

to fakt, tylko trzeba uważać, bo można się nieźle załatwić.

Zabrałeś Outka na Sycylię?

Ja oddałem samochód w ręce Tokyo. Zobaczymy, co mi tam zmajstruje. Plany są ciekawe, na pewno będzie relacja po odbiorze :D

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 02-07-2017, 12:20   

SK666 napisał/a:
tomoman napisał/a:

to fakt, tylko trzeba uważać, bo można się nieźle załatwić.

Zabrałeś Outka na Sycylię?

Ja oddałem samochód w ręce Tokyo. Zobaczymy, co mi tam zmajstruje. Plany są ciekawe, na pewno będzie relacja po odbiorze :D

Płw Iberyjski :) A co Ci Tokyo robi?

[ Dodano: 02-07-2017, 12:24 ]
IMG_3173 by Tom M, on Flickr

Outek w Sierra Nevada w Andaluzji

esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Wysłany: 02-07-2017, 15:12   

Piękne zdjęcie. Rozumiem, że obok była myjnia :)

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 02-07-2017, 17:41   

tomoman, Zdjęcie roku!!! przepiękne...

musi być cudowna podróż, spotykasz tam jakieś inne Outki? :D
(Gibraltar zaliczysz?)

Na razie żeby nie zapeszać nie będę się rozpisywał, poczekam na efekty pracy Tokyo i wtedy dopiero prezentacje, wywiady, autografy :lol:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 02-07-2017, 18:49   

Ja już wróciłem. Co do wyglądu, to był chyba 6 dzień - dzień przed wyjazdem zrobiłem go Meguiars Ultimate Wash & Wax do mycia na sucho:

https://automotohit.pl/srodek-do-bezpiecznego-mycia-woskowania-samochodu-bez-wody-MEGUIARS-Ultimate-Wash-Wax-Anywhere

Efekt jak widać, mimo podróży utrzymał się dosyć długo.

Co do wyjazdu - tak, był i Giblartar i Sagres, i Porto i Santiago de Compostella i parę jeszcze innych miejsc :) Outków trochę tam jeździło, ale głównie III, starszych mniej. Sporo też jeździło Pajero, różne roczniki i L200. Dużo samochodów zniszczonych tam jeździ, nawet nie chodzi o przecierki, bo to wiadomo w tych krajach, ale od słońca i kurzu poniszczone. Mnóstwo np. Ibiz ze lakierem odłażącym w każdym miejscu itp. - szczególnie południe Portugalii. No generalnie polecam kierunek, chociaż kawał drogi. W Hiszpanii sporo darmowych dróg i trochę płatnych, da się przeżyć. Portugalia znacznie więcej płatnych, tam nawet ekspresowe są płatne - najdrożej i tak Francja.

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Wysłany: 02-07-2017, 22:46   

Świetne zdjęcie i wyprawa też niczego sobie :)

rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Wysłany: 03-07-2017, 06:50   

No, oglądając zdjęcia trochę się rozmarzyłem :)

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Auto: Outlander III
Wysłany: 04-07-2017, 12:09   

Hey
Zdjęcia i sama podróż super...aż bierze zazdrość :mrgreen: Może założymy zakladkę -gdzie na wakacje z opisem, trasą cenami cos takiegi jak na forum cro.pl :mrgreen: wierzę że byłoby ciekawie i fajnie a może nawet jakaś wspólna wyprawa tak jakby razem bo w jednym kierunku ale osobno :mrgreen: Mój prepers woli all inclusive ( twierdzi że dla niej wakacje od domu różnia sie otoczeniem w którym siedzi w garach :mrgreen: ) ale ja lubię jeżdzić a nie fruwać :mrgreen:

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Wysłany: 04-07-2017, 22:07   

Cytat:
ale ja lubię jeżdzić a nie fruwać

My do tej pory też zawsze samolotem ale w tym roku zmiana. Jedziemy autem do Chorwacji. Zobaczymy jak Outlander się spisze. Zawsze wynajmowaliśmy auto na miejscu bo nie jesteśmy z tych co płacą x PLN żeby być tylko w hotelu a nie zobaczyć kawałka kraju do którego się jedzie także cieszę się, że będzie to znajome auto a nie Fiesta albo inna Ibiza :D

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 05-07-2017, 07:35   

No i jak tu samochodem nie jeździć, jak można legalnie (!) takie piękne czasy wykręcać. W praktyce wygląda to całkiem podobnie, testowałem już kilkukrotnie :mrgreen:

żródło: Mapy Google

Odpowiedz do tematu