|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer |
Autor |
Wiadomość |
Tomit
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2017, 13:32 Lancer
|
|
|
Witam!
Szukam jakiś czas Lancera i znalazłem to, ale po raporcie VIN nie można potwierdzić nic o historii i przebiegu bo tych wpisów tam najzwyczajniej brak, a książki serwisowej też raczej nie będzie (wniosek po rozmowie telefonicznej):
Cytat: | ***Na tej aukcji oferujemy do sprzedaży samochód marki MITSUBISHI LANCER z benzynowym silnikiem 1,6 o mocy 117 km z 2011r
--Samochód sprowadzony z Niemiec po wszystkich opłatach koszt rejestracji 256 zł---
***PISEMNA GWARANCJA PRZEBIEGU-WPIS NA FAKTURZE***54 tys.km*** Samochód wygląda i sprawuje się jak NOWY!!!
!!!SAMOCHÓD NIE WYMAGA WKŁADU FINANSOWEGO, ZARÓWNO WIZUALNIE JAK I TECHNICZNIE JEST W STANIE IDEALNYM!!!
***JEDEN WŁAŚCICIEL OD NOWOŚCI***
- AUTOMATYCZNA KLIMATYZACJA
- XENONOWE REFLEKTORY
- CZUJNIKI PARKOWANIA
- 4 ELEKTRYCZNE SZYBY
- PODGRZEWANE FOTELE
- MULTIFUNKCYJNA KIEROWNICA
- ISOFIX
- ELEKTRYCZNIE USTAWIANE LUSTERKA
- ASR
- ,ESP
- ŚWIATŁA PRZECIWMGŁOWE
- ALUFELGI
- KOMPUTER
- KOMPLET DWÓCH KLUCZY
Wyposażenie
ABS
Elektryczne szyby przednie
Poduszka powietrzna kierowcy
Wspomaganie kierownicy
Czujniki parkowania tylne
Gniazdo AUX
Komputer pokładowy
Podgrzewane lusterka boczne
Światła przeciwmgielne
Wielofunkcyjna kierownica
CD
Elektrycznie ustawiane lusterka
Poduszka powietrzna pasażera
Alufelgi
Elektryczne szyby tylne
Isofix
Kurtyny powietrzne
Podgrzewane przednie siedzenia
Światła Xenonowe
Centralny zamek
Immobilizer
Radio fabryczne
ASR (kontrola trakcji)
ESP (stabilizacja toru jazdy)
Klimatyzacja automatyczna
MP3
Poduszki boczne przednie
Tapicerka welurowa |
LINK do zdjęć
Umówiłem się z komisem na oglądanie auta ale zastanawia mnie to że po sprawdzeniu VIN w autobaza.pl i autodna w raportach nie ma żadnych informacji o historii: ani stanu licznika, serwisów itd. Czy powininno zastanowić mnie wyposażenie wersji w/g vin to Inform? Niby czesciowo się zgadza się z raportem autoDNA ale w raporcie np. jest tapicerka - skóra a tu welur! Warto oglądać to auto?
VIN: JMBLNCX1ABU005715
[ Dodano: 01-07-2017, 11:33 ]
Obejrzałem na razie bez jazdy próbnej i bez oglądania na podnośniku.
Stwierdziłem czujnikiem lakieru że prawy bok cały malowany, a na tylnym błotniku 5 cm kawałek przy nadkolu szpachlowany (aż 1800μm), reszta auta oryginalny lakier ale bardzo cienko (ok 80μm) . Całe auto wyglancowane . Jeszcze bardziej niepokojące to faktyczny brak książki serwisowej i fuszerskie ślady podważania części kokpitu z zegarami oraz paskudne ślady kleju przy szybce prędkościomierza.
Ogólnie auto wygląda jak nowe i mimo że nie jechałem to silnik wygląda i pali bardzo ładnie, komora silnika także wysprzątana ale niekoniecznie myta.
Do ASO mam bardzo daleko i przed kupnem nie ma szans na oględziny w ASO Mitsubishi.
Co sądzicie o tak przygotowanym aucie, warto się w to wbijać. |
_________________ Pozdrawiam
Irek |
|
|
|
 |
zbychu74
Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Sty 2016 Posty: 603 Skąd: tuchola
|
Wysłany: 01-07-2017, 18:26
|
|
|
Jeżeli chcesz się przekonać to zamów raport rzeczoznawcy on-line.
Ja osobiście bym go odpuścił. |
_________________ zbychu74 |
|
|
|
 |
Tomit
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-07-2017, 13:33
|
|
|
Przypomniało mi się jeszcze coś:
-W raporcie autodna jest wpis: AR9 WERSJA SPECJALNA NA RYNEK ANGIELSKI - co to może znaczyć?
- ślad odkręcania dolnych śruby pasów przednich
- zmechacona podsufitka od strony kierowcy nad drzwiami, jakby przy wsiadaniu ktoś duży tarł czapą lub sczyszczono intensywnie jakąś plamę.
Gdybym go jednak kupił i następnie pojechałbym do ASO na przegląd, sprawdzenie, odczyt z kompa itd. to dowiem się czegoś o historii serwisowej tego auta? |
Irek |
|
|
|
 |
grzees
Forumowicz
Auto: Focus ST 2,0 Ecoboost
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Paź 2009 Posty: 54 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 02-07-2017, 15:55
|
|
|
Tomit napisał/a: | dowiem się czegoś o historii serwisowej tego auta? |
Ktoś tu na forum pisał, że Mitsubishi nie ma takiej bazy na auta z zagranicy. Dla pewności zadzwoniłbym do najbliższego salonu i ich zapytał. W takim wypadku dostaniesz jednoznaczną odpowiedź.
Jak dla mnie przebieg jak na auto z Niemiec niski. Bardzo niski. Powinien mieć książkę serwisową. Ja jak sprzedawałem swoje auto i miałem przebieg około 103 tyś km w aucie z 2009 roku i miałem 6 kolejnych przeglądów w ASO to dla wielu osób było trudne do uwierzenia, że zrobiłem taki mały przebieg. A część tworzyła jakieś teorie spiskowe, że na ostatni siódmy przebieg nie pojechałem do salonu.
Także, ja bym odpuścił ten samochód jak nie będzie możliwości potwierdzenia przebiegu... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-07-2017, 16:08
|
|
|
Szukaj dalej.
Auto grzmocone, z wymienionym środkiem, przechodzone po szrotach, blacharniach i lakierniach, a Wy się książką serwisową przejmujecie.
Popatrz na zdjęcia - tył wyje bez miernika. |
|
|
|
 |
Tomit
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-07-2017, 17:14
|
|
|
mkm napisał/a: | Szukaj dalej.
Popatrz na zdjęcia - tył wyje bez miernika. |
Hmm.. fakt nic nie wiem o lakierze na zderzaku bo to plastik i nie mogłem zmierzyć, ale po czym to wnosisz, ja zaglądałem gdzie się dało i nic z tyłu nie widziałem?
Zresztą wydaje się że i tak już po sprawie bo ogłoszenie nieaktualne. Oczywiście nie mam żalu raczej czuję ulgę Jeśli ktoś z forum kupił bardzo mnie ciekawi ile z ceny udało się stargować. |
Irek |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-07-2017, 17:56
|
|
|
Tylne drzwi wciągnięte do środka, koła z tyłu w negacie - wystarczy.
Zderzak nie ma nic do rzeczy - zderzaki to chyba najczęściej malowane elementy w autach po 2000roku. |
|
|
|
 |
|
|