Problem z nawiewem |
Autor |
Wiadomość |
Lelumpolelum098
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi grandis 2.0 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2017, 18:42 Problem z nawiewem
|
|
|
Witam!
Prawdopodobnie nie działa silniczek sterowania nawiewem,
Po ustawieniu temperatury silniczek buczy i nie przestawia klapek sterowania nawiewem. Czy ktos mial taki problem i wie jak go rozwiązać? Oryginalny zestaw do nawiewu w serwisie kosztuje 1200zl zamienników podobno nie ma czy mozna jakoś to inaczej naprawić? Grandis 2006 2.0 did
Dziękuję za każdą odpowiedź z góry jest to mój 1 post na forum
Pozdrawiam Sylwester |
|
|
|
 |
jogi_23
Forumowicz
Auto: grandis 2.0 did bsy
|
Wysłany: 15-06-2017, 21:56
|
|
|
w większości przypadków wystarczy przeczyścić i nasmarować silniczek. Tak samo u mnie było i po wyczyszczeniu i nasmarowaniu na razie chodzi bez zarzutu. Ten silniczek znajduję się po prawej stronie konsoli. Aby do niego dojść trzeba zdemontować schowek i tam będzie widoczny. Jest trochę zabudowany plastikiem ale ja ten plastik wyciąłem bo do niczego nie służył i wtedy łatwo go wyjąć. Użyj szukajki i tam napisałem numer tego silniczka i on idzie do wielu samochodów i można go kupić za parę dyszek. |
|
|
|
 |
Lelumpolelum098
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi grandis 2.0 did
|
Wysłany: 15-06-2017, 22:59
|
|
|
Dziękuję za pomoc, zaraz znajdę te silniczki i w wolnym czasie spróbuję wymienić |
|
|
|
 |
Gero
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.0
|
Wysłany: 15-11-2017, 00:27
|
|
|
Hej. Jeśli mogę zapytać, bo nie wiem czy mój problem to to samo? Wieje mi gorącym powietrzem (z przodu) i regulacja temp nie działa tzn jak dam na zimne powietrze to dalej wieje gorącym, jak włączę klimę to to samo. Natomiast na drugiej strefie czyli na tył wieje zimne od klimy. To też może byc ten silniczek? |
|
|
|
 |
sosa7
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi grandis
|
Wysłany: 21-08-2018, 14:45
|
|
|
siemka mam do ciebie pytanie ,dokladnie chodzi mi o silniczek sterowania cieplym powietrzem rozebralem go wyczyscilem tylko mam problem bo nie wiem jak ustawic ta plastkiowa zebatke , silniczek dziala ale wydjae mis ie ze cykl pracy jest dosc dziwny ? |
|
|
|
 |
|